Traybake recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door tumtummetje, 17 sep 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tumtummetje

    tumtummetje Fanatiek lid

    8 jul 2006
    1.844
    1.585
    113
    Oke, ik heb misschien onder een steen gelegen, maar had nog nooit gehoord van traybake. Eigenlijk doen wij dat ook wel eens met kippenpoten, krieltjes en paprika, ui etc. Maar het beestje heeft dus een naam haha

    Maar wie heeft lekkere recepten voor mij?
    Mag met kip of zalm of vanalles wel zijn!

    Ideaal dat je er bijna geen omkijken naar hebt. Kom maar door met lekkere recepten :D
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Recepten zijn het niet echt, want het is een kwestie van alles op de bakplaat mikken:roflmao:
    Maar wat wij lekkere combi's vinden:
    - shoarma- zoete aardappel- paprika- ui (en dan nog ijsbergsla erbij op het bord.
    - kip- brocolli- zoete aardappel
    - krieltjes- zalm- brocolli
    - krieltjes- kip- paprika-courgette
     
  3. tumtummetje

    tumtummetje Fanatiek lid

    8 jul 2006
    1.844
    1.585
    113
    Doe je er dan ook iets van kruiden overheen of olie?
     
  4. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ja olie meestal wel. Kruiden verschilt per keer waar ik zin in heb. Soms italiaanse kruiden, soms een combi van paprikapoeder en bieslook over de aardappeltjes. Soms helemaal niks.
     
  5. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.311
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Aardappelpartjes met schil, kipdijfilet (met kipkruiden), chorizo en ovengroenten (paprika, zoute aardappelen, pompoen). Voor dat laatste pak ik vaak een kant en klare mix van de lidl of ah. Ik doe er vervolgens olijfolie en thijm of rozemarijn overheen.
     
  6. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    10 jul 2008
    1.619
    1.332
    113
    Westland
    Ik doe altijd apart een stukje vlees braden/bakken.
    Ik snijd zoete aardappel en paprika in reepjes, aubergine en rode ui in plakjes. In een grote kom. Peper, zout, olijfolie en wat knoflookpuree erover, ff husselen en hup in de oven.
    Ze vinden t heerlijk hier, de groenten worden zó zoet!
     
  7. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.865
    2.057
    113
    Vrouw
    Onze favoriet: Zoete aardappel, paprika, broccoli met worstjes.
    Groenten met olijfolie en kruiden naar keuze. Kwartiertje in de voorverwarmde oven. Ondertussen chipolata worstjes in stukjes snijden en kruiden met een paar eetlepels harissa. Na een kwartier worstjes toevoegen, omscheppen en nog n kwartier in de oven.
     
  8. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Doe je dit dan op je bakplaat? Nog bakpapier eronder??
     
  9. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik doe er eerst boter op als de oven opwarmt. Dus geen bakpapier.
     
  10. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.311
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Ja ik doe het op een bakplaat met bakpapier, dat laatste hoeft vast niet maar zo hoef ik de bakplaat amper schoon te maken.

    Voorbeeld:
    20211123_181632.jpg
     
  11. Reigertje

    Reigertje Actief lid

    6 mei 2021
    201
    219
    43
    Vrouw
    Ik eet vandaag: Traybake met ovengroente, tomaat en ricotta https://www.ah.nl/r/1193651

    Deze (vegetarische) is echt favoriet bij ons!
     
  12. nelta

    nelta VIP lid

    28 apr 2009
    18.625
    9.137
    113
    Vrouw
    Rotterdam
    AH heeft nu ook verspakketten voor traybakes.
     
  13. ZsaZsa

    ZsaZsa Fanatiek lid

    10 mei 2019
    2.002
    1.834
    113
    Vrouw
    Het kan dus allebei morgen eens proberen
     
  14. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.580
    3.913
    113
    Vrouw
    Die met ricotta ziet er goed uit! Ga ik ook eens op de menu zetten.
    Wij doen echt heel veel in de oven eigenlijk.
    Eentje voor in het pompoenseizoen is pompoen met rode ui en feta, echt een super lekkere combinatie.

    Hoe doen jullie dat met kikkererwten in de oven als die ergens bij zitten? Die ontploffen hier altijd in de oven, met héél veel rommel achteraf om op te ruimen. We weten echt niet wat we verkeerd doen :oops:
     
  15. pety01

    pety01 Actief lid

    3 mrt 2011
    434
    219
    43
    NULL
    NULL
    Dan heb ik ook nog een vraagje, hoe doen jullie dit met alle vocht dat vrij komt? Langer in de over is niet een optie, omdat alles er of verbrand of gortdroog uitkomt.
     
  16. Relax

    Relax Fanatiek lid

    26 sep 2009
    1.865
    2.057
    113
    Vrouw
    Ik doe 2 vellen bakpapier. Anders lekt het door en moet ik teveel schoonmaken.
     
  17. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.311
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Er komt bij mij eigenlijk geen vocht vrij, wel wat vet van de olie maar daarom zit er bakpapier onder.
     
  18. frums

    frums Bekend lid

    25 sep 2011
    642
    287
    63
    Wij hebben regelmatig spruitjes, gekruide aardappelwedges (beiden uit de vriezer), kip in stukjes en walnoten.
    Beetje peper, zout en tijm erover.
     

Deel Deze Pagina