Beste recept biscuitdeeg

Discussion in 'De lounge' started by Mythique, Sep 30, 2022.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,785
    3,911
    113
    Wie o wie heeft het beste recept voor een biscuitdeeg voor mij! Ik heb al veel geprobeerd maar ben eigenlijk gewoon vergeten welke wel goed waren en welke niet.

    Volgens mij had ik de vorige keer Rutgers recept gebruikt en dat was niet helemaal lekker gelukt.

    Ik kan me herinneren dat ik er ooit één op de plaat heb gemaakt die wel heel goed was maar ik weet dus niet meer welk recept dat was!
     
  2. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    Mar 14, 2014
    1,524
    1,570
    113
    Zuid-Holland
    Probeer deze eens, uit een oud boekje van Blue Band. Alles wat ik daaruit maak lukt altijd en is zo lekker! Ook leuk om gewoon alles helemaal zelf te maken.
     

    Attached Files:

    Mythique likes this.
  3. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,785
    3,911
    113
    Thanks! Dit is er ook één met maïzena zie ik... ik zou 'm dan wel maal 1,5 doen. Wil 'm graag twee keer kunnen doorsnijden.
     
  4. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    Dec 14, 2012
    4,172
    5,727
    113
    @Mythique ik heb alle oude Blue band boekjes, je mag ze altijd lenen hoor ;) en ook de vernieuwde versie basis kookboek, staat ook een biscuit in, die mag je hebben als je wilt.
     
    Mythique and Kanarie like this.
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,603
    22,050
    113
    Neuzeke and Mythique like this.
  6. Mop81

    Mop81 Fanatiek lid

    Nov 9, 2013
    4,130
    2,517
    113
    Female
    Amsterdam
    En gewoon een mix?
    Of maak je hem echt liever zelf?
     
    Mythique likes this.
  7. Beukenhaag

    Beukenhaag Fanatiek lid

    May 17, 2020
    1,614
    1,747
    113
    Mythique likes this.
  8. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    Feb 24, 2017
    3,995
    3,321
    113
    Mythique and citroenrasp like this.
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,603
    22,050
    113
    Ik heb zelf nog nooit een biscuit gebakken, maar andere recepten van Laura lukken altijd heel goed hier.
     
    Mythique likes this.
  10. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    2,378
    2,857
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Ik gebruik altijd het recept voor kapsel van Cees Holtkamp. Als je dat googlet dan kom je het zo tegen. Vind ik erg fijn werken. Maar ik ben dan ook simpel ingesteld…zo lang iets niet mislukt en naar wens smaakt, probeer ik niets anders :D.

    Ik heb ooit voor een specifiek taartrecept weleens afgeweken en dat recept gevolgd. Daar maakte ik t biscuit op de bakplaat. Was volgens mij een chocolademousse taartje van 24kitchen. Maar daar had ik ook echt een dun laagje nodig. Dat is anders dan bij een slagroomtaart bijvoorbeeld.
     
    Mythique likes this.
  11. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    Feb 24, 2017
    3,995
    3,321
    113
    Ja ze zijn heel duidelijk met foto's erbij ook. Ik gebruik naast dit recept ook andere recepten van haar. Bevalt me prima en niks mislukt. :roflmao:
     
    Mythique and citroenrasp like this.
  12. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,785
    3,911
    113
    Bedankt voor alle reacties! Ik ben voor de BlueBand gegaan en heb precies het recept aangehouden. So far so good... ik zal een foto plaatsen van het eindresultaat! :D
     
    Kanarie and citroenrasp like this.
  13. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,785
    3,911
    113
    Pfff, hij is behoorlijk ingezakt nadat ik 'm uit de oven haalde. Hier kan ik geen 3 plakken uit snijden. Weer mislukt! Volgende keer pak ik een kant en klare mix denk ik... :(
     
  14. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    Feb 12, 2012
    4,258
    1,896
    113
    Female
    Ik gebruik die van Laura ook wel eens.. maar je moet echt alles goed doen, anders mislukt'ie.. Te zachte boter, nog niet gaar, te luchtig gemixt, enz enz.

    De mixen werken veel fijner. Ik gebruik die van funcakes. Mislukken nooit en ook heerlijk van smaak
     
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,603
    22,050
    113
    Het kan ook aan de oven liggen natuurlijk. Ik vind cakes en dingen van beslag altijd zo tricky, werkt bij iedere oven weer anders. Bij mijn huidige oven werken cakes bijvoorbeeld het beste op boven- en onderwarmte en mislukt het geheid op de heteluchtstand, terwijl dat bij mijn vorige oven juist omgekeerd was.
     
    Neuzeke likes this.
  16. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    Apr 3, 2015
    4,785
    3,911
    113
    Niet ontevreden over hoe de marsepein erop zit, de vulling was ook echt lekker alleen de cake zal wel wat compact zijn. Maar ja! Heb ook nog een appeltaart en die mislukt nooit!
    View attachment 736237
     
    Suzy85, brownielover and Kanarie like this.

Share This Page