Met zulk warm weer is het iedere dag wel even afspoelen. Doe ik zelf ook. Dan hoef je geen 10 minuten te staan, maar gewoon even afspoelen.
Ohh super, bedankt! We zijn serieus aan het overleggen erover, de kosten haal je er makkelijk uit. Ik had verwacht dat zoiets veel duurder zou zijn. Waar lees je hier hoeveel m2 de verschillende maten kunnen bereiken? Mijn man had het over wellicht 2 kleinere modellen zodat we de warmte meer kunnen spreiden, of eventueel 1 mee naar boven kunnen nemen als het plaatselijk nodig zou zijn. En niet onbelangrijk om te bekijken; kunnen we deze met de opwek van de zonnepanelen dekken, gezien we net genoeg hebben geplaatst voor ons huidige jaarverbruik. We hebben al behoorlijk wat panelen (17).
Ik zou toch uitkijken met een elektrische kachel. Wij hebben vorig jaar tijdelijk eentje gebruikt en ons stroomverbruik ging echt hard omhoog. Was een nieuwe, energie zuinige....nou niet dus...
Oooh whoops... een 0 vergeten idd. 3000 watt idd. En ja verbruikt veel stroom,maarmet zonnepanelen nog altijd goedkoper dsn gas. En hij heeft een interne thermostaat dus hij verbruikt zeker niet gedurende hele tijd dat ie aanstaat 3000 kw.
Daarom altijd kijken naar 1 met een thermostaat, dan slaat ie dus niet telkens aan en is het verbruik dus energiezuiniger.
Energiezuinig voor het soort apparaat misschien. Verwarmen kost gewoon een hoop helaas. Beste optie is nog om de warmte zo goed mogelijk binnen te houden. (Tochtstrips, folie, isolatie etc.) En dan kijken waarmee je verwarmd en wat daarin dan de zuinigste optie is.
Gewoon via google kan je opzoeken hoeveel watt je kachel nodig heeft om jouw ruimte te verwarmen. Bijv hier https://www.expert.nl/advies/vermogen-radiator-berekenen
Nee. Verbruikt alleen veel wanneer je hem urenlang op vol vermogen aan zou zetten. Ik heb een 2500 watt. 1000 watt is 1 kwh. Dus 1 van 3000 watt KAN 3 kwh verbruiken. Dit doet hij alleen wanneer je hem voluit zet. Dus hoogstens even tijdens opwarmen van de kamer. Dat is afhankelijk van de grootte van de kamer. Bij mij deed hij er vorige winter 20 minuten over om de kamer 4 graden op te warmen. Zodra hij de ingestelde temperatuur bereikt heeft slaat hij af. Af en toe warmt hij iets bij op laag vermogen. Maar dat is echt maar een paar minuten. Ik heb het afgelopen winter een maand uitgeprobeerd. Echt gekeken hoeveel. 3 gas ik normaal kwijt ben aan verwarmen en hoeveel dat kost. Kostte me 6 tot 8 euro per dag met de OUDE prijs van 88 cent per m3. Ik moet nu het 3 dubbele betalen dus zou nu tussen de 12 en 24 euro moeten gaan betalen om met gas te verwarmen. Opwarmen met electrische kachel kostte me nog geen 5 euro per dag...
Dat heeft ie. Maar goed wij hadden hem tijdelijk even te leen ivm verbouwen. Maar ik weet wel dat ik er geen aanschaf. Kan beter verwarmen met de airco's die we nu hebben, die zijn een stuk zuiniger.
Ja als je die mogelijkheid hebt wel idd Wij hebben geen airco's.. plus dat het hier goed geisoleerd is en wij enkel de huiskamer altijd verwarmen. Slaapkamers worden nooit verearmd en in de badksmer hangt al een elektrische sinds maart.
Vaak zet je een kachel aan als de zon niet schijnt (in de avond of met guur weer). Dus dan moet je er sowieso rekening mee houden dat het niet van de opbrengst van je zonnepanelen zal gaan.
Beetje mosterd denk ik Gewoon laten douchen. Al is het maar 2 minuutjes… Mijn kinderen beginnen nu ook af en toe wat zweetgeur te hebben, dus niet douchen is gewoon geen optie. Douchen blijf ik ook gewoon doen. Dan maar de verwarming straks niet aan of veel lager en dus een trui of dekentje. Maar douchen gaan we hier in huis niet op bezuinigen.
Ik lees heel veel: de kachel lager of uit. En dan met een dekentje op de bank. Ik wil best kijken wat hier haalbaar is, maar als tbm ben ik altijd hele dagen thuis. Overdag ben ik vaak bezig, dus hoeft de temp niet zo hoog te staan. Maar zodra ik dan even ga zitten zie ik mezelf ook weer niet elke keer onder een deken kruipen. Best lastig hoor. Op de slaapkamers is de verwarming al eigenlijk nooit aan. Soms draait er een de radiator open als hij gaat leren. Om vervolgens te vergeten hem weer dicht te draaien. Daar gaan we wel even goed op letten.
Oh, ik dacht dat de eindbalans van je totale verbruik/opgewekte stroom op je jaarafrekening wordt verrekend met elkaar...
Dat klopt, maar als dat is berekend obv de situatie toen, dan kan dit wel extra gaan kosten. We hebben nu natuurlijk een absurd goede zomer gehad voor de zonnepanelen, dus er is een mooie buffer. Maar ik zet de apparaten juist aan als de zon schijnt (droger en wasmachine draaien nu), dan wordt het direct gebruikt van de elektriciteit die is opgewekt dmv zonnepanelen.
Klopt, ik wil eigenlijk wel nog iets spaarzamer worden wat betreft de andere apparaten. En als de stroom goedkoper is dan gas, is zo'n kacheltje wellicht uiteindelijk toch nog de voordeligere optie. Lastig... Maar we moeten zoveel mogelijk maatregelen nemen omdat het op deze manier echt te duur is, hoe we het nu doen.
Wij konden maximaal 10% naar beneden zetten. Heb toen steeds 10% gedaan (stapjes worden natuurlijk steeds kleiner) en zat zodoende op een maandbedrag dat ruim 50% lager lag dan het eerste maandbedrag. Zoals het er nu uitziet, komen we rond de €0 uit bij jaarafrekening. Het verschil in maandbedrag zet ik wel apart op mijn eigen rekening, alvast een spaarpotje voor het komende jaar (vast contract loopt oktober af ). Maar stel dat de energiemaatschappij failliet gaat, dan zijn we niet ons voorschot kwijt.
Kaarsen aansteken, win win situatie ziet er gezellig uit én geeft warmte. Uiteraard met ukkies wel een dingetje en of t goedkoper is valt nog te bezien. Maar t helpt in elk geval wel! (Zo in ons oude huis de woonkamer bijgewarmd toen de sneeuw 10cm hoog lag, label g woning daar was werkelijk geen beginnen aan)