Man wilde iets vertellen "waar ik waarschijnlijk heeeel blij van zou worden." Na lang nagedacht te hebben, was ie tot de conclusie gekomen, dat hij steeds meer en meer vegetariër wilde worden. Ik ben nog net niet de vellen van mijn gezicht gevallen, zo snel ging ik naar de winkel om allerlei lekkers in huis te halen. Wat heerlijk dat man ook al om is. Dochter en ik lieten al langere tijd het vlees een stuk vaker links liggen. Vandaag heb ik voor het eerst zelf falafel gemaakt, met een pitabroodje, gemengde salade en een heel lekkere yoghurt-tahin saus. Wij vonden het echt heel lekker, ben benieuwd wat man ervan gaat vinden. Die heeft namelijk de late dienst,en is pas laat thuis
Natuurlijk! Ik doe op een pak van 800 gram kipkluifjes: 2-3 El zonnebloemolie 2 El chinese 5 kruiden poeder 6 El zoete chilisaus Peper Zout Alles mengen en de kiokluifjes erdoor heen husselen. Meestal maak ik het in de ochtend en laat het heel de dag staan.
Edit: hij heeft een flink bord leeg, en ik moest de rest voor morgen bewaren, zodat ie het tussen de middag kan eten. Volgens mij geslaagd.
We zouden eigenlijk kipshoarma eten, maar we moeten naar een ouderavond. En dan zitten we in een klein lokaal met ouders van 29 kinderen, dus waarschijnlijk een volle bak, waarin we dan beter niet onze knoflookwasem kunnen uitdampen Dus dan maar even ruilen met morgen. We eten vandaag dan spaghetti & meatballs (met zelfgedraaid kippengehakt) en een groene salade
Wraps met gemarineerde kip (gisteren al gedaan, knoflook, citroen en honing) en gegrilde groenten met zelfgemaakte knoflooksaus.
Eiermie en witte rijst, met een curry van paksoi, kastanjechampignons, sperzieboontjes, broccoli en kokosmelk. Lekker veel kruiden erdoor maar niet te pittig anders krijg ik helaas klachten van de kinderen Voor de groenteweigeraar die door een kale-noodles-fase gaat, wat satésaus erbij en komkommer/tomaatjes om te snoepen.