Poetsen schoonmaken gezin

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Mum1921, 14 sep 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Mum1921

    Mum1921 Actief lid

    26 jan 2022
    394
    93
    28
    Misschien een onbelangrijk onderwerp maar ik vraag me echt af of t overal nu Jan Steen is.

    Hoe krijgen andere ouders van jonge kids (die nog niet naar school gaan) hun huis bijgehouden.
    Ik bedoel zonder een schoonmaakhulp.

    Hier 2 Kids 3 jaar en 11 maanden. Jongste doet nog wat slaapjes maar oudste is er bijna continue . En ja ik kan hem uren voor de tv zetten maar stofzuigen dweilen lukt dan nog niet want dan wil hij het doen of gaat kliederen met water enz.

    Mijn moeder zei ik deed dit als de Kids in bed lagen. Maar dan is t vaak al laat en is t keuken opruimen tassen inpakken voor volgende dag en was opvouwen.
    Als de Kids thuis zijn is het eten badderen de wasjes draaien vaat uitruimen en nog wat dingen maar t echte poetsen ik hoor dat sommige dit gewoon doen en peuter meenemen met badkamer poetsen en ramen lappen maar hier is dat geen doen. Hoe doen jullie dit ?
    Mijn man heeft 1x in de 2 weken pap dag dan wil ik bijv de badkamer eens onder handen nemen maar op die dag vallen dan weer afspraken als ziekenhuis mondhygiënist enz
    Ik weet dat die tijd wel weer komt maar misschien hebben andere nog tips hierin.

    Oja vrijdag oudste paar uur naar opvang toe... hopelijk doet jongste dan net zijn slaapje .. en dan wil ik in dat uurtje weer alles doen wat natuurlijk niet kan... zucht..
    Misschien moet ik er skeit aanhebben. Andere nog tips?
     
    Nova1986 en Frun vinden dit leuk.
  2. Frun

    Frun Bekend lid

    13 mei 2011
    847
    1.064
    93
    Nou, hier gewoon een huishouden van Jan Steen hoor:roflmao:

    Ik heb sowieso een hekel aan het huishouden en ben gewoon wat chaotisch en rommelig, en met een 'helpende' peuter schiet het gewoon niet op. Nou is de jongste ook wel een deugniet hoor. Spookt dan van alles uit:rolleyes:

    Ik doe gewoon het hoognodige, stofzuigen, afnemen, wasjes draaien. En voor de rest...wordt er duidelijk geleefd in ons huis:p

    Als er visite komt dan kan ik wel heel goed snel alles doen in korte tijd. En nu met de nesteldrang doe ik ook wat meer.

    Het zal hier gewoon nooit mega netjes zijn, past ook niet bij ons. Ik heb het losgelaten om mijn huishouden steeds met dat van anderen te vergelijken. En daarnaast ken ik iemand die dagelijks poetst en alles en toch is het hier schoner in huis, maar wel rommeliger:roflmao::|
     
    Dubbelgeluk en Mum1921 vinden dit leuk.
  3. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.082
    5.270
    113
    Mijn huishouden is een stuk beter nu dochter op school zit. Zegt genoeg denk ik. Niet dat het toen vies was maar ik had gewoon minder tijd.

    Wat ik belangrijk vind is dat alles opgeruimd is, loop je daar mee achter dan sta je al 1- 0 achter. Is de basis netjes is het beter bij te houden en dan is het minder werk. Ik heb een vriendin, totaal tegenovergestelde en opruimen heeft daar geen zin is dwijlen met de kraan open.
     
    Vero0504 en Frun vinden dit leuk.
  4. Mum1921

    Mum1921 Actief lid

    26 jan 2022
    394
    93
    28
    Haha ja ik begrijp het.

    Mijn zus 2 Kids heeft alles strak weinig spullen dus dat is makkelijker bijhouden.
    Kids aparte speelkamer dus deur dicht en geen rommel.

    Ik ga t maar even loslaten. Toen de jongste werd gedoopt wilde we alle ramen doen want heel vies maar dacht erna ook... stop ... laat mensen maar zien dat t leven met 2 jonge kids nu eenmaal zo is. Maar goed bij andere was t minder vies in de familie. Maar goed . Wie weet hielp daar de man meer of de ouders of een hulp. Niet vergelijken met andere is ook een goede...
     
    Frun vindt dit leuk.
  5. MariekeRox

    MariekeRox Fanatiek lid

    6 nov 2015
    1.605
    788
    113
    Hoi,

    Ik had 2 kinderen onder de 2.
    Maar het lukte ons wel. Nu heb ik ook een man die van opgeruimd houd.

    emmer op het aanrecht en tussen door poetsen. De kleine een droge doek geven.
    en als ze op bed liggen dweilen
     
  6. evaleana

    evaleana Fanatiek lid

    2 nov 2021
    3.859
    4.937
    113
    Ik deed (en doe) veel dingen met een timer. Bv 10-15 minuten en dan gewoon zoveel mogelijk opruimen of poetsen, daarna klaar. Dit deed ik bv als de kinderen in bed lagen. Verder de dagelijkse dingen op vaste momenten (zoals ‘s ochtends de tafel afruimen, vaatwasser leeg maken en meteen alles van het ontbijt erin, ‘s avonds na het eten ook meteen opruimen, keuken spik en span achterlaten - dan hoef je dat al vrijwel niet grondig te poetsen, iedere dag in 2 minuten een doekje overal over, en nooit 30 minuten lang bóenen). Zelfde met bv de douche of bad; als ik klaar ben met douchen, trek ik m’n badjas aan, poets ik floepflap de douche, droogmaken, klaar - in 2-3 minuten is het dan al klaar, bespaart op ‘grote schoonmaak’ zeg maar.
    En als de kinderen wakker waren, liet ik ze met kleine dingen ook wel helpen - afstoffen vonden ze heel leuk, helpen met opvouwen etc.
    Was (en is) het zo telkens helemaal smetloos schoon en opgeruimd? Zeker niet, maar voor mij goed genoeg.
     
    Nova1986 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    13.985
    18.693
    113
    Ondanks dat mijn kinderen ouder zijn (9 en bijna 13) lukt het me nog steeds beter als ze op school zitten. Dus dat zegt denk ik wel genoeg :roflmao: Pubers kunnen ook enorm veel zooi creëren helaas :|

    @Beheer, volgens mij past dit topic beter in de lounge?
     
  8. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    17.846
    16.878
    113
    Vrouw
    Ja er is geen beginnen aan. Onze dochter van 1,5 maakt beneden een puinzooi wanneer ik de bovenboel aan het doen ben en wanneer ze haar middag dutje doet, vind ik het ook fijn om gewoon even in alle rust te kunnen zitten :D
    Speelgoed ruim ik pas op wanneer ze beide op bed liggen. (Al vind ik het vreselijk om aan te zien dat rondslingerende speelgoed, maar zo blijf je bezig)..
    Schoonmaken probeer ik zo veel mogelijk in de ochtend te doen. En af en toe een keer dweilen wanneer dochter op bed ligt.
    Straks als dochter ook naar school gaat (duurt nog 2 jaar:o:) dan zal het vast wat makkelijker gaan allemaal. Ik werk 3 dagen trouwens.
     
  9. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Ja hier dus niet he met pubers. Ik werkte vroeger met 3 kleintjes en was altijd netjes (en toen had ik nog energie, scheelt ook). Nu is het netjes tot ze thuis zijn, is echt vreselijk gewoon. Houdt niet op met die zooi, vooral mijn oudste zoon, die is verschrikkelijk.
     
  10. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    13.137
    7.725
    113
    Gelderland
    Mijn kinderen zijn 10 en 12 en ik ben een tbm, maar echt niet dat het hier altijd schoon en opgeruimd is hoor.
    Mijn pubers laten een gigantsich spoor van troep en rommel achter, echt niet normaal! Tuurlijk vraag ik of ze iets willen opruimen na gebruik maar dat vergeten ze gewoon weer, terug roepen is de enige optie alleen is dat al een dagtaak :rolleyes:

    Elke dag doe ik wat standaard dingen die in mijn systeem zitten maar de grotere klussen pak ik aan als ik er een keer zin in heb.
    Opruimen met kleinere kinderen thuis was altijd mijn favoriet :D één grote chaos creëren en daarna alles schoonmaken en opruimen. De jongens waren dan altijd met alles wat ze tegenkwamen aan het spelen en konden er echt druk mee zijn. Je moet alleen geen onverwachts bezoek krijgen :p
     
    suus1983 vindt dit leuk.
  11. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    Toen ze kleiner waren ging het stukken beter dan met een puber.
    Ik hou zelf van heel netjes en heel schoon, dus zorgde dat het lukt. Eerst even met hen spelen en ze dan ergens aanzetten zodat ik kon poetsen. Ik had ook een speelsetje in huis voor wanneer ze wilden helpen. Van mijn spullen blijven ze af:p
    Ik vind het ook goed als ze leren zelf spelen.

    Nu met een puber....:evil:
    Gister komt ze met de fiets aan: jas ligt in de tuin, tas breek je je nek over bij de achterdeur. Binnen 10 minuten: een bananenschil op de salontafel, half glas ranja op het dressoir, half pak koekjes met bijbehorende kruimels over het aanrecht enz enz.
     
    chrystel73, Syane, NiekeKris en 3 anderen vinden dit leuk.
  12. suus1983

    suus1983 VIP lid

    10 okt 2006
    47.710
    32.571
    113
    Nou gelukkig ligt het niet aan mij haha. Echt dramatisch en je kunt het wel 1000x zeggen en het heeft geen enkele nut.
     
    Syane, NiekeKris en tuc vinden dit leuk.
  13. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    10.780
    15.334
    113
    Vrouw
    ZOOO herkenbaar.
    100 keer herhalen en totaal geen nut :).
    Ik zeg dan JONGENS jullie .... en dan hoor ik ze al mompelen: schoenen weg, jas aan de kapstok, boekentas aan de kant , ....
    Dus ze weten het wel :roflmao:
     
    Syane, NiekeKris, tuc en 2 anderen vinden dit leuk.
  14. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.203
    3.638
    113
    Hier ook een pubermama........... vre-se-lijk.
    En eerst was het er 1 ( die nog steeds veruit het ergste is) maar mijn lieve kleine opruimende jongentje begint nu zo een puber monster te worden enook alles achter zijn kont te laten slingeren.
    Als ik uit werk kom is het een oerwoud van slingerende tassen, schoenen in de gang ( naast de schoenenkast......) jassen over de stoelen, sokken overal, lege verpakkingen op het aanrecht, afwas op de vaatwasser.
    En ik spreek ze er non stop op aan en roep ze ervoor terug maar ik heb er praktisch een fulltime baan aan.
    En dat terwijl ik zelf enorm opgeruimd en geoordend ben.
     
    Syane vindt dit leuk.
  15. tuc

    tuc VIP lid

    19 dec 2012
    51.705
    42.533
    113
    Dit heb ik NIET gelezen, ik heb een schattig klein 9 jarig jongetje dat van opruimen houdt en dat alles schoon is, dus ik wil dat dat zo blijft:roflmao:
     
    sidmick vindt dit leuk.
  16. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik maak schoon terwijl mijn peuter aan het spelen is.
    Ik zet haar boven op de kamer van der zus aan het bureau met wat kleurtjes en papier of ze speelt met speelgoed wat van der zus of broer is (dat weer zuslief zelf natuurlijk niet)
    Of ze zit beneden te spelen.
    Der zusje van 1 is waar zij ook is of slaapt.

    de badkamer enz kan ik met gemak schoonmaken terwijl zij rondhuppelt.
    Soms geef ik der een doekje dan kan ze helpen :D
    C moet zelf op zondag der kamer opruimen.. ik maak elke maandag haar kamer schoon en die van N en ruim dan de laatste rommeltjes op.
    N zijn kamer is nooit een zooi.. hij slaapt bij C en in zijn kamer liggen zijn zusjes, maar staat zijn speelgoed ;)

    De huiskamer doe ik ‘s avonds. Dan kan ik tenminste even genieten van een schone huiskamer.
    Elke dag opruimen zodat ik ‘s avonds alleen nog hoef te zuigen.
    Op woensdagavond haal ik overal een doekje overheen en dweil ik.
    Op zondag hetzelfde.
     
  17. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.486
    1.087
    113
    poetsen met kinderen in huis is ellende. toen ik de kinderen nog niet op school had poeste ik de badkamer, stonden er ondertussen 2 slaapkamers op kop met speelgoed. was langer bezig met speelgoed opruimen dan de badkamer poetsen:roflmao:
    beneden probeerde ik ze eerst zelf aan t spelen te zetten, dan rondje poetsen en stofzuigen en tijdens t slaapje dweilen (En daarna op de bank met een pak koeken) was de vloer weer droog als de kinderen wakker waren.
    of bij mooi weer kinderen naar de tuin dweilen en daar ff spelen.
    maar regel nummer 1: accepteer dat je een levende speeltuin bent vol zand en speelgoed:thumup:
     
    Mum1921 vindt dit leuk.
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.409
    23.920
    113
    Toen mijn kinderen nog klein waren hield ik het gewoon niet bij :roflmao: . Totaal zinloos, nutteloos en zonde van mijn tijd. Geval van pick your battles in het huishouden. Dus bv de was moest wel gebeuren. De keuken schoon en zo veel mogelijk aan kant, tuurlijk. Maar de ramen zemen, trap stoffen en dat soort nutteloze klussen liet ik lekker voor wat het was, of eigenlijk deed ik het wel eens maar (veel) minder vaak dan wanneer men het ‘bijhouden’ noemt.

    Nu met pubers is het makkelijker. Ik heb twee pubers die van hun kamer een zwijnestal maken. Die moet gewoon iedere twee weken opgeruimd worden en dan mogen (lees: moeten) ze zelf stoffen en stofzuigen.
    En dan nog een puber met meer opruimgenen van haar vader, want haar kamer is altijd netjes, dus daar stof en stofzuig ik (behalve in vakanties).
    Dus ideaal om grote kinderen zelf aan het werk te kunnen zetten.
     
  19. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    17.690
    14.044
    113
    • Opbergpoef van de action (musthave of iets wat daar op lijkt)
      • Plus: Niet meer speelgoed beneden als wat daar in past
    • Aanleren dat ze zelf dr spullen in de bak gooit
    • Het liedje "we gaan opruimen, we gaan opruimen!" (Leren ze hier op de kdv ook)
    • Wasmachine met 9 kg trommel (lifesaver!) draait meestal maandags, dan is iedereen onder de pannen en werk ik vanuit huis.
    • Woensdags strijken (kids op bed)
    • 1900 iedereen op bed "papa en mama tijd". Ook die bijna 6 jarige
    • Badderen van kinderen is hier niet elke dag. Komt G onder de bagger thuis dan wel ff onder de douche. Normaliter 2-3x per week is zat. R was ik op de commode in de ochtend wel ff zo gedaan ookal draait die alle kanten op.
    • Eigen tijd claimen (kookwekkertje met display van de action)
    • Kind van 2 een stofdoek geven en laten hellepuh. Het schiet voor geen meter op maar scheelt je een episode van links klaar, rechts verder en links weer opnieuw.
     
  20. Eppo82

    Eppo82 VIP lid

    25 jun 2007
    14.985
    5.817
    113
    Ik heb altijd een huishouden van Jan Steen gehad. Enige wat ik structureel bijhoud is de was en de rest wanneer ik er tijd voor heb/maak.
    Vind het ook allemaal niet leuk en het is toch weer binnen 2 seconden een zooi/vies met kinderen.

    En pubers :| dat ik nog geen ratten heb…
     

Deel Deze Pagina