Overal terugschakelen qua kosten lukt wel aardig, maar met een verjaardag vind ik het lastig. En we hebben er ook vanaf nu elke maand 1. De verjaardag van de kinderen vieren we dit jaar nog apart, misschien volgend jaar samen. Wij kochten altijd de grootste fototaart van de Hema. Maar ik wil kijken of het goedkoper kan. Misschien een kleinere fototaart. Kinderen vinden dit allebei zo leuk, is een beetje traditie geworden. Wil best ook iets zelf maken, maar het moet wel (erg) makkelijk zijn. Maar ik weet niet of ik dan wel goedkoper uit ben. Kleine fototaart kost ook al 22 euro, voor 16 personen. (Grote 34,50 - 32 personen). We hebben 31 genodigden inclusief onszelf. verder heb ik bedacht: - filterkoffie i.p.v. dolche / Senseo - eigen merk frisdrank ipv merken - geen pakjes drinken voor de kids, maar kan ranja/ sap. Hoe doen jullie dit? Tips voor waar je je boodschappen doet zijn ook welkom. Ik ging al in de mist met cupcake versiersels. Ik betaalde 3 euro bij nettorama en kwam later zo’n strooibus tegen bij de action voor de helft. Ben benieuwd naar jullie handige bedenksels
Als je altijd 1 taart doet voor alle mensen en die kost €34,50 dan is dat best netjes vind ik. Koop maar eens allemaal losse vlaaien of gebak voor 32 mensen. Dan ben je net zo duur uit denk ik. Mogelijk dat zelf bakken scheelt, maar dat weten de bakkers hier beter dan ik Qua drinken is het al goed hoe je dat hebt bedacht. Je kunt ook geen frisdrank doen en bijv ijsthee, appelsap, vruchtendrank van eigen merken. Maar of dat echt veel scheelt tov fris van eigen merken moet je ff bekijken. Ik weet niet of je ook altijd wat hapjes of knabbels op tafel zet? Ook daar kan je gewoon eigen merken van doen. Bijv zoute sticks van eigen merk kost geen drol. Het loont ook om inkopen bij Aldi of Lidl te doen.
Persoonlijk zou ik geen huismerk Cola halen. Daar zit echt een reuze verschil in in smaak. Cassis ook. Maar dat vind ik. Besparen... Minder mensen uitnodigen. Scheelt een hele hoop. Hahahaha Minder hapjes neerzetten, niet uitnodigen voor het eten etc.
Vooral vooraf bedenken wanneer je wat wilt serveren. Vroeger kocht ik ladingen chips, nootjes, chocola, hartige hapjes en einde van de dag hadden we nog heel veel op te eten. Dus ochtendvisite: - taart - xxx op tafel - rondgaan met xxx Lunch bijv - broodje knak - tosti’s middagvisite - taart - xxx op tafel - rondgaan met xxx
Ik heb een paar x bij de jumbo taart gescoord van 14 euro voor 4 euro. Die was tm die dag goed en lag in een speciale bak. Die heb ik thuis meteen ingevroren. Ze vonden het lekkere taart. En anders zelf bakken. Appeltaart, cakje
Hier is iedereen welkom vanaf 14 uur (omdat er toch nooit iemand kwam ivm sport op zaterdagen) en iedereen blijft altijd eten. Dus ik maak een monchoutaart en kwarktaart/ appeltaart, daar zit werk in maar qua kosten valt dat mee. Hier drinken we firstchoice cola en verder eigen merk cassis of fanta, bier is altijd hertog jan en koop ik altijd in de aanbieding. Qua chips en nootjes, zorg ik dat ik ook altijd de aanbieding pak, maar ik vind eigen merk echt niet lekker dus dat zal ik niet op tafel zetten. Verder kaasjes en ik maak soep unox 1+1 / hamburger of sate (van de turk). Ik ga niet rond met worst en kaas, dat zet ik gewoon op tafel op zo'n groot dienblad.
