Scheutje ketjap, thee lepeltje Chili saus, gesnipperd uitje, wat rozemarijn kruiden en gehaktrkuiden. Iedereen vind ze hier lekker
Standaard: Gehakt Ei Beschuitje Gehaktkruiden En wat ik er ook nog al eens door doe is ui, een beetje sambal en nasikruidenmix. Tussendoor met bakken het vet/kookvocht regelmatig over de ballen doen met een lepel.
Ik houd het vrij simpel en iedereen vind ze altijd lekker. gehakt half om half Ei Scheutje melk Gehaktkruiden Paneermeel en ik gebruik jus van de Sligro om ze in te laten sudderen. Heb even geen idee hoe die heet, mijn moeder neemt altijd een doos mee waar ik minimaal een jaar mee doe
Oh ja net als @Lotion laat ik ze na het aanbraden ook sudderen in jus. Ik gebruik daar meestal de rundvleesjus van Maggi voor maar ik neem aan dat elke wel lekker is.
Oei, die maakt mijn moeder Haar ouders hadden een slagerij vroeger (inmiddels met meerdere vestigingen in de familie gebleven) en daar heeft zij lange tijd zelf ook gewerkt.
Ik vind deze enorm lekker... Maak er altijd wat extra die ik per stuk in de diepvries bewaar incl wat jus, voor in plakjes te snijden voor een keer op een lekker broodje.... gehaktballen in kruidige cola jus - Familie over de kook
https://www.projectgezond.nl/jouw-nieuwe-favoriete-gehaktbal/ Sinds een jaartje vinden wij dit de lekkerste! Komt hoofdzakelijk doordat je ze na het kruiden en draaien nog door de paneermeel rolt dat zorgt voor een lekker korstje.
Ennnn wat hier ook goed bevalt is 500 gr half om half van de slager 1 ei 4 eetlepels paneermeel peper zout gehaktkruiden 2 theelepels ketjap manis 1 theelepeltje sambal En dan een blokje kaas, daar gehakt omheen rollen en dan bakken. Offfff een gekookt ei, daarom heen gehakt en een bal van rollen Hier thuis echte gehakt-eters
Met zout (niet teveel), peper, knoflook, tuinkruiden bouillonpoeder, eitje en paneer. Paar uur id koelkast laten liggen, worden ze lekker stevig van. Dan aanbraden, sjalotje erbij, vuur lager en beetje water erbij met 1/2 blokje rundvleesbouillon erdoor verkruimelen. De laatste minuten doe ik er wel eens een beetje ketjap manis bij. De jus is dan top!
Oh boy! ik zie het al! ik moet een weekend ballen gaan draaien en maar een ballen-proefmiddag houden met het gezin heel erg bedankt alvast voor de input! Zoveel smaken, zoveel mensen en zoveel wensen….
Met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden door (en een ei, en amandelmeel voor de binding)ook een succes!
Ik ga ook wat recepten testen!! Wat wij er altijd in stoppen is gevriesdroogde ui. Hebben we standaard in huis en is eenvoudig toe te voegen. Gewoon een potje van de aldi. Ideaal!
Half om half gehakt (1 kilo) 2 eetlepels mosterd 3 eetlepels sojasaus 2 uien fijn gesneden 3 teentjes knoflook 1 ei Peper 2 theelepels cayennepeper Op gevoel paneermeel Aanbakken in de pan en daarna voor 5 uur in de slowcooker.