Aardappelgoulash: 500 gram krieltjes (gehalveerd, met schil) 200 gram sperziebonen 2 paprika's 2 uien 250 gram chorizo, in blokjes 600 gram kipfilet 1 eetlepel milde paprikapoeder 1 blikje tomatenblokjes (400 gram) 1/2 eetlepel verse tijm 2 1/2 dl vleesbouillon zout en peper 2 eetlepels fijngesneden peterselie Zure room Bereiden Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo en het vlees in blokjes. Verhit een braadpan en bak de blokjes chorizo zachtjes uit. Schep ze op een bord, met eventueel wat keukenpapier. Bak het vlees in het vet van de chorizo rondom bruin. Voeg de ui, sperziebonen en paprika toe en bak alles 3 minuten. Schep de aardappel en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, tijm en bouillon toe. Stoof de aardappelen en het vlees in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Schep de chorizo door de goulash en warm het geheel nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de goulash in diepe borden en strooi de peterselie erover. Schep in het midden van elk bord een lepel zure room. Ik maak het zelf trouwens in mijn crockpot express. Dan gaat alles daarin nadat het kort aangebakken is en zet ik hem 3 minuten op high pressure.
Wij hadden vandaag potato nacho’s (met gehakt, tomaatjes, sausje, sla en geraspte kaas), dus gewoon nachos maar dan met gebakken aardappelschijfjes ipv Nacho chips.
Oh ja, dat kan vast wel. Maar ik denk dat de krieltjes langer nodig hebben dan de kip. Maar )e zou die dan wat later kunnen toevoege. Of de kip eerst omscheppen met wat maizena en dan kort opbakken, zorgt er ook voor dat de kip wat malser blijft. Normaal zou dan de bouillon vervangen voor alleen een bouillonblokje. Maar in dit recept blijft de saus sowieso heel ‘nat’. Eigenlijk is het kip en groentes in een soort tomatenbouillon. Wij eten het dan ook uit een soepbord. Dus dit is een beet)e een smaakkwestie. edit: en ik gebruik trouwens meestal pimentón (gerookt paprikapoeder) ipv de gewone. Was ik vergeten aan te passen in het recept.
En bedankt! Ik heb zo’n fijne braadpan en daar kan dit vast prima in. Komt op het menu volgende week.
Ik zet zo een dubbele portie bolognesesaus op. Vanavond eten we dan pasta bolognese en de rest gaat in de vriezer.
Ik maak een Nachoschotel met pulled chicken, kidneybonen, mais en lente ui en een zooi cheddar. Oh, en avocado en zure room.
Een (hopelijk) lekker stoofpotje van rundvlees, wortel, knolselderij, ui en aardappel uit de slowcooker.
Ik eet vandaag: Limburgs zuurvlees #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/665982 En voor de slowcooker, 8 uur op low, zonder water en de ui, appelstroop en ontbijtkoek 2-3 uur voor het einde erbij.