Ik ben op zoek naar inspiratie naar avondmaaltijden zonder vlees of vis. Maar zonder vleesvervangers of vervangen door peulvruchten. Gerechten die gewoon zonder vlees of vis "horen". Zoals bijvoorbeeld pannenkoeken en tomatensoep. 2 stomme voorbeelden, maar dan snapt iedereen wat er bedoeld wordt
Curry, met groente en zoete aardappel (eventueel kikkererwten ofzo erbij) Gado gado Wij eten graag sajoerboontjes met ongezouten cashewnoten en rijst Zoals je al zei soep: linzensoep vult bijvoorbeeld heel goed als avondmaaltijd. Wil je sowiso geen peulvruchten? Of alleen niet als vervanger? Bv Chili maar dan zonder de carne is erg lekker. Ik mis daar echt geen vlees bij, maar zitten wel kidneybonen in natuurlijk.
Stamppot zoete aardappel met broccoli, edelgist of kaas en cashewnoten. Evt met een gekookt eitje. Ik eet de meeste pasta’s, dus ook gewoon met tomatensaus, met heel veel groenten en geen vlees. Net als lasagne bijv. Risotto: - pompoenrisotto doet het hier altijd goed - ik maak het ook gewoon met restjes groenten (bijv zongedroogde tomaatjes met wat tuin erwten uit de diepvries, paprika, ui en wat ik maar tegenkom) - bieten risotto, eten we echt heel vaak. Geen rijst, maar boekweit gebruiken. Uitje toevoegen. Op t einde bieten + sap + kookroom. En lekker veel geitenkaas toevoegen. Heerlijk met wat rucola en bijv een paar geroosterde hazelnoten Goed gevulde omelet Ook bij nasi met sajoer boontjes doe ik geen vlees. Wel een ei. Pastinaaksoep, ook heerlijk vullend! Net als pompoensoep.
Wij hebben vandaag deze gegeten: https://www.boodschappen.nl/recept/romige-toscaanse-gnocchi/ Super simpel, zo klaar en maar een paar ingrediënten. Deze is ook lekker: https://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/spinach-ricotta-cannelloni/ En wij eten ook vaak ei-gerechten, zoals: Frittata met prei, ui en champignons en boerenomeletkruiden Frittata met zoete aardappel, feta (en/of geitenkaas) en spinazie Frittata met paprika, maïs, ui en frittatakruidenmix En dan met een lekkere salade ernaast. Of foe yong hai met bami of rijst
Pompoensoep Risotto Wij doen ook nog regelmatig sla, champignons, ei en dan nog fruit (dat verschilt per keer), komkommer en evt mais. Soms kip erbij, maar is echt niet perse nodig. Ook erg lekker en makkelijk! Ook ideaal om de fruitresten in huis op te maken.
https://foxilicious.nl/gevulde-italiaanse-groentesoep/ https://www.ah.nl/r/1195575 https://www.dehippevegetarier.nl/vegetarische-recepten/lekker-makkelijk-pasta-pesto-met-brie-uit-de-oven/ https://chickslovefood.com/recept/cheesy-ravioli-oven-geitenkaas-pesto-en-pijnboompitten/ https://www.leukerecepten.nl/recepten/paprika-risotto-met-gebakken-geitenkaas/
Of de overheerlijke combi van die 2: pompoenrisotto https://marleyspoon.nl/menu/19110-pompoenrisotto-met-kastanjes-en-kaneel-hazelnoten
Hmmm ik heb niet een echt recept daarvoor. Ik moet zeggen ik eet bijna nooit vlees. Zalm of wokgarnalen vindt ik wel erg lekker. Een lekkere biefstuk van de loetje mag je me ook voor wakker maken, maar thuis sla ik vlees altijd over. Doet me gewoon niet zoveel. Voor mijn man en kinderen maak ik overigens wel vlees maar zeker niet elke dag omdat eigenlijk niemand het echt er per se bij vindt horen. Ik maak in principe alles zoals nasi/rijstgerechten pasta's enzo of gerecht in de oven. Meestal snijdt ik er gewoon extra groenten in of gemarineerde champignons. Een hand cashewnoten of fetakaas oid. Net wat een beetje bij het gerecht past. Volgens mij kan je alles wel maken zonder vlees.
Shakshuka Chili sin carne Curry Ratatouille (paprika, courgette, aubergine, gezeefde tomaten met rijst in 1 pan. Mocht je het recept willen, wil ik die wel sturen later). Lasagne met courgette, tomaat en hütenkase Mexicaanse wraptaart Ik laat vaak gewoon het vlees weg en vervang dat voor iets anders. Nasi met omelet ipv kip, macaroni met champignons ipv gehakt.
Risotto Verschillende soorten pasta, bijvoorbeeld spaghetti ai broccoletti. Veel gerechten uit India zijn ook vegetarisch, zoals palak paneer. En natuurlijk sommige pizza's.
1. Zoete aardappel stamppot met zoete puntpaprika, andijvie, feta blokjes en pijnboompitjes. Super lekker! 2. Pasta met avocado sausje. Dan doe je 2 avocado's samen met een geperste citroen, een klodder creme fraiche en veel basilicum in een keukenmachine, tot het een gladde saus is. Daarnaast bak je in een pan met een geperste knoflook een gele paprika en (als de paprika bijna klaar is) cherry tomaatjes (die hoeven maar 1 minuutje). Tot slot roer je de avocado saus erdoor. Op het bord serveer je eerst rucola, dan pasta, dan de saus. Tot slot serveer je er parmezaanse kaas vlokken door. 3. Gevulde paprika of courgette, kun je van alles in doen.
Wij eten regelmatig spinazie met tomaat, kerriepoeder en feta en dat op Turks brood. Erg lekker! We eten de afgelopen weken ook pasta met pijnboompitten. En verder de groenten die je daarbij lekker vindt.
Ik weet dat dit niet is wat je wil, maar Moussaka met het gehakt vervangen door gekookte rode linzen werkt echt perfect.