Wat eten we vandaag? Deel 18

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 11 aug 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    Stamppot rauwe andijvie
     
  2. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    4.143
    1.682
    113
    Broccoliquiche met champignons en spekjes
     
  3. Magnolia29

    Magnolia29 VIP lid

    30 nov 2015
    11.454
    23.123
    113
    Vrouw
    Ik eet kippensoep met een zacht wit bolletje :(
    De kinderen pannenkoeken met fruit.
     
  4. Jottie

    Jottie Fanatiek lid

    17 apr 2015
    2.098
    873
    113
    groningen
    Spinazie a la creme met een ei, aardappelpuree en vissticks
     
  5. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.812
    4.050
    113
    Lasagne
     
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.265
    25.723
    113
    Aardappelgoulash:
    • 500 gram krieltjes (gehalveerd, met schil)
    • 200 gram sperziebonen
    • 2 paprika's
    • 2 uien
    • 250 gram chorizo, in blokjes
    • 600 gram kipfilet
    • 1 eetlepel milde paprikapoeder
    • 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
    • 1/2 eetlepel verse tijm
    • 2 1/2 dl vleesbouillon
    • zout en peper
    • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
    • Zure room
    Bereiden
    Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo en het vlees in blokjes. Verhit een braadpan en bak de blokjes chorizo zachtjes uit. Schep ze op een bord, met eventueel wat keukenpapier. Bak het vlees in het vet van de chorizo rondom bruin. Voeg de ui, sperziebonen en paprika toe en bak alles 3 minuten. Schep de aardappel en paprikapoeder erdoor en bak alles nog 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, tijm en bouillon toe. Stoof de aardappelen en het vlees in ca. 20 minuten zachtjes gaar. Schep de chorizo door de goulash en warm het geheel nog even door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de goulash in diepe borden en strooi de peterselie erover. Schep in het midden van elk bord een lepel zure room.

    Ik maak het zelf trouwens in mijn crockpot express. Dan gaat alles daarin nadat het kort aangebakken is en zet ik hem 3 minuten op high pressure.
     
    miss C vindt dit leuk.
  7. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.994
    3.321
    113
    Oeh lekker! Zou dit ook in een slowcooker kunnen? En hoelang zou je dan adviseren en hoeveel vocht?
     
  8. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Wij hadden vandaag potato nacho’s (met gehakt, tomaatjes, sausje, sla en geraspte kaas), dus gewoon nachos maar dan met gebakken aardappelschijfjes ipv Nacho chips.
     
  9. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.189
    113
    Draadjesvlees met rodekool stamppot
     
    NiVa0230 vindt dit leuk.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.265
    25.723
    113
    Oh ja, dat kan vast wel. Maar ik denk dat de krieltjes langer nodig hebben dan de kip. Maar )e zou die dan wat later kunnen toevoege. Of de kip eerst omscheppen met wat maizena en dan kort opbakken, zorgt er ook voor dat de kip wat malser blijft.

    Normaal zou dan de bouillon vervangen voor alleen een bouillonblokje. Maar in dit recept blijft de saus sowieso heel ‘nat’. Eigenlijk is het kip en groentes in een soort tomatenbouillon. Wij eten het dan ook uit een soepbord. Dus dit is een beet)e een smaakkwestie.

    edit: en ik gebruik trouwens meestal pimentón (gerookt paprikapoeder) ipv de gewone. Was ik vergeten aan te passen in het recept.
     
  11. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    En bedankt! Ik heb zo’n fijne braadpan en daar kan dit vast prima in. Komt op het menu volgende week.
     
    Adje vindt dit leuk.
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.265
    25.723
    113
    Dan hoop ik dat het gaat smaken!
     
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.265
    25.723
    113
    Ik zet zo een dubbele portie bolognesesaus op. Vanavond eten we dan pasta bolognese en de rest gaat in de vriezer.
     
    Sansaatje vindt dit leuk.
  14. zigzag

    zigzag Fanatiek lid

    21 okt 2015
    1.970
    686
    113
    Vrouw
    Witlof uit de oven en een lekkerbekje. Qua aardappelproduct moeten we nog even zien.
     
  15. Sansaatje

    Sansaatje Niet meer actief

    Ik maak een Nachoschotel met pulled chicken, kidneybonen, mais en lente ui en een zooi cheddar. Oh, en avocado en zure room.
     
    Eefje00 vindt dit leuk.
  16. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.310
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Vandaag zuurvlees uit de slowcooker met de tip van het recept van @Adje
     
    Adje vindt dit leuk.
  17. Zuul

    Zuul Fanatiek lid

    19 aug 2020
    2.832
    3.589
    113
    Vrouw
    Een (hopelijk) lekker stoofpotje van rundvlees, wortel, knolselderij, ui en aardappel uit de slowcooker.
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.265
    25.723
    113
    Oh jammie! Ik hoop dat jullie het ook lekker vinden!
     
    Neskio vindt dit leuk.
  19. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.803
    4.189
    113
    Mag ik dat recept ook?
     
  20. Neskio

    Neskio Fanatiek lid

    5 mrt 2017
    3.310
    2.677
    113
    Vrouw
    NB
    Ik eet vandaag: Limburgs zuurvlees #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/665982

    En voor de slowcooker, 8 uur op low, zonder water en de ui, appelstroop en ontbijtkoek 2-3 uur voor het einde erbij.
     
    Lamode en sidmick vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina