Gewoon iets om te delen deel 3

Discussie in 'De lounge' gestart door GossipGirlxoxo, 13 jun 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Deel 3 alweer!

    @Beheer andere mag op slot.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  2. Ayla7000

    Ayla7000 Actief lid

    24 jun 2021
    490
    218
    43
    Stel je eens voor; je mag bijv. Nooit meer rijden door een ziekte, je man werkt 2 zaterdagen op de uit wedstrijden, hierdoor zou je je kind dus van voetbal halen? Omdat jij ziek ben en niet kan rijden…
    Natuurlijk moet je het vragen kan/mag mijn kind mee rijden met jullie. nogmaals als ik me rijbewijs had dan kon elk kind mee wat niet gebracht/gehaald kan worden.
    het is altijd zo eerst oordelen tot dat je zelf wat mee maakt waardoor iets niet meer kan en dan wordt er anders gekeken naar het gene.
    De gene die zeggen ik rij altijd en dan moet je je kind niet op een sport doen met wedstrijden etc etc heel egoïstisch! maar goed blij dat dit niet mijn instelling/invulling van het leven is!
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  3. toch3

    toch3 VIP lid

    28 dec 2013
    16.033
    15.039
    113
    Van voetbal halen of laten starten zit bij mij ook verschil in.
    Bij starten zou ik inderdaad nee zeggen tegen m'n kind. Ook omdat hier in het dorp geen voetbal gegeven wordt dus dan zou waarschijnlijk ook iedere training "taxi" nodig zijn.
    Als ik na verloop van tijd ziek word zou ik wel andere moeders vragen en afhankelijk daarvan beslissen. En kijken of het mogelijk is dat man andere (zater)dagen werkt. Maar als beide niet kan/lastig is dan is de situatie niet anders en stopt voetbal.

    *voetbal kan elke willekeurige sport zijn met zeer frequente wedstrijden elders.


    Overigens zitten mijn kinderen niet op sport dus ook geen last van zulke dilemma's.
     
  4. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    ja dat zou voor mij een reden zijn. Ik ben chronisch nek patiënt en ik heb periodes dat ik niet kan autorijden. Mijn man werkt en mijn dochter kon afgelopen jaar dus nog niet op voetbal omdat ik niet kon garanderen dat ze elke training en wedstrijd gebracht en gehaald kon worden. Daarom is ze op kickboksen (geen teamsporten) gebleven dat als ik slechte periodes had dat ze dus even het sporten moest missen. Heel sneu voor haar maar het is wat het is.
     
    Madelie en Zxcvb vinden dit leuk.
  5. 3musketierseneengirl

    3musketierseneengirl Fanatiek lid

    6 jan 2021
    2.242
    1.673
    113
    Vrouw
    Als jij mij zou bellen en mij vertellen dat niet kan neem ik met liefde jou kind mee. Ook als jouw man moet werken. Mijn man werk elke zaterdag. Ik ben dus de voetbalouder. Dat lukt gelukkig. Kan ik keer niet of rij ik bij andere team kan ik ook vragen of een van onze zoons met andere mee ouder mee rijd. Gelukkig rijden we vaak via rooster en laat ik mij inplannen dat ik niet tegelijk moet rijden.
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  6. Jetje1

    Jetje1 Actief lid

    1 mrt 2011
    477
    219
    43
    Hier ook het hele seizoen 3 ouders die elke uitwedstrijd reden. Als ik dan ook een keer bij een uitwedstrijd wou kijken moest ik met onze tweede auto heen dus dubbele brandstofkosten. De betreffende ouders hebben ook nooit wat overlegd en toen er bardienst gedraaid moest worden waren ze er ook niet. Volgend seizoen ga ik dit niet weer zo doen.
     
  7. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    daar noem je wat de bardiensten. Die heb ik niet gemist toen zoon stopte en dochter nog niet op voetbal zat. In zoon zijn tijd mocht ik ze op een bepaald punt afkopen (ivm mijn nekklachten) en man daarvoor in de plaats op de klusdagen laten klussen op de club. Daarnaast was hij ook hoofdtrainer van de F en daarna E en daarna de D teams dus deden wij als leden al meer dan genoeg. Maar je moet een club dragen als de leden en als bepaalde leden daar niet aan mee willen/kunnen werken dan nemen toch automatisch de andere leden extra taken op zich om het draaiende te houden, voor de club en uiteindelijk voor je eigen kinderen.
     
    Jetje1 vindt dit leuk.
  8. Dubbelgeluk

    Dubbelgeluk VIP lid

    18 mei 2013
    11.511
    10.344
    113
    Er werd niet geoordeeld, er wordt alleen ervaren dat sommige mensen altijd de pineut zijn. En dan is er niemand chronisch ziek, zonder rijbewijs en geen werkende man, die zijn er ook.
    Als jij de moeder bent van een vriendje van mijn zoontje en je zit in de situatie die je schetst, is het voor mij geen enkele moeite om te rijden. Wel zou het een mooi gebaar zijn als jij dan een keertje voorstelt om bijv. een bardienst te draaien voor diegene die altijd rijdt. Zo help je elkaar.
     
