Nee. Anders klopt. Minder heftig. Niet per definitie. Mutatie = toeval = willekeurig = niet te voorspellen
Klopt...maar wel voor het aantal besmettingen ineens....de kans dat je minder snel wordt besmet is groter.
Het is toch ook niet meer vol te houden. Hier heeft een vaccinatie in de omgeving echt niets tegengehouden hoor, iedereen kreeg het gewoon en gaf het door. Misschien een minder heftig ziektebeeld, maar dat het tegen besmettelijkheid helpt, kunnen ze mij echt niet wijsmaken. Denk trouwens dat deze studies niet gericht zijn op de Omicron maar de Delta, gezien de data van dit bericht. Sowieso niet meer relevant dus. Edit: even nagezocht: onderzoek van RIVM is inderdaad op de Delta gebaseerd.
Ziektebeeld maakt geen verschil. Delta is niet meer inderdaad. De variant die nu zou rondgaan is ook alweer anders dan de omicron.
Je verkoopt echt onzin. Je weet nooit hoe een virus muteert. Zo is er een zika-virus geweest dat wél gemuteerd is naar een heftiger (dodelijkere) variant. Om daarna weer verder te muteren. Geldt voor alle virussen. Hoe covid zich ontwikkelt kunnen we ook niet weten. https://www.nu.nl/coronavirus/6178560/dat-omikron-mild-is-zegt-niets-over-volgende-coronavarianten.html Wat wel zo is (echt even heel simplistisch) is dat virussen die muteren naar een dodelijker variant geen gastheren overhouden, die doen zichzelf dus geen plezier. Om te verspreiden heb je levende fitte gastheren nodig: https://nos.nl/l/2395036
Jij ziet de mensen die in het ziekenhuis terecht komen. Logisch toch dat je dan weinig verschil ziet. Een goed onderzoek gaat veel verder dan alleen de paar patiënten die jij tegenkomt. En ook verder dan een rondvraag op dit forum van wat mensen in hun omgeving denken te zien
Virussen kunnen alle kanten op muteren. Als ze ziekmakender worden, dan kan dat ook een voordeel hebben voor de verspreiding. Neem nu ebola. Snelle symptomen, zeer ernstig ziek, vaak met dodelijk afloop. Maar deze mensen komen na besmetting nauwelijks in aanraking met andere mensen. De kans dat zij anderen massaal besmetten, is zeer klein. Zoiets kun je ook bij corona verwachten. Als je er goed ziek van wordt, dan ga je niet alsnog naar een supermarkt, bij familie op bezoek, naar je werk. Er is dan meer controle op te krijgen dan een milde variant die mensen niet in bed houdt.
Ik vind het best zorgelijk dat iemand die in de zorg werkt en daardoor vaak door patiënten als een autoriteit op het gebied van gezondheidszorg wordt gezien basale kennis over biologie en wetenschappelijk onderzoek ontbeert, en dus met een gevoel van autoriteit klinkklare nonsens loopt te verkondigen. Hopelijk alleen op dit forum en niet tegen patiënten.
Zie geen mensen in het ziekenhuis gelukkig. Ik zie mensen met of zonder vaccinatie die het exact hetzelfde doormaken.