haha -maar dat wíj het niet lekker vinden - wil niet zeggen dat de kinderen het niet lusten . Die snotterige bloemkool, slurpte de jongste hier graag naar binnen.... extra snel juist het at zo makkelijk. En soms kun je dingen beter opbakken dan opwarmen in de magnetron - dat wil ook nog wel verschil maken... wij vriezen overigens ook wel veel in.
Opwarmen in een magnetron maakt het idd ook niet echt lekkerder, liever opbakken of in de oven opwarmen.
Ik denk niet dat ik je inhoudelijk heel erg kan helpen. Wij eten vrij afgepast namelijk waardoor we nagenoeg nooit wat over houden. Behalve het brood, het vlees en ijsjes wat we allen vrijwel het hele jaar door in de vriezer hebben als “voorraad”, is zo’n beetje het enige andere wortel en ui wat er wel met regelmaat in beland. Wortel omdat daarvan nog weleens meer wordt gekookt dan nodig (de ene keer heb je een grotere bos dan de andere keer, en ik ga niet 1 wortel bewaren..). Ui omdat we mega grote uien kopen, maar die gaan nooit volledig in één gerecht. Dus dan snij ik gewoon alles en een deel doe ik in een boterhamzakje en vries ik in. Scheelt me meteen de volgende keer weer ui snijden inclusief stinkende handen en mega traanogen Gekookte bietjes kun je ook prima invriezen. Evenals prei. Sperziebonen en broccoli uit de vriezer vind ik uitermate goor smaken. Die gaan heel waterig én naar vriezer smaken *zoekt kotssmiley.
Voor de kinderen maakte ik vroeger wel prakjes met bloemkool, aardappel en gekookt ei en dat vroor ik dan in, maar los, nee echt niet Schijnt met bloemkool wel te kunnen als je het blancheert en dan invriest, maar dat heb ik op verzoek van man na 2 pogingen maar gestaakt
Champignons moet je ook gewoon vullen met bieslook roomkaas, beetje peterselie olijf olie, snufje paprika en italiaanse kruiden, plakje kaas er op en dan in de oven zetten. Alleen wel oppassen met eten, die krengen zijn bedriegelijk koel aan de buitenkant maar je tong en gehemelte denkt daar soms anders over.
Ja dat vind ik dus ook handig met uitscheppen, maar dacht misschien hebben andere mensen nog een veel betere oplossing
Wist je dat je boter ook goed kan invriezen? Zelf nooit gedaan, maar hoorde het laatst van iemand die in een boterfabriek werkt
Er ligt altijd brood in de vriezer en wat vlees voor noodgevallen evenals groente en diepvries fruit. Qua maaltijden vries ik alleen soep in en pastasaus ( zonder pasta) Alle overige dingen vind ik echt niet lekker uit de vriezer. Als er wat avondeten overblijft gaat dat veelal als lunch voor de volgende dag en anders toch de kliko in
Ik vries niet zo gek veel in. Af en toe kliekjes maar zet er nooit een datum op of wat het is. Dus dan beland het uiteindelijk alsnog in de prullenbak. Wat ik wel in de vriezer heb: Brood Vlees Voorgekookte krieltjes Macaroni groenten Diepvriesgroentes Ijsjes Patat en snacks En dat was het wel. Vroeger toen ik op begeleid wonen woonde vroren ze ook vleeswaren (beleg) in. Maar dat heb ik zelf nooit gedaan.
Brood, in porties pastasaus wat ik in grote hoeveelheid maak Vlees en vis Soep Groenten, zowel al klaar gemaakt als vers Restjes van ovenschotels (ook met pasta) Verder nog frieten en snacks, ijsjes, enz Hebben maar een kleine diepvries, anders zou ik er nog wel meer insteken denk ik
Geraspte kaas, citroenen en knoflook teentjes, deze heb ik volgens mij nog niet gelezen hier. Restjes hebben wij echt nooit en we gooien al helemaal nooit eten weg. Ik weet precies hoeveel we eten en mijn man eet altijd alles op wat evt is. Verder vriezen wij natuurlijk ook brood in, vega, pepers, basilicum en cake/taart.
Brood Stamppot Vlees/vleesvervangers Behalve stamppot geen restjes eten. Die eten we de volgende dag als lunch/tussendoortje/bijgerecht. In het verleden wel klaargemaakte pasta ingevroren, maar nu ik zo vaak thuis werk, eindigt dat nu als lunch. Verder ligt er nog zat in de vriezer, maar dat is allemaal bevroren gekocht, zoals ijsjes en pizza's.
Top: had hem gedeeld zodat hopelijk anderen er wat aan zouden hebben Nog een aanvulling: ontdooien of invriezen in porties hoeft niet; je gooit gewoon al wat je hebt gesneden in een boterhamzakje oid., haalt het uit de vriezer wanneer je het nodig hebt, houdt met de ene hand het zakje dicht en bonst met de zijkant van de andere hand op de ui en de stukjes vallen zo uit elkaar zodat je het meteen gebruiken kunt in een gerecht. Ook geen gedoe met ‘o shit ik ben het vergeten te ontdooien dus nu kan ik alsnog ui gaan snijden/ de ui wel vergeten’
Vleeswaren los kan sowieso heel goed. Of wat mijn zwager doet: die smeert een verse boterhammen met vleeswaren. Dan vriest hij die allemaal los in in zakjes en haalt elke morgen zn boterhammen vers uit de vriezer Hij zweert erbij
Hier vriezen wij ook werkelijk alles in, ook al staat erop dat je het niet kunt invriezen. Met trial-and-error kom je wel achter hoe je iets het makkelijkst kunt opwarmen. Magnetron gaat vaak goed, maar met rijst en aardappels bijvoorbeeld is de pan weer beter. Wij hebben bakjes die makkelijk stapelbaar zijn. Daar doen we een label tussen en bij grotere kliekjes (zeker een complete maaltijd) schrijven we op een blaadje. Regelmatig kijk ik de laden na en op zondag gebruiken we vaak al die restjes om een maaltijd van te koken.