Oke, ik heb misschien onder een steen gelegen, maar had nog nooit gehoord van traybake. Eigenlijk doen wij dat ook wel eens met kippenpoten, krieltjes en paprika, ui etc. Maar het beestje heeft dus een naam haha Maar wie heeft lekkere recepten voor mij? Mag met kip of zalm of vanalles wel zijn! Ideaal dat je er bijna geen omkijken naar hebt. Kom maar door met lekkere recepten
Recepten zijn het niet echt, want het is een kwestie van alles op de bakplaat mikken Maar wat wij lekkere combi's vinden: - shoarma- zoete aardappel- paprika- ui (en dan nog ijsbergsla erbij op het bord. - kip- brocolli- zoete aardappel - krieltjes- zalm- brocolli - krieltjes- kip- paprika-courgette
Ja olie meestal wel. Kruiden verschilt per keer waar ik zin in heb. Soms italiaanse kruiden, soms een combi van paprikapoeder en bieslook over de aardappeltjes. Soms helemaal niks.
Aardappelpartjes met schil, kipdijfilet (met kipkruiden), chorizo en ovengroenten (paprika, zoute aardappelen, pompoen). Voor dat laatste pak ik vaak een kant en klare mix van de lidl of ah. Ik doe er vervolgens olijfolie en thijm of rozemarijn overheen.
Ik doe altijd apart een stukje vlees braden/bakken. Ik snijd zoete aardappel en paprika in reepjes, aubergine en rode ui in plakjes. In een grote kom. Peper, zout, olijfolie en wat knoflookpuree erover, ff husselen en hup in de oven. Ze vinden t heerlijk hier, de groenten worden zó zoet!
Onze favoriet: Zoete aardappel, paprika, broccoli met worstjes. Groenten met olijfolie en kruiden naar keuze. Kwartiertje in de voorverwarmde oven. Ondertussen chipolata worstjes in stukjes snijden en kruiden met een paar eetlepels harissa. Na een kwartier worstjes toevoegen, omscheppen en nog n kwartier in de oven.
Ja ik doe het op een bakplaat met bakpapier, dat laatste hoeft vast niet maar zo hoef ik de bakplaat amper schoon te maken. Voorbeeld:
Ik eet vandaag: Traybake met ovengroente, tomaat en ricotta https://www.ah.nl/r/1193651 Deze (vegetarische) is echt favoriet bij ons!
Die met ricotta ziet er goed uit! Ga ik ook eens op de menu zetten. Wij doen echt heel veel in de oven eigenlijk. Eentje voor in het pompoenseizoen is pompoen met rode ui en feta, echt een super lekkere combinatie. Hoe doen jullie dat met kikkererwten in de oven als die ergens bij zitten? Die ontploffen hier altijd in de oven, met héél veel rommel achteraf om op te ruimen. We weten echt niet wat we verkeerd doen
Dan heb ik ook nog een vraagje, hoe doen jullie dit met alle vocht dat vrij komt? Langer in de over is niet een optie, omdat alles er of verbrand of gortdroog uitkomt.
Ik gebruik deze vaak: https://www.amazon.nl/Silikomart-tapis-roulade-siliconenmat-325x325/dp/B076KQ2HDZ/ref=asc_df_B076KQ2HDZ/?tag=nlshogostdde-21&linkCode=df0&hvadid=431645146227&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=10735435526173621932&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=t&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9064237&hvtargid=pla-571830898455&psc=1
Er komt bij mij eigenlijk geen vocht vrij, wel wat vet van de olie maar daarom zit er bakpapier onder.
Wij hebben regelmatig spruitjes, gekruide aardappelwedges (beiden uit de vriezer), kip in stukjes en walnoten. Beetje peper, zout en tijm erover.