Ik google me suf maar kan het antwoord nergens vinden. Ik ben een paar dagen niet thuis geweest en nu heeft mijn dochter om mij te helpen heel lief alle rijpe cherrytomaatjes uit de tuin geplukt en heel in de vriezer gestopt. Kan ik die tomaatjes nu nog uit de vriezer halen, verwerken in een pastasaus (samen met andere grote verse tomaten) en deze saus vervolgens inmaken in potten of weer invriezen?
Voor saus of soep te maken lijkt me wel, ze zullen waarschijnlijk heel erg kapot barsten als ze ontdooien maar voor in saus is dat geen probleem. Gewoon zo vanuit de vriezer in de pan doen. En opnieuw invriezen kan dan ook, want ze zijn verwerkt dan.
Ze is net 10 geworden en dacht dat dit zo moest. De laatste weken ben ik volop bezig geweest met het invriezen van bijvoorbeeld sperzieboontjes dus haar redenatie was dat deze ook in een zakje in de vriezer moesten Papa heeft het niet in de gaten gehad dat ze het gedaan had. Tot nu toe was het altijd plukken en dan verwerken in potten (zoals jam) of invriezen ipv andersom zoals nu. Vandaar dat ik dus geen idee had of dat wel kan.
Heel lief idd. Je kunt er nog prima sauzen en soep van maken en dat weer invriezen. Maar volgens mijn boek kun je ze ook invriezen hoor! Ik ga ff proberen wat foto's van de bladzijden over tomaten te maken (ja ik ben een ouderwetse nerd doe alles weckt, invriest etc, ga straks appelmoes maken want ze vallen van de boom )
Ja hoor, gebeurt niks met tomaten Lekker soep en saus van maken! En vervolgens weer invriezen of in potten doen. Mn moeder haalt de saus vaak diverse keren uit de vriezer om er weer groenten aan toe te voegen (eigen tuin en niet alles is tegelijkertijd goed). Merk je niks van bij tomaten.