Dan zou ik voor een Quooker gaan. Heb je warm water en kokend water uit 1 kraan en 1 boiler. Wij vinden hem ideaal! In dit huis zat beneden een elektrische boiler. Die verbruikte veel meer dan onze kokend waterkraan van Grohe Red. Dus wij hebben nu dubbel winst. Minder energieverbruik en gelijk kokend water
Hier ook een Grohe Red. Anders moest ik de kraan behoorlijk lang laten lopen voordat ik warm water heb. Nu gelijk.
Niet. We hebben ons ooit bij ze aangemeld als klant en sindsdien nooit meer veranderd van energieleverancier. Dus we hebben een contract voor onbepaalde tijd en we hebben een goedkoper tarief voor in de nachten en weekenden. Ik ga morgen maar even bellen .
Maar dan heb je dus een variabel contract. Want je kunt hem maar een x jaar vastzetten en daarna gaat hij over in variabel.
Je zou ook nog kunnen kijken naar een doorstroom verwarmer, die hebben wij in de keuken en de wasbak van de badkamer. Ik ben er heel tevreden over. Geen idee of dat duurder of goedkoper is in gebruik dan een boiler maar hij maakt alleen warm wanneer je hem gebruikt.
Wij drinken geen thee en mijn vader heeft alleen maar slechte ervaringen met zo'n kraan, dus dat vind ik niet heel interessant.
Maar het is voor meer dan alleen thee. Voor koken pak ik ook water en ik heb nu gelijk warm water. Dat vind ik nog het grootste voordeel. Dat duurde normaal wel een minuut. En ik hoef geen waterkoker meer op mn aanrecht.
Dat heeft inderdaad hetzelfde effect als een waterbesparende douchekop. In beide gevallen hoeft de ketel minder warm water te leveren en is het energieverbruik dus lager. Wij zetten het water tijdens het inzepen tegenwoordig bijna uit (niet te zacht, zodat het water nog wel warm blijft). Bij een waterbesparende douchekop gaat het alleen automatisch, hoef je er niet zelf aan te denken.
Voordeel van waterbesparende douchekop is vooral dat je veel minder voelt dat er minder water uit komt. Voor dezelfde kracht straal gebruikt hij minder water.
Dat klopt, maar dat hangt wel een beetje van het type waterbesparende douchekop af: sommige hebben alleen een doorstroombegrenzer (en dan krijg je hetzelfde effect als zachter zetten), andere mengen (ook) lucht bij. Als de douchekop lucht bijmengt krijg je inderdaad een even krachtige straal met minder water. Als wij een nieuwe douchekop nodig hebben gaan we ook zeker een waterbesparende kopen. Maar als je nog geen nieuwe nodig hebt of er geen geld voor hebt kan je met zachter zetten ook flink besparen.
Het is jammer dat die regendouches zo in zijn op dit moment. Het zijn echt water- en energieverslinders. Ze kunt ze ook niet zo makkelijk vervangen, zoals bij een losse douchekop. Wij hebben daarom een waterbesparende douchekop en die heeft echt een krachtige straal. Alleen voor shampoo uitspoelen zetten we hem iets harder, maar bij standje laag voelt het nog steeds fijn aan.
Bedankt voor de tips!! Dan gaan wij eerst zo nog maar even door (kraan zo zacht mogelijk aan) Kunnen wij tzt eens rustig kijken voor een waterbesparende douchekop!
Wij zitten nu toch te denken om voor de winter nog onze gas kookplaat te vervangen. Welke ervaring hebben jullie hiermee qua verbruik en inductie of keramisch?
Wij zijn voor het koken ongeveer 0,5 kuub per week kwijt. Ik heb geen idee wat je kwijt bent aan electriciteit met op inductie of keramisch koken. Misschien dat een ander dat weet. Dan kun je het tegen elkaar afwegen.
Inductie is duurder in aanschaf, maar goedkoper in gebruik. Volgens mij is inductie tegenwoordig de standaard. Je kunt overigens ook besparen door anders te gaan koken: gebruik maken van restwarmte. Als pasta 10 min moet koken, hoeft de plaat niet 10 min aan. De laatste minuten kan hij gewoon uit. De pan blijft warm genoeg. Ook deksel op de pan scheelt veel: wij brengen de pan aan de kook op stand 9 en als het kookt, kan hij naar stand 4 en de laatste 2 a 3 min uit. Eieren brengen we aan de kook en zetten de plaat daarna direct uit.
Zit nog wel een addertje onder t gras. Hangt van je ketel af in hoeveer hij moduleert. Zodra je warm tapwater verbruikt gaat hij direct op vol niveau branden. Als de totale aanvraag van warm water dan uiteindelijk minder is schakelt hij terug. Met een keukenmengkraan kan je m om die reden beter op koud hebben staan. Zodra hij lauw vraagt ben je al zuur omdat die vlam vol aangaat. Ik heb m hier dus op uiterste hoek van koud staan. De kleine beetjes bij elkaar helpen al veel. Als ik t gasverbruik van de nog aankomende maanden van vorig jaar erbij tel komen we voor dit jaar (als in 2022) tegen de 500m3 waar t eerdere jaren 1000,1100 en 1200 was.
Ja doen wij ook. Net ook met mn gebakken ei gedaan. Als ik 1 kant heb gebakken, draai ik m om en zet de plaat uit.
Zoals het nu lijkt gaan wij van 188 euro naar 399 euro per maand als ik inlog. We hebben sowieso besloten de cv maximaal op 19 graden te zetten en onze houtkachel meer te gaan gebruiken (hoe slecht ook voor milieu helaas)
Heeft iemand van jullie een elektrische kachel welke sterk genoeg is om de huiskamer mee te verwarmen (of desnood 2?). Wel eentje die nog enigzins wat zuinig is . Ik zie door de bomen het bos niet meer