Mijn oudste gaat naar de 3e en heeft sinds kort een abonnement. Steeds vaker gaat ze met vriendinnen weg waar dan ook geen wifi is, we merkten dat zij en wij het nu toch wel fijn vinden. Maar voor die eerste 2 jaar niet. School is 3 minuten fietsen, dus daarvoor is het niet nodig. Voor de jongste doen we wel, nu een echte huismus, maar kan nog gaan veranderen in 2 jaar tijd
Ik vind het heel handig. Prepaid is altijd op wanneer het echt nodig is en ze fietsen hier 10km, waarvan regelmatig alleen.
Onderweg heb je geen wifi en dan is internet soms toch erg handig (route, appen, ‘trackapp’, …). En zelf vind ik het ook irritant om overal de wifi-code te moeten zoeken of op z’n minst het netwerk toe te voegen ed. Hier dus ‘gewoon’ een abonnement, met onbeperkte belminuten, zodat ze nooit zonder zitten, en bij voorkeur ook onbeperkt internet.
Dochter krijgt veel als ik zo hier lees, 50 euro per maand en telefoonabbo is 27,50 ( onbeperkt bellen en onbeperkt data)
In begin kreeg dochter idd 20 euro maar betaalde wij ons daarnaast scheel aan uitstapjes/ lunches etc. De tikkies vlogen om mijn oren. Toen zijn we naar 50 euro per maand gegaan en moet ze meer zelf betalen. Zo leert ze ook om keuzes te maken met haar geld
Wij begonnen ook met prepaid maar was uiteindelijk duurder dan een abbo. Ik vind het fijn dat ze altijd kan bellen, en niet dat gedoe met beltegoed heeft. Volgensmij is bellen met beltegoed ook duurder dan met een abonnement. Wifi is op school traag, en onhandig als je buiten ook telkens opzoek moet naar een wifi punt. Ze gaat vaak met vriendinnen nog even naar de stad of naar iemand toe. Ze heeft een simpel abonnement van ik dacht 12 euro in de maand en dan een 'oud' toestel van ons erbij.
Ze doet weinig uitstapjes, af en toe bios of in de stad wat drinken ofzo. Daar krijgt ze dan ook gewoon geld voor. Al werkt ze nu zelf en vind ze dat ze het zelf ook prima kan betalen. Ze gaat nu (bijna naar 3e) liever naar een zwemplas, logeren, winkelen e.d. In de brugklas sprak ze minder af, vorig jaar van klas gewisseld en nu hebben ze een leuk groepje meiden die met elkaar optrekken.
Hier krijgt hij altijd het gemiddelde van wat Nibud zegt, 18,50 dus voor nu bij 12 jaar. Hij heeft daarnaast een klein tel abo, dat betalen wij. Verder krijgt hij straks voor 1 keer per week 'kantinegeld'. Wil hij ook iets op andere dagen, dan is het aan hem. Hij neemt maar gewoon brood van thuis mee, niets mis mee. Uitjes is zoals we het nu ook doen. Die blijven we betalen, maar wil hij meer, dan betaalt hij zelf. Ik ga niet bijdragen aan snoep, dus dat is ook aan hem. Maar hem kennende heeft hij na het jaar gewoon weer zijn spaarrekening gespekt. Hij geeft haast niets uit, heeft ook geen behoefte aan snoep of zo. We hebben ook al gesprekken over energy drankjes, dus ik hoop niet dat hij straks elke dag in de supermarkt te vinden in bij een tussenuur.
Bij ons kregen ze 20 euro (en vanaf 16 werd dit 25 euro). Telefoon en Spotify betalen we daarnaast ook nog.
Hier zakgeld zoveel als hun leeftijd. Daarnaast 2,50 per week eetgeld voor school(als ze willen. Jongste gebruikt het niet) Abonnement van hun telefoon betaal ik gewoon. Dus 15 jarige krijgt 15 euro, 2,50 per week en tel Abonnement. 13 jarige krijgt 13 euo, 2,50 per week maar neemt hij nooit en tel Abonnement. Ze krijgen die 2,50 niet standaard omdat het echt voor eten is. Zodra ze willen maak ik het over. Gaat altijd goed hier.
27,50 Hier ook onbeperkt bellen en onbeperkt data, voor 12,50. De jongste ook, alleen dan traag internet (abonnement van de oudste bestond helaas niet meer), voor 10 euro.
De oudste heeft een abonnement van Budget mobile, ik zie alleen dat hij duurder is geworden (mijn man wist daar ook niet van…). Wij betalen nu 17,50 en hij is volgens mij nog wat duurder geworden als je hem nu afsluit (wij hebben dat abonnement al vier jaar). Bij de jongste zit het iets anders, zij heeft prepaid en een abonnement voor onbeperkt data (maar dus langzaam) van Simyo.
20 euro per maand op z'n spaarrekening 50 euro per maand kleedgeld (dat blijkt net iets te weinig dus we leggen bij) 3 euro per week om uit te geven En we betalen zijn abonnement van een tientje per maand.
Zoon 13 (bijna 14) krijgt 10 euro per week en daarnaast betalen wij nog alles. Dus voor uitjes, telefoon, kleding ed die 10 euro is puur alleen voor vreterijen ofzo buiten de deur.
Maar kennelijk belt jouw dochter dus ook. Onze zoon belt nooit via de simkaart, maar altijd via whatsapp. Dus wat bellen betreft zie ik echt geen meerwaarde voor een abonnement t.o.v. prepaid. Dat bedrag gaat toch niet op, hij doet nu al 2 jaar met zijn simkaart van 5 euro. Alleen af en toe een sms sturen om de kaart actief te houden. Het gaat mij om internet. Maar daarvan zegt mijn man: hij gaat maar op wifi. En aangezien je dat in Nederland vrijwel overal hebt, is dat ook wel een punt.
Hier gaat er standaard €25 zakgeld naar de rekening van de oudste (gaat nu naar VWO 4) op de eerste van de maand. Zijn telefoon abonnement betalen wij. De middelste gaat over 2 weken starten in de brugklas en krijgt dan ook maandelijks €25 zakgeld gestort. Uiteraard betalen wij zijn telefoon abbo ook.
Op school en bij mensen thuis misschien (als ze de code (willen) geven), maar buiten op straat toch niet?