Wat eten we vandaag? Deel 18

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 11 aug 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Amaranthas

    Amaranthas Fanatiek lid

    29 nov 2013
    3.534
    3.869
    113
    Andijvie met gekookte aardappelen en een stukje vlees. Volgens mij een soort filetlapjes voor man en mij, de kindjes een gehaktballetje.
     
  2. pareltje2212

    pareltje2212 Fanatiek lid

    17 mei 2007
    1.533
    299
    83
    Vrouw
    huismoeder
    Leusden
    'Surinaamse kip' met rijst en groenten in zuur. Als toetje zelfgemaakte chocolade mousse. Mijn man is jarig vandaag.
     
  3. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    AGV. Gekookte aardappels, bloemkool en een slavink. Niet echt mijn favoriete maaltijd maar mijn man vindt het zo lekker. :rolleyes:
     
  4. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.365
    2.962
    113
    Stamppot zuurkool
     
  5. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.541
    3.057
    113
    Krieltjes, wortels, jongens een hamburger en dochter en wij cordonbleu.
     
  6. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    7 dec 2009
    1.915
    1.667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    Vandaag hadden partner en dochter zin in iets met vlees. Dat doen we nu nog maar 2x per week, want we willen vaker vega eten

    Vandaag was het dus boerenkoolstamp pot met spekjes, en rookworst. (die overigens nog eens achterlijk duur was ook, haast niet meer te doen, die prijsstijgingen)

    En later deze week eten we:
    -Vega lasagna met spinaziepesto en zelfgemaakte tomatensaus (grote portie saus, waarvan ik een groot deel in vries)
    -Falafel met pitabroodjes en tahinsaus
    -Kiptacos met yoghurt knoflooksaus en sla (2e keer vlees dus)
    -spinazie-aardappelpuree met crème fraîche, geroosterde tomaatjes met knoflook uit de oven en gemarineerde Tofu. Nog nooit iets met Tofu gemaakt. Ik vind het er ook niet echt uitzien, eerlijk gezegd, maar er zal vast wel iets lekkers van te maken zijn.

    En de overige dagen moet ik nog iets bedenken

    Edit:
    Ik weet het al! Als @Adje me haar recept van die heerlijk klinkende gnocchi met spinazie en pijnboompitjes wil geven, wordt het 'm dat.
    Wil je die alsjeblieft geven, Adje?
     
    Adje vindt dit leuk.
  7. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    7 dec 2009
    1.915
    1.667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    Lekker! Wij doen dat altijd met ei, aardappel, botersaus, drupje slasaus en sla (ofcourse) en jullie?
     
  8. tuc

    tuc Niet meer actief

    O heel simpel: sla, aardappelen en spekreepjes, en wat melk er doorheen.
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Tuurlijk:
    https://www.boodschappen.nl/recept/romige-toscaanse-gnocchi/
     
  10. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    7 dec 2009
    1.915
    1.667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    En ben ik heel brutaal als ik dan ook nog eens het recept voor de geroosterde tomaten-kokossoep vraag?
    Dan heb ik de andere dag ook gecoverd:D
     
    Adje vindt dit leuk.
  11. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    7 dec 2009
    1.915
    1.667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    Adje vindt dit leuk.
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Haha dat mag hoor! Niks brutaals aan :D

    Ingrediënten:
    • 1 kilo tomaten, gehalveerd
    • 2 uien, in vieren
    • Olijfolie
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • Stukje gember, fijngehakt
    • 1 rode peper, fijngehakt (zonder zaadjes)
    • ca. 2 el tomatenpuree
    • 250 ml bouillon
    • Blikje kokosmelk
    • Verse koriander
    • Palmsuiker en vissaus naar smaak
    • Peper en zout
    Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de tomaten en ui op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met peper en zout en rooster ca. 1,5 uur tot ze licht geblakerd zijn.
    Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook, gember en rode peper. Voeg tomatenpuree toe en bak even mee.
    Voeg de geroosterde tomaten en ui toe (inclusief vrijgekomen vocht van de bakplaat), en de bouillon, kokosmelk en verse koriander. Laat nog even pruttelen en pureer dan met een staafmixer.
    Breng oo smaak met vissaus en palmsuiker. Serveer evt. met verse koriander en wat zure room
     
  13. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    7 dec 2009
    1.915
    1.667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    Dank je wel, dat klinkt ook alweer zo lekker. Kan ik ipv koriander ook peterselie gebruiken? Ik vind daar altijd zo'n zeepsmaak aan zitten.
     
  14. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Ah ja, dat is zo met koriander: je houdt ervan of het smaakt naar zeep :roflmao: Maar ik zou het dan gewoon weglaten, en vervangen door peterselie kan natuurlijk ook.
     
  15. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Vandaag lekker makkelijk, roerbakgroenten met gekruide krieltjes en knoflooksaus.
    Man en kinderen houden daar niet van, die hadden erwten met wortelen, aardappels en een stukje vlees.

    morgen maak ik denk ik lasagne of taco’s.
     
  16. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Gisteren: stamppot andijvie met spekjes, tomaat en ui.
    vandaag moet het makkelijk dus soep met piccolinis en salade
     
  17. Jottie

    Jottie Fanatiek lid

    17 apr 2015
    2.098
    873
    113
    groningen
    Aardappelpartjes met verse worteltjes en een hamburger
     
  18. coop75

    coop75 Lid

    14 dec 2013
    78
    40
    18
    Spruitenovenschotel vandaag
     
  19. siets

    siets Fanatiek lid

    14 sep 2009
    1.235
    1.687
    113
    Leiden
    mik kon bij ons in de winkel de rookworst niet meer vinden. Waar ze vroeger nog een volle meter schappen aan keuze hadden, was er nu enkel de extra magere Unoxworst. Ik heb maar knakworststukjes door de spruitjes stamppot gedaan, smaakte ook prima en kinderen vonden het geweldig; knakworst bij het avondeten!
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
    Geroosterde tomatensoep met kokos, broodje knakworst voor man en kinderen en voor mij een broodje kip, pinda, komkommer, sambal, gebakken ui
     

Deel Deze Pagina