Sorry, late reactie. Maar inderdaad de kinderen gaan overdag met 45 graden niet naar buiten nee Zo vlak voor zonsondergang wel hoor, dan is de zon niet meer zo fel. Of 's ochtends vroeg. Overdag 's zomers naar buiten gaan is in de woestijn en mediterrane gebieden gewoon niet zo verstandig.
Afgelopen weken wat verjaardagen gehad. De boeren waren een gespreksonderwerp natuurlijk en ook kwamen andere groene/niet-groene onderwerpen aan bod. Maar man man, wat is er nog een winst te behalen bij huishoudens. Ik werd bijna uitgelachen dat ik een zeepblok gebruik en niet doucheschuim in een fles. De Action werd de hemel in geprezen. Afkeer tegen vleesvervangers. Blij met de airco in huis.
Dit gevoel heb ik ook bij veel topics hier. Zat net in een paar tijdschriften te bladeren. Hier en daar een artikeltje over plantjes in de tuin of een vega recept. En verder gaat het over nieuwe kleren, Vliegvakanties en make up. Zo jammer.
Ja, mijn handen jeuken erg bij vele topics. Ik probeer wel te reageren, maar niet op een al te veel belerende toon. Ik probeer meer vanuit 'ik' mijn visie te geven. Waar ik ook een hekel aan heb, zijn al die terrasoverkappingen, natuurlijk mét heater, want je moet er in de winter ook kunnen zitten. Een vriendin van mij ook: die heeft zo'n open schuurtje (want meer is het niet: 1 laag hout). Heater erbij en ze zegt dat ze er zelfs in de winter zit. Maar waarom zou je in de winter er per se moeten zitten? Je kunt ook accepteren dat het er in de winter te koud is. Niet alles hoeft altijd mogelijk te zijn.
Ik snap sowieso niet waarom mensen in de winter buiten willen zitten. Er is niets te zien in de tuin Ik lig liever met een dekentje en een mok thee in de bank gekropen
Het hele jaar door genieten van een overkapping kan ook prima zonder heater. Ik zit ook liever met een dekentje en kop thee op de bank maar met kinderen die niet zonder toezicht in de tuin kunnen spelen is de overkapping in de winter ook best prettig. Onze overkapping zit aan het huis vast en we hebben vorig jaar geïnvesteerd in wanden voor de open kanten. Een extra bijkomstigheid is dat de kou minder in het huis trekt. In de zomerperiode hangen er schaduwdoeken onder de overkapping waardoor er minder warmte in huis komt.
Voor volgend schooljaar ben ik op zoek naar een duurzaam alternatief voor lunchbakjes en drinkflessen. We hebben tot op heden de goedkope bakjes (supermarkt, action etc) in gebruik maar na 8 jaar zijn die aan vervanging toe. Qua drinkflessen hebben de kinderen altijd een lege bidon mee naar school die ze daar vullen met water, maar mijn dochter heeft de neiging om het dopje kapot te bijten. Op zoek naar iets anders dus. Het liefst wel een fles en geen beker. Wie denkt met me mee?
Vrienden van ons hebben een oude schuur omgetoverd tot 'mancave', grote tafel met tuinstoelen er in, lichtjes opgehangen. Er staat een houtkachel voor die flink wat warmte levert. Zomer en winter zitten we daar. Als het echt koud is trekken we wel een skipak aan Ik zie het probleem niet met buiten zitten in de winter. Vind het juist wel lekker ook als het koud is.
Vooral niet de broodtrommel van mepal..dat "lipje" gaat ontzettend snel stuk, erg zonde. Ik overweeg nog van die bijenwas dingen maar zit dan met groenten en gedroogd fruit wat ze nu in de vakjes erbij krijgt. De drinkbeker van mepal is redelijk duurzaam maar die met sportdop achtig ding lastig schoon te krijgen. Ik heb ook een rvs die werkt prima maar mag weer niet in vaatwasser. Haha vind het ook lastig
Wij hebben een gewone waterfles van Mepal voor mijn 12yo gekocht. Die wil geen melkbeker mee. Als broodtrommel heeft hij nog een mepal. zonder lipje inmiddels, maar trommeltje kan nog gewoon dicht. Zelf heb ik een boc'n'roll. Ik vind het fijn dat als mijn brood op is, dat het pakje dan plat is. Alleen voor mijn zoon denk ik dat het pakje ook mét brood plat wordt @Nummer4, het probleem met in de winter buiten zitten, is dat veel mensen de plek verwarmen. Een houtkachel is niet echt groen. Hier in de stad hebben ze het zelfs over een verbod op houtkachels. Op fb kom ik reclame tegen van The Good Roll: wc papier plastic vrij verpakt. Maar man man, wat een greenwashing zeg. Elke rol apart verpakt en samen komen ze in een grote kartonnen doos. Een dun laagje plastic als verpakking is paradoxaal genoeg beter dan een dikke kartonnen doos. En de nieuwe deo van nivea dan: eco spray. Ehm, leuk die natuurlijke ingredienten, maar drijfgas voor de spray is geenszins natuurlijk of eco.
Was die ecospray niet met lucht ipv drijfgas? Of was dat weer een ander? Ik riep al, als wc papier uit de schappen ligt hebben we nog genoeg wasbare billendoekjes van zoon. Dingen als keukenpapier gebruiken we zelden, pak al zo lang als ik me kan heugen gewoon een keukendoekje zo'n katoenen wel te verstaan.
Poeh dit vind ik allemaal zo lastig hè. Om te zien of iets nu echt groen/eco etc is.. Je denkt ergens goed aan te doen en dan hoor je weer dat t niet per se beter is.
Hebben er vrouwen zelf billendoekjes gemaakt? Ik wil eigenlijk wat doekjes zelf gaan maken maar hoe? En maak je er zelf een crème/zeep of iets bij dat ze vochtig zijn? heb onlangs wel gezichtsdoekjes gehaald ipv wegwerp. Maakte meestal een hydrofiel nat maar dat vond ik niet fijn werken. Nu een paar zachtje lapjes gehaald en dan gewoon met warm water de handjes/gezicht wassen na het eten.
hm, net even goed gekeken, en het lijkt idd op een mechanische pomp. Maar raar dat ze daar dan weer niet mee adverteren.
Als je op de site van zo'n product lijkt, dan moeten ze het erover hebben. The good roll zegt over het papier in de rol dat het leuk inpakpapier is. Zucht... en over die doos hebben ze het al helemaal niet. Ze zeggen ook dat hun wc papier itt andere rollen van recycled papier is gemaakt. Dat klopt niet: vrijwel al het wc papier is niet van nieuw papier gemaakt. Ze weten het die gewoon niet waar ze het over hebben.
RVS mag niet in de vaatwasser? Ik zat juist naar RVS te kijken omdat ze hier de kunststof bakjes binnen no time kapot hebben
Je kunt gewoon spuugdoekjes gebruiken als je die veel hebt, of anders één kant tricot en één kant bamboekatoenfleece, zo heb ik ze gemaakt. Binnenstebuiten naaien, omkeren en nog eens de rand afwerken.