Dat geloof ik meteen. Het streven was november. Kan me niet voorstellen dat dit lukt. Zal wel maart worden
Bij grote leveranciers zou het 1 november al In kunnen gaan las ik. Bij kleinere bedrijven kan het idd een tijd duren. ik denk dat we gewoon even af moeten wachten tot er meer duidelijk is.
Dan is er dus geen maximale plafond prijs waar ze het over hebben. Ik betaalde 27 cent en 1.30. Mijn buren 48 cent en 1.68 Mijn broer 0.23 en 1.17 Wat is dan de maximum plafondprijs waar ze het over hebben? Is dat dan voor elk huishouden anders? Het is dan heel makkelijk om boven de max kwh en m3 gewoon extreme prijzen te hanteren. O boven de 2500 kwh doen we 2 euro per kwh en boven de 1500 m3 doen we 7 euro per m3. Dan compenseren we het verlies van de max prijzen onder deze aantallen. Gemiddelde verbruik ligt toch ook aan de grootte vh gezin? Gaan ze daar ook naar kijken dan? Dat de grens voor alleenstaande 2000 wordt, alleenstaande ouder 3000 en die van een gezin met 2 kinderen 4000 etc? Dat is toch allemaal veel te ingewikkeld, zeker als je het snel wil regelen. Zeg dan gewoon: tot 4000 kwh is het 30 cent per kwh en tot 1200m3 is het 1 euro. Klaar. Dat is toch veel beter en sneller te realiseren? 2500 kwh is echt geen gemiddeld kwh verbruik, 4000 kwh wel. Echter, ze promoten aan alle kanten warmtepompen, warmtepompen met cop3 verbruiken alleen al 4000- 5000 kwh per jaar. Iedereen die dus een warmtepomp heeft aangeschaft om gas te besparen is echt genaaid als ze het op deze manier gaan doen. Daarentegen is 1500m3 eerder een hoog verbuik te noemen dan gemiddeld. 1200m3 is gemiddeld. Het probleem is toch juist het gasverbruik, daarom gaan de prijzen omhoog, zeggen ze, waarom dan het max kwh zo laag inzetten en het max gasverbuik zo hoog inzetten? Als je wil dat mensen op gas gaan besparen, investeren in warmtepompen etc, dan moet je daar juist je max aantal kwh en m3 op inzetten.
Ik heb een warmtepomp en mijn verbruik is tussen de 3500 en 4000 kwh per jaar voor al mijn verbruik en heb geen gas. We zijn met 2 volwassen en 2 kinderen Oja en een hoekhuis. 12 zonnenpanelen netto verbruik is 660 kwh Betaal 0 euro krijg zelfs geld toe.
De mensen met een warmtepomp hebben ook vaak zonnepanelen en hun netto verbruik zal dus vaak onder de 2500 kwh liggen of lager. De salderingsregeling is er gewoon nog. Dus dat is toch helemaal geen probleem.
Je maakt je echt druk om iets wat gewoon nog niet helemaal duidelijk is. Wellicht komt er vandaag wat meer duidelijkheid. Bij mij stond er trouwens 1200m3, dus wel gemiddeld volgens jou. Maar ook dat was gewoon een willekeurig voorbeeld. Er zijn volgens mij helemaal nog geen vaste cijfers of bedragen gezegd.
Behalve mensen in een appartement denk ik. Nieuwbouw moet al sinds 2018 gasloos, dus die zullen dan wel warmtepompen hebben, terwijl je met een appartement domweg geen eigen dakoppervlak hebt voor zonnepanelen. Het gezamenlijke dak schiet met een hoogbouw flat niet op qua m2 per huis, en het dak is vaak al vol met dakterrassen, liftinstallatie, glazenwassers installaties enzovoorts.
https://www.ed.nl/economie/abn-amro-roept-op-tot-uitstel-steunmaatregelen-er-is-nog-geen-energiecrisis~aafb3dae/ En dan dit... Nooit meer iets met ABN doen dus!
Hoop dat ze de gasprijs en en stroomprijs van elkaar gaan loskoppelen. Wij hebben een hybride warmtepomp besteld, en dat moet wel uitkunnen natuurlijk. Heel fijn dat ze een plafond willen instellen...maar het moet toch ook wel lonen om te verduurzamen.
Heb je de inhoud van het artikel ook gelezen of alleen de kop? Er staat best wel wat zinnigs in namelijk. In mijn optiek in ieder geval.