Via to good to go brood halen? Ik had vandaag voor 4 euro 3 hele broden 2 bruin (of volkoren?) en 1 met zaden/pitten en 3 croissants. Kunnen weer ff met zijn 2-en 2 weken voorruit.
ja dat snap ik maar voor een wasmachine geld hetzelfde. En degene waarop jij reageerde had het over een koelkast
Good point. Wasmachine was 629 en een stuk zuiniger qua stroom en water dan zn voorganger op goedkoopste programma, meer capaciteit dus kan eco modus eens gebruiken ipv snelprogramma's. Levensduur meegerekend haal je dat er dan wel weer uit v.s. een 5 kg trommeltje. Mn droger...ik betwijfel of ik die ga vervangen als hij de geest geeft na de baby/ledikant periode. Gebruik m zelden maar wij hebben ook aardig wat ruimte voor rekken.
Toen ik thuis woonde (5 man) was t gemakkelijk 12 broden per week. Ontbijt, lunch en potentieel t avondeten.
14 broden x gemiddeld 20 sneetjes (krap genomen want meestal zitten er zo’n 11 sneetjes in een halfje?) = 280 sneetjes brood!
Mijn tante nam als puber een héél brood mee naar school. En die kwam uit een gezin met 10 kinderen... Geen idee hoeveel broden er daar precies doorheen gingen per week maar heel erg veel dus
Ligt er ook aan van welke bakker, wij kregen wel eens broden van de bakkerij waar een kennis werkte als ze over hadden (dat was vóór het TGTG-tijdperk). We aten het wel, maar ietwat overdreven om nou te zeggen dat het lekker was. Dan had ik nog liever brood van Lidl (niet ieder supermarktbrood is hetzelfde; van Lidl en AH vonden we lekkerder dan van Jumbo of Aldi). Maar uiteindelijk blijft zelfgemaakt brood het lekkerste .
Ow nee lidl boterhammen (niet die van de verse broodjes hoek die je nog zelf moet snijden, die kunnen ermee door, maar dat kwam pas veeeeeeel later) bliefde ik als student al niet, terwijl mijn culinaire standaarden toen echt niet bepaald hoog waren. Ik vind de bakker het lekkerst maar kan ook best voort op de Albert heijn Les Pains lijn, aangezien ik te lui ben om om te fietsen alleen voor de bakker, en vaak buiten bakker-opemingstijden brood wil kopen, terwijl de Albert heijn veel gunstiger is qua plaats en openingstijden. Wij eten eigenlijk vooral boterhammen als lunch buitenshuis, en komen aan max anderhalf brood per week, minder als dit luxepaardje voor een broodje uit het personeelsrestaurant gaat.
Ik zag laatst zo'n filmpje over de voedselbank waarin iemand (klant aldaar dus) zei dat er minstens 2,5 brood doorheen gaat per dag, 'als het er niet drie zijn'. Dat gezin bestond uit 3 personen... Nou sorry hoor maar een heel brood per persoon per dag, dan gaat er iets echt niet goed geloof ik.
Over bakkersbrood. Daar zit ZOVEEL verschil in. Wij hebben een bakker hier vlakbij en die vind ik helemaal niet zo lekker. Het witte brood / maisbrood is redelijk ‘vet’ (als in: je pakt een snee en je handen voelen vet aan, maar niet aan de mat zwarte lichtknoppen zitten dan) maar tegelijkertijd is het binnen een paar uur gewoon echt droog! Dan heb ik 10x liever wat luxer brood van de AH. Die doet echt absoluut niet onder.
Hier 2 broden max met 5 (alleen voor de lunch en niet voor man want die haalt zelf lunch op de zaak voor hem en het personeel).