Heb het gisteren inderdaad zo gedaan, enernannog een was op 30 gedaan en het verschil was goed te merken
Ik snap je gevoel maar zou het wel doen. Gelijk het deurtje en de rubbers goed schoonmaken. 90 graden wassen en kijken of dan het vet en anders spul eruit gaat. Alleen lage temperaturen is ook niet alles. Wij doen ook zuinig aan maar 1 keer in de week staat hij toch echt op 60 gr te wassen. Toch bepaalde kledingstukken die ik met die temperaturen gewassen wil hebben. Haal je nog wat lekkers in huis voor wanneer ze terug zijn.
Wij hadden een aanhang fiets. Was ideaal. Te ver om zelf te fietsen dan klikte je de fiets op je bagagedrager (speciaal geval). Na het fietsen kliktenik de fiets weer los en kon je die weer neerzetten in de schuur.
Voor de taarten bak experts hier, ik wil deze taart gaan maken voor dochters verjaardag. Zou ik ook nog extra jam tussen een van de lagen of meerdere kunnen doen ? Of wordt het dan to much / niet lekker? En zo ja tussen hoeveel lagen zouden jullie dat dan doen ? Ik eet vandaag: Unicorntaart #AlbertHeijn https://www.ah.nl/r/1193471 @Adje
Oh, leuk zo’n regenboog taart! Ik zie dat de vulling alleen botercrème is (wel een dun laagje, dus daar zou jam best nog lekker bij zijn (maakt het wat frisser), maar dat zie je natuurlijk wel terug in de lagen. Optisch komen de gekleurde lagen met alleen een wit laagje wel beter uit. Maar als je dat niet uitmaakt kan het zeker prima. Zelf zou ik nog een oranje laag maken, voor tussen geel en rood in, dan klopt de regenboog net iets meer En je zou natuurlijk ook de botercrème als vulling kunnen vervangen door slagroom of een luchtige witte chocolade mousse oid. Dan wordt hij iets lichter. En dan kan je de botercrème wel gebruiken om hem af te smeren en de fondant erop te ‘plakken’. Maar ook dit is geen must, aangezien in het recept het ook maar een dun laagje botercrème gaat. Is hooguit iets om te overwegen, en kan je dus naar smaak aanpassen.
Mmm ja dat is natuurlijk zo, dat wordt wel minder mooi dan natuurlijk. Ik denk er nog even over na, heb nog een week de tijd En voor mij is het überhaupt de eerste keer dat ik zo'n soort taart maak dus ik hou het voor nu even bij deze lagen maar ik snap wel wat je bedoelt haha
@Adje en eventuele overige bakkers. G wil heeeeeel heeeeel heeeel graag een Elsa taart. Nu was ik al van plan om een Elsa & Dino taart te maken ( 2 laags). Maar het gaat haar om de vlecht. Met wat ga ik die vlecht maken?!? Met marsepein is t wel te doen maar dat spul ben je zo snel beu. Suikerspin eet hier niemand dus dat valt sowieso af.
Spuiten (toefjes) of fondant. Voor die toefjes: zie Ies haar taart. Je zou dat roze en blauwe gespoten in een vlecht kunnen maken. Fondant héél fijn uitrollen. En niet lachen om die onderste, ik weet dat ie op een piemel lijkt en toen mijn beste vriendin me erop wees heb ik hem dunner gemaakt
Ik vind @Neuzeke ’s tip heel goed. Ik heb zelf verder ook weinig verstand van taart met marsepein of fondant, dus ik zou het ook opspuiten.
Welke blijft lekker in vorm? Moet toch shoppen (Tis nog maar 7 jaar geleden dat ik een taart gemaakt heb...)
Even een dilemma, is het gek om een paar uur vrij te vragen om iemand te bezoeken in het ziekenhuis? Maandag OK, ik werk maandag en dinsdag op het moment dat er bezoekuur is. Zou mijn vader wel graag bezoeken, waarschijnlijk ligt hij beide dagen nog op de IC. Woensdag kan ik hem sowieso bezoeken, dus noodzakelijk is het natuurlijk niet.
Ligt eraan hoe makkelijk je gemist kan worden. Bij een juf zou ik het raarder vinden dan bij iemand van plantsoendienst. Maar dat is mijn gevoel erbij
Ze kunnen mij wel missen, al doen ze dat natuurlijk niet. Ik denk dat ik op kantoor ga werken, kan ik in 10 min in het ziekenhuis zijn als er wat is. Ben eerste contactpersoon dus moet telefonisch ook bereikbaar blijven. Woensdagmiddag dan maar langs gaan, eerder lukt gewoon niet.
Als je er 10 minuten vandaan zit zou ik een uurtje opnemen om heen en weer te gaan. Maar goed, ik zit ruim in mijn uren, of zou ze savonds in kunnen halen. Ik zou het zeker wel doen. Maar ik heb een kantoorbaan, het is anders als je een bepaald dienstrooster hebt of als je voor de klas staat.
Je kunt ook de lagen biscuit tremperen met siroop, dan krijg je smaak, wordt hij minder droog, maar dat zie je minder terug in je laagstructuur. Ik gebruik zelf vaak Karvan citrus limonadesiroop en tussen één twee lagen nog een dun laagje sinaasappelmarmelade. Als frisse tegenhanger van het zoete fondant. Ik dep de siroop met een siliconenkwastje er lichtjes in, je biscuit moet niet gaan soppen natuurlijk.