Hier meestal frisdrank van eigen merk, drinken we zelf normaal ook (Jumbo cola vind ik zelf ook prima te drinken, in tegenstelling tot de meeste andere huismerken). Voor de kinderen gewoon sap uit een groot pak, scheelt geld en afval tov kleine pakjes. Chips wisselt, paprika hebben we sowieso altijd huismerk (diens glutenvrij, Lays niet), maar naturel vinding van Lays echt een stuk lekkerder. Borrelnootjes en pinda’s van een huismerk kosten ook niet zoveel. Taart doen we meestal een kleine fototaart, zelfgebakken appeltaart en een zelfgemaakte kwarktaart en vaak nog iets van cakejes of koekjes voor de kinderen (of volwassenen) die geen taart lusten. Vind een taart niet fijn, niet iedereen lust hetzelfde, dus ik wil variatie hebben. Avondeten doen we vaak met friet. Saus en snacks haal ik vooraf in huis, scheelt ook een berg geld en je kunt ook wat extra’s klaarmaken (mijn kinderen eten liever snacks dan friet en dat geldt voor meer mensen ).
Wij doen geen worst en kaas meer. Vooral de kaas is erg duur. Wel doen we komkommer en worteltjes. Popcorn is goedkoop en valt goed in de smaak. Bij de je hebt van die salsa dip en huismerk tortiliacips, ook niet duur en doen het ook goed. Drinken vooral kopen wat je normaal zelf ook drinkt zodat je er niet mee blijft zitten.
Lidl cola is nog geen 1 euro de 2 liter. Als avondeten,zelf patat bakken met snacks, uien snijden, Curry mayo en ketchup, evt broodje hamburger. Evt salade erbij grote zak sla 1 euro, en dan wat rauwkost en slasaus erdoor. Bij de Hema zijn de taarten ook niet zo duur.
Wij geven niet veel uit met verjaardagen. Niet omdat het moet, maar omdat we het niet nodig vinden. We kopen wat we normaal gesproken ook gebruiken: huismerk frisdrank (we hebben veel 'waterdrinkers' in de familie, dat scheelt ook!), zelfgemaakt fruitwater, filterkoffie, een pot thee en een kan limonade voor de kinderen. De kinderen die komen zijn tussen de 2-8 jaar, dus limonade kan prima vind ik persoonlijk. Een aantal weken voor de verjaardag begin ik met inkopen doen, ik kijk wat er op dat moment in de aanbieding is. We hebben overigens ook geen grote drinkers in de familie; ik hoef geen wijn te halen en een paar flesjes bier in de koelkast is voldoende. Als een van onze kinderen jarig is, hebben wij ook altijd een fototaart van de hema. Deze traditie blijft Daarnaast maak ik een kwarktaart en halen we een appeltaart uit de diepvries bij de AH. De smaak is goed, voor nog geen 3 euro heb je een appeltaart voor 8 personen. In het verleden, toen we het niet zo ruim hadden, heb ik ook wel eens een saroma taart gemaakt (https://www.ah.nl/kookschrift/recept/356035). Ik weet alleen niet precies wat de ingrediënten op dit moment kosten, of het nog een low budget tip is.. We hebben ook wel eens een zoete tafel zonder gebak gemaakt met diverse soorten koekjes, muffins, cake etc. We hebben toen veel zelfgemaakt, maar met de huidige energietarieven is zelf bakken misschien weer niet zo handig.. Voordeel van zo'n tafel is wel dat je vooraf dingen kunt inslaan en goed op de aanbiedingen kunt letten! We serveren geen kaas en worst. Wel zoute stokjes, nootjes, druiven, komkommer, paprika, aardbeien uit eigen tuin, ed. Bij ons komt de visite overdag. 's Ochtends serveren we koffie/thee/fris met gebak en gaat de jarige rond met een schaaltje met zoete lekkernijen (bv blokjes chocola, nougat etc). Dit kun je zo duur maken als je zelf wilt. 's Middags koffie/thee/fris met gebak en daarna nootjes ed op tafel. Als mensen blijven eten, serveren we vaak een pan zelfgemaakte soep met daarbij brood, stokbrood, zelfgemaakte smeersels etc en knaks voor de kinderen.
