Hoe nauwkeurig zijn die modellen? Hoe nauwkeurig zijn die feiten en cijfers, Big data? En stel een boer reduceert zijn uitstoot door grote ingrijpende maatregelen (investeert heel veel geld), en zijn buurman niet, kan hij dan aantonen dat hij wel goed bezig is? We hebben het over enorme ingrijpende veranderingen voor gezinnen die ons vandaag de dag dagelijks van eten voorzien. Dan is enige nauwkeurigheid wel het minimale wat je kunt vragen. Kan het niet nauwkeuriger? Niet met een model, maar met echte metingen? "Dat zou ideaal zijn. Maar het gaat om heel veel bronnen. Dat is niet met metingen te doen. Metingen worden wel gebruikt om het model te checken. Er zijn veel metingen geweest om het rekenmodel te ijken. Maar alleen maar meten kan niet. Een eerste slag kunnen we maken met gebruik van satellieten, maar daarmee meet je alleen ammoniak-concentratie, maar niet waar het neerkomt." Zouden boeren op boerderij-niveau kunnen meten? "Er wordt berekend hoeveel reductie er moet plaatsvinden per gebied. Een boer kan meten of zijn maatregelen leiden tot reductie. Dat kan op termijn. Maar zo'n meting kost nu nog een paar ton per boerderij. Die metingen moeten we eerst nog verder ontwikkelen." Ook in dit laatste stuk, een boer kan meten …. Reductie. Daarna: dat kan op termijn. Een boer kan dus nog niet zijn reductie meten, het zet de lezer op het verkeerde been.
Wat een goed idee!!!! Life hack zeg ik!!! Toen wij chips aten, gaf ik kinderen wel eens cornflakes, accepteerden ze ook gewoon
Maar neem dan ook even mee dat 70% van de producten ge-exporteerd wordt en slechts 30% voor Nederland zelf is. En dat is nog ruim gemeten. Hetgeen er qua voeding wordt geïmporteerd, grotendeels niet te verbouwen is in Nederland vanwege de grond en het klimaat etc. Want daar hoor ik de boeren niet over. Net als dat ik ze niet hoor over hoe de staatskas extra gespekt wordt door die enorme export en het dus niet enkel de boer treft maar ook de inkomsten van de staat zelf met deze maatregelen. Dan kun je zeggen ja maar de boeren... maar ondertussen betekent het ook dat er door de staat in eigen portemonee geknipt wordt qua inkomsten. Immers minder export is minder inkomsten voor de staat en niet enkel voor de boeren.
Dat wij een huis gekocht hebben, nou ja voorlopig koopcontract is getekend. Ik die na de geboorte van D zei, dit 1x en nooit meer. Toch kwamen H en L Ik die na de oplichting door mijn ex (met zijn financieel adviseur) en een fikse restschuld zei, ik koop nooit meer een huis met hypotheek (maar ja de jackpot heb ik ook nog niet gewonnen). Ik heb er behoorlijk wat paniekaanvallen door gehad de afgelopen weken, zeker rond de gesprekken met de financieel adviseur, ga maar eens zo'n gesprek in wanneer je ze bij voorbaat zwaar wantrouwt. Maar ook rond de biedingen. Maar het contract is getekend alle gegevens voor de hypotheek ingeleverd, rente vorige week al vast laten zetten alleen het taxatierapport nog. Stiekem wel een beetje trots dat ik het overwonnen heb. Alleen een beetje jammer dat ik de afgelopen 2 dagen al voornamelijk plat lig door de pijnbestrijding
Vooral dit. Ik merk persoonlijk wel een positief verschil met het eten van vegan maar in mijn boodschappenbudget een zeer negatief verschil. En zo is het natuurlijk ook niet aantrekkelijk voor mensen om minder of geen vlees te eten.
PostNL wordt steeds creatiever in het bezorgen van pakketjes. Of ze leggen het gewoon voor de deur, of ze brengen het meteen naar een punt in de wijk terwijl we gewoon thuis zijn. Nu hebben ze het bij de buren bezorgd, maar die hebben niets binnen gekregen. Of hij heeft het dus bij een andere buur bezorgd en het nr verkeerd genoteerd, of gewoon iets anders gedaan met de bezorging en bij buren genoteerd. Nu gaat postnl onderzoek starten waar het pakketje dan wel gebleven is. Alsof die bezorger nog weet waar dat ene kleine pakketje in dat appartementen complex gebleven is. En het was iets wat we snel nodig hebben, en opnieuw bestellen wordt lastig want het kwam uit het buitenland en gaat nooit meer op tijd zijn. Baal als een stekkerrr
Volgens mij eet @citroenrasp veganistisch en is het juist ook een besparing geweest voor hun. Maar net als met vegetarisch eten of met vlees eten, het hangt erg samen met de precieze keuze die je maakt.
Dat ligt er natuurlijk héél erg aan wat je eet, en of je vlees/vis/kaas/zuivel letterlijk vervangt of kiest voor peulvruchten e.d.. ik heb heel lang whole foods plant based gegeten, gezond, met een studenten portemonnee. Héél veel dingen zijn al zoveel goedkoper nu, zoals huismerk sojamelk/havermelk/etc, Appie eigen merk kaas en gehakt (€1,60 geloof ik) enzo, er ligt vanalles bij de Lidl.. ja je kan hele luxe vegan kaasjes eten maar het hoeft echt niet duur te zijn.
Wat irritant!! Die van ons had het huisnummer goed maar tot 2 keer toe de straat fout. Mensen brachten ons pakket terug. Het andere pakket via bellen weer terug gevonden. Lag onder een stoel in de voortuin bij de verkeerde straat. Bol was niet blij. Ook dat dezelfde chauffeur het al had afgevinkt. Wij kregen dus het bericht bezorgt. Ik heb de fiets gepakt en rondgereden. Uiteindelijk gevonden aan aangesproken met de vraag waar is mijn pakket. Nee mevrouw u heeft geen pakket. Dat is vreemd er staat dat de bezorger js geweest. Oooohhh dat pakketje dat ligt naast me. Was niet lang de bezorger in de wijk. Hier ook al grote fouten met afhalen. Laten bezorgen bij de ah. Smorgens geweest, geen pakket ondanks bericht, smiddags weer. Op zondag weer niks. Via chat bleek het bij de jumbo te liggen. Alle pakketjes van de ah lagen bij de jumbo. Terug naar de ah om mijn pakje af te melden. Zo eerlijk zijn we dan ook wel. Ah was heel blij. Anders gratis camera
In bijna alle landen, behalve Duitsland, zijn boodschappen duurder dan bij ons. Naar verhouding betalen Nederlanders relatief weinig aan boodschappen.