Klopt dit of lijkt het maar zo.. waar je afgelopen jaren veel las over gezinnen met 1 of 2 kids, lees/ zie ik nu veel meer grote gezinnen weer met 4+ kids…? Hoeveel kids hebben jullie? Wij 4 uit 1 huwelijk <3
Wij hebben er 4 en zijn bezig voor een 5e. Hier in omgeving nog wel veel gezinnen met 2 of 3 kinderen. Een enkele keer 4, maar 5 zie je hier bijna nooit.
Is dat niet net zo dat als je zwanger bent, je 'ineens' allemaal zwangeren ziet? Ik ken zelf geen gezinnen met 4 kinderen.
In onze omgeving zien wij steeds meer grote gezinnen ja. 3/4/5 kids. Momenteel ben ik zelf zwanger van onze vierde!
In mijn werk veel grote gezinnen maar dat is normaal in hun stroom (geloof). In eigen kring zie ik eigenlijk enkel 2 als max. Ooit hadden wij t idee van 3, maar dat verschil compenseert de oudste wel.
Ik ken 1 gezin met 6 kinderen, 1 met 4. Verder hier in de omgeving voornamelijk gezinnen met 1-2 kinderen.
In mijn omgeving totaal niet. Geen, 1 of 2 is het meest voorkomende. 4 of meer zie je hier bijna niet. 3 af en toe.
Wij hebben er 1. Meesten 2, sommige 3. En heeeel af en toe meer, maar dat zijn dan meestal gelovige mensen.
Hier ook in mijn werk. 2 is echt veel te weinig zeggen ze zelf. Vragen ook altijd wanneer mijn 3e komt Laatst voor een afspraak in Utrecht geweest vlakbij dat grote winkelcentrum Overvecht dus na de afspraak even lekker dat winkelcentrum ingedoken. Bijna alleen maar buitenlandse gezinnen die daar waren (noord Afrikaans, Somalië enz) en minstens 3 kinderen bij zich. Heb ook een beetje het idee dat het iets van het land zelf is maar ook hoe je erin staat qua anticonceptie. Heel veel gezinnen waarin ik kom doen niet aan anticonceptie. Mag niet vanwege het geloof/religie/cultuur. Zeggen zij dan. Tja, dat wil wel dan
Bij mijn zoon in de klas heel veel 1 of 2. maar ook soms wel grotere gezinnen al zijn die wel uitzonderlijk.
Hier is twee ook wel het meest voorkomende aantal, schat ik. Drie hoor je toch al wat minder en alles daarboven heel af en toe. Er is één gezin op onze basisschool met 7 kinderen, zij zijn afkomstig uit een ander land, ik dacht Somalië. Ik denk dat grote gezinnen daar vaker voorkomen of dat ze niet echt aan anti-conceptie doen. Hier denken mensen toch vooral bewust na als in, wat er allemaal wel en niet gaat kunnen met een x aantal kinderen. In sommige culturen is dat niet aan de orde en hoort kinderen krijgen er gewoon bij, zoals het er vroeger hier ook aan toe ging denk ik.
Ik denk dat dat wel meevalt.. ik ken een gezin met 8 kinderen waarvan beide ouders langdurig in de bijstand zitten (waarom weet ik niet precies, ik dacht iets medisch). Zij zijn ook van een andere cultuur/bepaald geloof. Zij leven daarvan plus de kinderbijslag en krijgen verder kwijtschelding voor bepaalde kosten, de kinderen krijgen een laptop en een fiets voor de middelbare, verjaardagsbox via zo'n stichting, gymkleding bon etc. Kleding via de kledingbank of giften van anderen. Verder doen zij niet aan anti-conceptie omdat ze vanwege geloof elk kind als een zegen zien, en roeien ze met de riemen die ze hebben. God zorgt voor ons zeggen ze altijd. Als ze te eten hebben vinden ze het al prima. Veel mensen hier hebben toch wel een andere standaard.
Dat is toch uiteindelijk de definitie van flinke armoede in Nederland? Ze krijgen alles van de staat en liefdadigheidsorganisaties zodat de kinderen nog een beetje mee kunnen komen in de maatschappij. Je mag niks vinden van deze instelling, want uiteindelijk doen ze niks verkeerd. Maar ik heb er wel moeite mee.
Ben ik met je eens, maar hun zien het zelf niet als armoedig en denken dat ze hier gewoon recht op hebben. Ze komen niks te kort in hun beleving, wat ik wel snap. Ik bedoelde het meer vanuit hun perspectief. Wij moeten ook gewoon alles betalen en houden daardoor weiniger over, maar wij zijn blij onszelf te kunnen onderhouden. Zij denken daar anders over.
Ja ik snap het hoor. Maar waar denken zijn dat dat al dat geld vandaan komt? En binnen de geldende regels hebben ze er ook recht op. Maar het is wel een mentaliteit waar ik heel veel moeite mee heb. Elk kind is uiteraard een zegen maar wel tot een bepaalde hoogte. We hebben nu al zo weinig ruimte in de land om iedereen te huisvesten en voldoende voedsel te verbouwen op een manier die niet compleet uitputtend werkt voor de grond. Opzich lost de natuur het probleem uiteindelijk wel op. Maar misschien kunnen we een hoop leed besparen door er juist nu verstandig mee om te gaan.