Laatst zat ik bij een spontane low budget verjaardag. Ze had koeken ipv taart. Rondje koffie, Senseo. 2 zakken chips Ranja limonade Wat biertjes, 1 fles wijn. We waren met 15’en Ik dacht dat is een stuk relaxter. En veel goedkoper.
Als je referentie qua "lekker" een fototaart is, kan je daar vrij makkelijk overheen met zelf bakken. Dan zit je ook niet vast aan die flauwe slagroomtaart. Je kan losse plaatjes met afbeeldingen bestellen, bv van hun favoriete tekenfilm. Dat deden wij soms: een echt lekkere taart van ons favoriete winkeltje, en die zelf afmaken met zo'n ouwel/fondant of opzetpoppetjes, leuke kaarsjes. Die knutseltaarten zijn gemiddeld genomen helemaal niet lekker. Verder wordt er bij ons amper nog frisdrank gedronken, dat koop ik niet eens meer. Lekker een paar grote kannen fruitwater (fake it tip: een scheut goede limonadesiroop voor meer smaak en kleur, en stukjes fruit erin, dan lijkt t of je een super luxe fruitwatertje hebt. Zo doen ze het in de horeca ook vaak). Je kan ook zelf nog drankjes brouwen. Bonen apparaat of ouderwetse filterpruttelkoffie ipv nespresso en zo. Even langs de markt voor een berg rauwkost, de pittige hummus van de Lidl is lekker hierbij, en dan nog een yoghurtdip. Verder dan gewoon wat zoute en zoete snaaisels, hoeft niet duur te zijn. Qua eten kan je soep met brood doen, of een eenpansgerecht zoals een curry of chili.
Pfoeh, ik zou ook graag een low budget verjaardag vieren. Maar dat gaat hem niet worden hier. Er gaan op een verjaardag zo twee kratten bier en een doos wijn doorheen. En ze blijven ook allemaal eten. Eten doen wij meestal broodje hamburger en een pan soep. Dat gaat nog wel. Maar qua hapjes ben ik ook altijd veel kwijt. Het kan best minder, maar is een beetje traditie hier.
Ik denk als de kinderen vlak na elkaar jarig zijn de grootste besparing zit in samen vieren. Verder hoeft zelf taart of cake bakken niet duur te zijn. Of cakejes zelf laten versieren met slagroom en smarties bv.
Mijn dochter houdt niet van slagroomtaart, voor haar heb ik een aardbeikwarktaart gemaakt met eetbare confetti er in. Moet je wel zo kort mogelijk van te voren maken (avond ervoor of vroeg in de ochtend) anders loopt de confetti uit. Zag er heel erg leuk en feestelijk uit en qua smaak bleef het hetzelfde.
Ik vier nooit lowbudget een verjaardag maar ik zie dingen op jouw lijst die ik zelf nooit aan zou bieden. Frisdrank hebben we nooit in huis, bier en wijn doe ik ook niet aan voor gasten, net als grote zakken chips. Probeer het een klein beetje gezond te houden. voor volwassenen koffie, thee of water. Voor kinderen ranja en als ze willen thee avond eten gewoon een grote pan soep maken met broodjes. Paar pakjes kruidenboter. In jouw geval een paar pannen. Ik had de laatste keer zo’n dripcake van de hema. Was ook goed te doen. En dan zelf versieren. Kan je eventueel ook een foto op zetten op een standaardje.
Doen wij wel idd. Zit 5 weken tussen, de eerste is altijd in de zomervakantie jarig dus dat moet altijd later gevierd worden, dan zit er nog een weekend tussen waarin we nooit kunnen/willen vieren. Meiden vinden het ook niet erg. (En ik ook niet, het is niet mijn hobby om gastvrouw te spelen ). En dat het geld scheelt is zeker nu wel echt mooi meegenomen.