Na het koken giet ik de pasta in een vergiet en spoel ik het flink af met koud water zodat de pasta meteen is afgekoeld en de koude groenten erdoorheen kunnen. De pasta gaat dan niet meer plakken omdat je de zetmelen eraf hebt gespoeld.
Heerlijk!!!! En fijn zo’n online recept!! Makkelijk om te bewaren… Meer ottolenghi tips zijn welkom!!
Watermeloen salade. Kan ik me ziek aan eten. Blokjes Watermeloen, blokjes Komkommer, ringetjes rode ui, feta kaas Beetje citroensap en beetje olijfolie. Evt peper en zout. En vers gemaakte bruscetta op een getoast broodje Roma of tros tomaten (ontvellen en in fijne blokjes snijden ) Basilicum Olijfolie Peper en zout Mengen Op een getoast Rustiek broodje of ciabatta. Evt wat Parmezaan erover.
Salade met gerookte kip, watermeloen en yoghurtdressing Gazpacho (tomaat, komkommer, paprika, ui in de blender. Wat verse munt, citroensap en olijfolie erdoor en ijsblokjes. Gekookte krieltjes laten afkoelen en dan mixen met yoghurt en munt als bijgerecht. Baconreepjes uitbakken. Champignins en prei even meebakken Berg sla (alles mag) met paprika en tomaat en daar de warme bacon/prei/champignons doorheen. Stamppot met rauwe andijvie en cashewnoten
Lauwwarme Couscoussalade Ik doecdaar meestal doperwtjes, feta, paprika, komkommer, zongedroogde tomaat en verse munt doorheen.
Met warm weer vinden wij ook kumpir heerlijk om te eten. vistaco’s dus kabeljauw, avocado, tomaat, komkommer , sla , rode peper en wat limoen.
Ik maak zelf heel vaak bulgur maar dat moet toch echt eerst gewassen worden.. komt allemaal witte drap vanaf, en een plons heet water erop is ook niet de juiste manier.. maar uiteindelijk maakt iedereen het natuurlijk op z’n eigen manier klaar maar als je via de Turkse manier doet, dan was je het eerst goed totdat je water helder is en daarna doe je de bulgur in een pan met net genoeg water, kook je het in en stoom je het na.
Dit doe je idd als je warme bulgur maakt (wat ik ook regelmatig maak). Niet als je koude kisir salade maakt. Maar ieder z'n eigen manier idd.
Sorry zie je bericht nu pas.. ik laat alleen de ui weg en voeg nog een beetje truffel mayonaise toe. https://sterkindekeuken.nl/carpaccio-maaltijdsalade/
Aardappelsalade met parmezaanse kaas en dille! Ooit een recept op pinterest gevonden en altijd favoriet gebleven. Aardappeltjes met schil koken na het koken in stukjes snijden Parmezaanse kaas ,lente ui, geraspte citroen schil ,dille en peper bij elkaar gooien. Mayo met een beetje mosterd en zure room mengen en door het aardappel mengsel mengen. Super lekker !
Wie heeft er nog een recept voor groente? Bij de groenteboer zie je wel van die bakjes met allerlei groentemengels. Geen idee hoe ze heten dus recept zoeken is lastig Ik heb nog broccoli, bleekselderij, spinazie en witlof. (Lidl too good to go pakket van gisteren)
Met het oog op het warme weer van de komende dagen: Spinazie salade met feta, aardbeien, pijnboompitten en balsamico creme. Witlofsalade met appel, rozijnen, walnoten met een dressing van yoghurt, mayo en mosterd. Blaadjes witlof gebruiken als “toastje”. Heel lekker met zelfgemaakte eiersalade. Broccoli kun je kort koken en kleine roosjes in salade verwerken. Of anders soep van maken.
Couscoussalade, en daar eigenlijk maar in wat je lekker vind. Laats wraps met ijsbergsla, tomaatjes, bosuitje, witte kaas, caesar sausje, appel etc (waren meer wat bij elkaar gezochte restjes haha) maar erg lekker Komende week wel wat warm eten maat geen hele maaltijden. - Simpelste versie van chicken tonight, alleen kip bakken en saus erdoor en rijst koken haha - soepje met stokbrood en kruidenboter - pizza - spaghetti met een simpel sausje (gesneden tomatenblokjes, uitje, paar teentjes knoflook, door elkaar en klaar, simpel maar lekker!)