    Syane, Eefje00, Nougat en 7 anderen vinden dit leuk.
  9. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Wat mij betreft mag een kind ook op een wedstrijdsport als de ouders niet kunnen rijden. Er zit vast in elk team wel een kind waar de ouders niet de mogelijkheden hebben om standaard te rijden indien nodig. Geen probleem.
    Maar, dan vind ik het wel normaal dat je er gewoon gezamenlijk afspraken over kunt maken en dat die ouders eens een keer iets anders extra doen.
    Als in een team veel ouders zijn die niet kunnen rijden, dan wordt het een probleem. Want dan komt er een bovenmatige druk op de rest. En dan vind ik zeker dat ouders een keer om tafel moeten om te bespreken hoe ze dat gaan oplossen. Dan mag er zeker niet vanuit worden gegaan dat de ouders met auto dat maar oplossen.

    Maar dan heb ik het specifiek over uitwedstrijden. Ik ga er wel vanuit dat je zelf kunt zorgen dat je kind normaal gesproken gewoon naar de training en thuiswedstrijd kan. Daar ben je als ouder primair zelf verantwoordelijk voor. Als er dan eens iets gebeurd waardoor je het even niet rondkrijgt, dan ben ik van harte bereid om te helpen, maar niet standaard. Gewoon omdat dat vaak onhandig is in onze planning thuis. Dan wordt het sneller, prima als het uitkomt, maar niet standaard.
     
    Madelie en Dubbelgeluk vinden dit leuk.
  10. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.701
    42.531
    113
    Het is van jou natuurlijk ook makkelijk gezegd: als ik een rijbewijs had mocht iedereen mee. Want dat is de situatie nu eenmaal niet. Maar ik vraag mij wel af hoelang jij het leuk vindt dat jij dus altijd rijdt en altijd dezelfde kinderen mee krijgt waarvan de ouders het uitermate handig vinden dat jij dat op je neemt.
     
    Zeebra, Eefje00, Sado en 2 anderen vinden dit leuk.
  11. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Ik hoop zo dat mijn kinderen niet op voetbal willen. :D
     
    Nummer4, Zonnestralen, Maslov en 13 anderen vinden dit leuk.
  12. Novi

    Novi Niet meer actief

    Ik betaal liever meer voor de sport van mijn kinderen dan dat ik trainer of teammanager moet zijn of bardiensten moet draaien. Vind ik echt waardeloos hoor... Van mij mogen ze op iedere sport en ik rij ze overal heen, maar daarbuiten heb ik echt totaal geen behoefte om onderdeel te zijn van een vereniging waar zij sporten.
     
    Maslov, kadootje, Nellie4 en 7 anderen vinden dit leuk.
  13. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    8.879
    16.218
    113
    Nou ik ook, dat lijkt mij echt verschrikkelijk.
     
    Saartje33 vindt dit leuk.
  14. femkes

    femkes VIP lid

    24 jul 2007
    9.043
    10.284
    113
    Mijn dochter wil op hockey. Op zich vind ik dat best passend bij haar, maar ik vind het niet echt relaxed. Ik zal het niet tegenhouden, maar ben best blij dat de andere twee dingen doen waar niet dat soort verplichtingen aan zitten
     
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.701
    42.531
    113
    De bardiensten kun je afkopen;), aan A of B junioren.
    Ik hoef niets te doen, omdat mijn man dus trainer, coach en lijncoördinator is:roflmao:
     
    GossipGirlxoxo en Dubbelgeluk vinden dit leuk.
  16. Novi

    Novi Niet meer actief

    Ik vind het afhangen van het stukje dankbaarheid. Voor zwemles reed er zeer regelmatig een moeder en vriendje mee. Ze hebben geen auto en in principe kun je het stuk fietsen. Maar het was op de route en ik vind het dan geen moeite. Ze ging er nooit standaard vanuit dat ik hun op zou halen en liet altijd blijken het te waarderen. Dan ben ik niet te beroerd om iemand mee te laten rijden.
     
    Maslov, Syane, Zeebra en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. 3musketierseneengirl

    3musketierseneengirl Fanatiek lid

    6 jan 2021
    2.242
    1.673
    113
    Vrouw
    bij ons hoef je ze gelukkig niet af te kopen. Is bij ons niet verplicht gelukkig. Ik help met alles vind ik erg leuk ook. Maar moet wel kunnen en heb 1 jarige mee:oops:
     
  18. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    9.989
    11.668
    113
    Vrouw
    Ik snap je helemaal! Ik ben ook blij dat onze zoons geen voetballers zijn. Drie ervan zitten/zaten op scouting. Dat is brengen, 'veel plezier' en een paar uur later weer ophalen. :thumup:
    Tussendoor mooi even met een ander kind naar zwemles.
    Lijkt me echt niet fijn als er verplichte dingen zouden zijn voor ouders.
     
  19. 3musketierseneengirl

    3musketierseneengirl Fanatiek lid

    6 jan 2021
    2.242
    1.673
    113
    Vrouw
    haha ik kon zaterdag met scouting van lochem naar Zeewolde. Gelukkig genoeg ouders en onze zoon moet dit weekend naar schouwburg een uitvoering voor zijn dansen. Dus een keer wat anders dit weekend. Dit is altijd maar een keer per jaar.
     
  20. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.701
    42.531
    113
    Ja dat scheelt dan zeker. Ik ga in deze discussie nog vooral uit van de oorspronkelijke post. En daar was duidelijk geen dankbaarheid bij.
     
    Bellybell vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina