Eerder zat ik gerust rond de 150-200 per week. Tegenwoordig blijf ik regelmatig onder de 100 euro tot mijn verbazing. Weet nog niet precies eigenlijk hoe dat kan... waarschijnlijk omdat ik echt alleen haal wat op dat moment nodig is dus geen weekboodschappen. En dan komt het vlees vd slager en brood vd bakker. Laatste tijd regelmatig ziek geworden van jumbo vlees of het kwam bedorven uit de vriezer, dat komt er hier niet meer in dus. Wel bijna alles huismerk. Kom hoofdzakelijk bij jumbo en Albert heijn. Haal 2x per jaar gemiddeld voorraad in Duitsland dat is in totaal 300 a 400 euro. Toiletartikelen en wasmiddelen en schoonmaakartikelen is ook ongeveer 400 euro per jaar in Duitsland en mss 100 euro nog in Nederland bij kruidvat en bol.
Ik koop altijd die kant en klaar mix waar je alleen water aan toe hoeft te voegen. Kan bijna niet goedkoper dan dat denk ik.
Van eigen merk mixen is de tarwebloem 10 ct duurder, maar dat is een kilo, daar kun je heel veel pannenkoeken van maken. .de mox van koopmans is ruim een euro, dus die is wel een stuk duurder dan bloem.
Ja maar dan heb je ook altijd eieren en melk nodig, is ook niet gratis. Buiten sat is het gewoon ideaal om in huis te hebben.
O het is zeker makkelijk! Als je niet vaak pannenkoeken bakt maakt het ook niks uit volgens mij. Maar voor iemand die het niet breed heeft en vaak pannenkoeken maakt kan het wel schelen denk ik.
Kan je nagaan eerst was de prijs 1,69 voor 15 stuks. Ik neem ze regelmatig mee van de Lidl en van de AH en ik merk geen verschil.
Ik laat nog wel door AH bezorgen, maar met het maandbudget dat wij elke maand opzij zetten voor de boodschappen, komen wij (al een tijdje) niet meer uit. Elke maand moet er wel zo'n 100 euro bij. Die moeten we dus eigenlijk gewoon verhogen, of toch anders boodschappen gaan doen. Ik haal soms nog wel wat bij de Hoogvliet, als daar iets in de aanbieding is, die zit ook vlakbij ons.
Ik wilde trouwens laatst een pak Chocomel halen, want er kwam een vriendje spelen. 2,09 euro! Dat was nog niet zo lang geleden 1,29 euro... (en vaak sloeg ik ze dan in als ze in de aanbieding waren voor 1 euro)
Maar op zich maakt het toch weinig verschil of je beslag van een mix of van bloem maakt? En het bakken op zich gaat ook niet makkelijker wanneer je een mix gebruikt. Wat het handige van zo'n mix is zou ik dus echt niet weten. Ja vooral handig voor de producent wellicht, omdat die er goed aan verdient.
Het handige is dat je alleen water hoeft toe te voegen en geen melk of eieren. Heb je dus altijd wat in huis en je kunt er niks aan verpesten.
Wij maken trouwens vaak baghrir ipv gewone pannenkoeken. Erg lekker en je proeft niet dat het zonder eieren en melk is. Het recept van Ellouisa vind ik tot nu toe de beste. https://www.ellouisacooking.nl/2015/06/beghrir-gringohatita-marokkaanse.html?m=1 Gist hebben we sowieso standaard in huis voor het bakken van brood maar als je weinig gist gebruikt zijn die kleine zakjes het handigst. Verhoudingsgewijs wel wat duurder dan een grotere verpakking, maar dat weegt vooral met de huidige prijzen niet op tegen de kosten van eieren en melk.
Snap ik hoor, alleen ik reageerde met name op de opmerking dat ze twee linkerhanden heeft als het om koken gaat. Wat dat betreft maakt het niet zoveel verschil denk ik, die pannenkoeken moet je alsnog bakken ongeacht hoe het beslag is gemaakt. Tenzij iemand zúlke linkerhanden heeft dat eieren boven een beslagkom breken zelfs fout gaat natuurlijk
Ik houd ook de AH thuisbezorgd. Het is allemaal wel iets duurder met wat ik normaal koop maar die schandalig meer. Vind alleen de biologische eieren wel behoorlijk gestegen. maar goed we kopen geen vlees of vleeswaren. Voor de rest wel alles bij de appie. ben gemiddeld zo’n 80 euro per week kwijt voor 1 volwassene en 1 kind van bijna 8.
Ik spoel de pan gewoon even om onder de kraan. Dat water vang ik op in een bak zodat het later nog te gebruiken is, vind het qua gedoe erg meevallen.
Bakken lukt wel is niet zo moeilijk. Beslag maken daar en tegen luistert heel nauw ivm verhoudingengen. Je bent daar handig mee, ik niet. En als beslag of te dun of te dik is of verkeerd gemaakt is dan mislukt het bakken ook. Ik weet nog heel goed hoe mijn oma aan het klooien was met deeg en beslag en dat lukte haar lang niet altijd. Je hebt het over gist daar begin ik al helemaal niet aan. Oh ja en ik heb het geduld niet