Ik heb gewoon de bloemkool tot kookpunt gebracht en daarna hierin gedaan. Ik schat dat het met 2 of 3 uurtjes in de hooimadam gaar is. Met wortels en aardappels doe ik dit ook. Dan snij ik de aardappels wel in wat kleinere stukken ipv door de helft. Meestal zorg ik ervoor dat het rond half 2-2uur in de hooimadam staat. Dan is het rond half 6 klaar.
Ik denk het wel enige nadeel is dat hij makkelijk omvalt en je droogmolen dan op een duur kapot gaat. Wij hebben zo een houder in de tuin gestoken en dat vind ik echt beter werken.
Soort slowcoocer idee Wat voor doek gebruik je daarvoor? Ik zet bij koken wrl altijd het gas heel laag zodra het kookt. Dat t nog net een heel klein beetje blijft borrelen zeg maar.
Leuk! Ik doe het vaak met dekens, zelfde effect, maar dit ziet er natuurlijk veel mooier uit. Ook een goed idee om dit zelf te maken, die hooimadams zijn volgens mij nog best erg duur.
Google maar eens op patroon hooimadam. Dan zie je wel een werkwijze hoe je zo'n ding moet maken. Ik heb een oud dekbed hiervoor gebruikt. 2 leuke stofjes voor de buiten- en binnenkant maakt dat het er leuk uitziet. Ik heb op marktplaats voor 20 euro deze wonderpan gekocht. Is een oven op gas. Maar omdat dit zo weinig gas gebruikt, is dit goedkoper dan de oven aan te zetten voor een cake. Laatst had ik hier een dubbele cake in gebakken en stond ong 3 kwartier op het kleinste pitje. Had 0,3 gas gebruikt. Daar zette ik "vroeger" de grote elektrische oven niet voor aan. Mss nu maar eens opnieuw uitrekenen of het nog steeds uit kan qua energie. Maar hier kun je ook een quiche, lasagne, brood, alle soorten cakes in bakken.
Ik gebruik de oven ook best vaak, te vaak nog naar mijn mening (al ben ik er al wel mee geminderd), maar er zijn wel wat dingen die je kan doen om wat efficiënter met de stroom om te gaan. Als ik cake maak dan maak ik tegenwoordig een best grote cake, dit deel ik door 4. 3 stukken in de vriezer en 1 eten we dan. Kost hetzelfde aan stroom als een kleinere cake. Brood bak ik er 2 tegelijk. We hebben niet zo'n grote oven, maar in normaal formaat ovens kan je meerdere dingen tegelijk bakken. Ik bak ook vaak dingen achter elkaar (eerst brood en dan cake bv), het opwarmen neemt nl het meeste stroom. En vaak zet ik 'm 5 minuten eerder uit maar laat ik de deur dicht, dan bakt het gerecht nog verder. Overigens hoeft de onze niet voorverwarmd te worden, dat scheelt ook.
Ons voorbeeld: Van 172,- naar 488,- per maand. We leven in een goed geïsoleerde tussenwoning uit 2006. 2 volwassenen en geen wiet kwekerij op zolder. Overal HR ++ glas in. Thermostaat komt hier nooit boven de 18 graden, ook in de winter niet.
Wat ongekend zuur zeg. En het is al eerder geroepen, maar dit kàn toch niet? Willen ze Nederland failliet hebben?
Nou dat pff. Het is echt niet zo dat de mensen die zulke bedragen betalen alleen in ongeisoleerde huizen wonen en de 25 graden stoken ofzo
Je kan ook zoeken op hooikist, zag er laatst eentje op bol.com geloof 45 euro ofzo. Qua model allicht iets wat je aanspreekt, maar zelfmaken is natuurlijk goed te doen. De hooikist als in daadwerkelijk KIST kan ook nog, daar heb ik nog wel een bouwtekening van liggen. (Jaren 60/70 "houtwerk dingen voor de doe het zelver" achtig boek van de kringloop, kocht m eigenlijk voor t zaagbankje wat er in stond )
Bad? Dat was hier de voornaamste verstoker en warm tapwater. Of lauw als je een mengkraan hebt, dan krijg je namelijk alsnog aanvraag op je ketel. Hier zet ik de mengkraan van de keuken dus steevast helemaal op koud ipv in t midden want dat zou lauw zijn. Mn man is gek op zn bad maar heeft er wijselijk maar wat minder in gedobberd de afgelopen maanden.
Lang douchen en vaak warm water gebruiken denk ik. Hoewel ik het idee heb dat sommige energiemaatschappijen ook veel te veel in rekening brengen soms. Wij kregen eens een rekening van 250 euro voor een periode van 3 dagen (!!), we verhuisden toen en die 3 dagen waren we nog in het oude huis. Helaas zo stom geweest om geen foto te maken van de meterkast o.i.d. dus konden niks bewijzen. Een jaar later in de lente ook ineens een enorm hoog gasverbruik en dat bleek een lekkage te zijn. Was achteraf ook nog eens heel gevaarlijk. Geld terug kregen we niet omdat zowel de energiemaatschappij als de woningbouwvereniging naar elkaar wezen als schuldige.
Nouja de handige electricien die normaliter de elektra voor de wietkwekerij van vóór de meter naar de zolder omleidde gaat gouden tijden tegemoet om zo'n constructie met de stroom voor jan modaal te regelen, zonder de wietplantage. Nieuw businessmodel zullen we maar zeggen. Hopelijk niemand kortsluiting want de verzekering dekt niet.
Maar wat is jullie verbruik dan? Want ik verbaas me er wel echt over dat wij met 5 in een vergelijkbaar huis de helft betalen van jullie oude bedrag op basis van een contract van vorig jaar september. Ik weet dat de prijzen in de maand erna al erg stegen. Maar als ik reken met de huidige gasprijs van €3 per kuub dan kom ik met ons huidige verbruik op €175 per maand aan gas.
Voor de mensen die hun lakens wel willen buiten drogen maar geen plek hebben. Mss is dit interessant ?
Maar in de meeste gevallen is het vooral stoken of warm waterverbruik. Maar in een tussenwoning uit 2007 vind ik het wel heel veel. Bij een twee-onder-een kap heb je gewoon meteen al meer buitenmuur, als die dan minder goed geïsoleerd is scheelt dat meteen. Jullie zijn ook met 5, ook iets oudere kinderen, dus waarschijnlijk vaker en langer douchen. Jullie verbruik snap ik wel