Wat eten we vandaag? Deel 18

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 11 aug 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wishfulthinking

    wishfulthinking Fanatiek lid

    7 aug 2012
    4.828
    2.498
    113
    Vrouw
    Lekker makkelijk broodjes hamburger en broodje knak
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Gevulde paprika's.
    En in de slowcooker zit een enorme hoeveelheid groenten, verse tomaten en 2 blikken tomatenblokjes om een pastasaus van te maken. Heb ik alvast genoeg porties in de vriezer zitten.
     
  3. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.370
    30.669
    113
    Vrouw
    Limburgs zuurvlees :D
    Staat al de hele middag te sudderen.
    Zometeen maak ik er frietjes bij van gewone en zoete aardappel en rode kool met appeltjes (diepvries)
     
    Adje, Spectre en citroenrasp vinden dit leuk.
  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.748
    113
    Rendang ♥️
     
    Sansaatje en Spectre vinden dit leuk.
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.748
    113
    Oh en ik heb ook nog groentesoep erbij gemaakt van restjes die op moesten. O.a met een per ongeluk gedeeltelijk bevroren komkommer erin. Dat is niet meer lekker in salade maar in de soep gaat het prima.
     
  6. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.748
    113
    Heb je een recept daarvan? :)
     
  7. Floeperd

    Floeperd Fanatiek lid

    16 okt 2013
    3.060
    2.403
    113
    Vrouw
    Ik maak een verse goedgevulde erwtensoep. Daarbij stokbrood en kruidenboter.
    Voor mijn man nog wat kippenvleugels erbij die nog over waren.
     
  8. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.370
    30.669
    113
    Vrouw
    citroenrasp vindt dit leuk.
  9. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    18.370
    30.669
    113
    Vrouw
    Hmmm. Daar is het ook echt weer voor nu :)
     
  10. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.947
    33.614
    113
    Verse tomatensoep met gepofte knoflook. Ik heb een stokbrood in de lengte doorgesneden en besmeerd met knoflookolie en bestrooid met geraspte kaas.
     
  11. Spectre

    Spectre VIP lid

    5 nov 2015
    19.823
    18.539
    113
    Vrouw
    Ohhh heerlijk! Krijg er gelijk zin in
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  12. Neuzeke

    Neuzeke VIP lid

    3 sep 2019
    13.669
    18.733
    113
    Vrouw
    Mijn man ging koken ( hij kan niet goed koken maar wie niet probeert of oefent zal het nooit kunnen) .
    Het is half 6 en hij is aan het blazen en zuchten maar nog niet aan het koken :roflmao:.
     
    tuc, Spectre en NiVa0230 vinden dit leuk.
  13. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Koude macaronisalade met tonijn. Zo lekker.
     
  14. Mentos8

    Mentos8 Bekend lid

    2 nov 2020
    751
    451
    63
    Vrouw
    Broodje hamburger met bieten salade (met linzen, geitenkaas en rucola)
     
  15. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Recept!
     
  16. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Oh jammie! Mijn favoriete stoofvlees!
     
    Mamafiets vindt dit leuk.
  17. GoldenClown

    GoldenClown Niet meer actief

    Gehaktbrood, zelfgemaakte barbecuesaus, bloemkool en frietjes.
     
  18. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    4.143
    1.682
    113
    Broodje hamburger met friet, salade en gebakken courgette
     
  19. Chechi

    Chechi Niet meer actief

    Heel simpel!

    Ingrediënten:
    - verse pasta met basilicum er in verwerkt (zie bijlage) van AH.
    - groene asperges (verse of uit diepvries, wie doen vaak het laatste)
    - kastanje champignons
    - (haver)room
    - 4-6 tenen knoflook
    - wokgarnalen

    De verhoudingen vind ik lastig omdat ik alles op gevoel doe! Denk dat je moet spelen met de hoeveelheden die bij jouw gezin passen.

    Je kookt de asperges voor (verse snijd je de tips eraf), snijdt ondertussen de kastanje champignons en pel de knoflook. Gooi de champignons in de pan, voeg de garnalen toe en pers de teentjes knoflook uit. Bak tot alles gaar is. Voeg de room en de asperges toe, laat nog even 2 minuten pruttelen. Kook ondertussen de verse pasta. En serveren maar!
     

    Bijgevoegde bestanden:

    NiVa0230 vindt dit leuk.
  20. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Klinkt heerlijk, dankjewel!
     
    Chechi vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina