Ik zou iets antwoorden als 'bedankt voor je berichtje, ik zal proberen er wat meer rekening mee te houden'. Waarmee je dus een beetje in het midden laat hoeveel dat is. En inderdaad wat vaker toch op de eigen oprit zetten.
Maar dat geldt toch ook voor de buurman dan. Bij parkeerkrapte snap ik dat buren het vervelend vinden als je niet op je oprit parkeert maar aan de straat, maar anders echt niet. Als je zo graag voor je deur wil staat had je een huis met eigen parkeerplaats moeten kopen
Als er geen parkeerkrapte is snapnik het probleem niet. Kijk hier in de straat is het drama. De buren verderop in de straat hebben 3 auto's. 1 van die autos staat al 2 jaar stil op dezelfde plek, zit zelfs mos op de banden... . We hebben maar 10 plekken voor de deur en 10 plekken 50 meter naar links en 10 plekken 50 meter naar rechts. Onze andere buren hebben 3 priveauto's, en 2 werkautos (dus echt van het bedrijf) . Die zetten ze ook altijd allemaal voor de deur, ook het hele weekend, of als ze op vakantie zijn. Of er staat 2 weken een caravan die niet verplaatst. Als ik om 1630 thuis kom is er nergens plek. Ik moet dan serieus, en dat is niet overdreven, 4 straten verderop parkeren omdat de directe straten achter ons hofjes zijn en daar geen parkeerplaatsen zijn. Echt heel erg irritant. Ik heb al meerdere keren gevraagd of het misschien handig is om de werkautos in de straat erachter te zetten en dat we zo allemaal een beetje rekening kunnen houden met elkaar. Dan geven ze aan dat ze het ermee eens zijn, maar doen er vervolgens niets mee. Als gevolg staan er steeds autos langs de weg of op de stoep (stoep is echt 4 meter breed en wordt niet gebruikt want er staan bosjes omheen, dua als je op de stoep loopt, kan je niet doorlopen... (ook zo logisch, not) . Daar gaan ze dan over klagen en dan krijgt iedereen vervolgens een bon. Ik erger me er echt kapot aan. Dus in jouw verhaal, als er parkeerkrapte zou zijn dan zou ik het sowieso logisch vinden dat je op je oprit parkeert, zo niet, sja, als iedereen zn auto kwijt kan is er niks aan de hand toch.
1 van onze straatgenoten heeft een eigen hoveniersbedrijf, met hus en aanhanger. En een oprit. Dus eigenlijk nemen zij 3 plekken in beslag, want ze hebben ook nog een gewone auto. Hadden ze in de zomer een trampoline op de oprit gezet. En dan dus 3 openbare plekken in beslag nemen. Ja, dat vind ik dan wel aso, maar ja, het mag. Ik kan mn auto wegens gebrek aan parkeerplekken al niet voor zetten, dus ik zet m altijd achter en heb meestal dezelfde plek. Dan vind ik het ook irritant als hij telkens met zn aanhanger daar staat. Maar ja, het mag, dus ik zeg er niks van.
Het is ook een kleine moeite om de auto's even te wisselen. Nu wilde ik zeggen; 'dat doen wij ook', maar da's niet waar. Man doet dat
Hier kun je er trouwens ook niet langs met de fiets als er twee auto's staan. Daarom parkeren we de tweede auto wel vaak verder weg op een plek waar niemand standaard wil staan.
Wij hadden dit in ons vorige huis. Wij parkeerden vrijwel nooit op straat. Alleen als onze camper voor of na een vakantie even op de oprit stond, maar dat was nooit langer dan 1 dag voor inladen/schoonmaken, omdat we hem daar zelf gigantisch in de weg vonden staan. Als we niet per se stroom nodig hadden, zetten we hem meestal om de hoek neer in een straat waar meer ruimte was en niemand er last van had. Wij vonden het zelf vervelend om op de openbare parkeerplekken tegenover ons huis te staan, juist omdat we zelf al 2 plekken hadden. En wij deden inderdaad 's ochtends (of alvast 's avonds) regelmatig een wisseltruc, als de auto's verkeerdom stonden. Geen probleem, dat is nog geen minuut werk met z'n tweeën.
Uit eigen ervaring weet ik dat het best vervelend is als dat gebeurd. Dat is het nadeel van parkeerplaatsen achter elkaar op eigen oprit. Onze overburen doen dat ook, een op de parkeerplaatsen en ander op de oprit. Met als gevolg dat wij onze enige auto toch best een stuk verderop moeten parkeren. Er is dan wel plek verderop maar echt sociaal vind ik het niet voor je buren. Auto wisselen is zo gedaan
Wij hebben de ongeschreven regel in de straat dat je altijd voor je eigen deur kan parkeren. Mijn overburen hebben een eigen oprit maar daar past 1 auto. Hun 2e auto staat altijd op de parkeerplaats aan de zijkant. De parkeerplekken in de straat zelf worden door de huizen aan onze kant gebruikt. Zo is bij mij voor de deur de parkeerplek doordeweeks altijd leeg. Hooguit als iemand visite heeft dat ze ‘m er neer zetten. Ik zou in jullie geval de 2e auto een stuk verder parkeren.
Ik vind het asociaal om je auto op die plek te zetten. Je hebt een eigen oprit dus dan zet je de auto's daar of op een plek iets verder waar niemand "vast" zn auto zet. Maar officeel mag het inderdaad wel.
Ik vind het een beetje aso om de publieke ruimte te gaan claimen en een openbare parkeerplaats voor je huis te eisen. Tenzij je een handicap hebt snap ik ook niet waar dat nodig voor is. Maar goed, ik zou er een fatsoenlijke band met de buren niet voor op het spel zetten. Een beetje leuk met de buren omgaan is heel wat waard. Voor OP dus een kleine moeite om de auto elders neer te zetten als je de buren daarmee tegemoet komt. Kennelijk is het voor hen een big deal. Doet me denken aan een ervaring die ik een tijdje terug zelf had. Onze overburen zaaien bloemen in het perk rondom de boom voor hun huis. Tussen elke zoveel parkeerplaatsen staat een boom, daar zetten zij dus bloemetjes omheen. Ziet er best leuk uit. Maar op een dag zat er een briefje onder de ruitenwisser, of wij rekening wilde houden met hun bloemen bij het in- en uitparkeren. Het is een krappe straat, soms pak je met een band zo'n perkje mee omdat je superdicht op een andere auto staat. Normaal is dat prima, want de gemeente plant niks rondom die bomen (met een reden). Maar goed, bij ons zijn dat dus die gezellige bloemen. Toen ik dat briefje las, dacht ik: wat een gek, die buurvrouw. Zet uit eigen beweging de ruimte rondom de parkeerplaatsen vol bloemen en dan moet ik ineens gaan opletten? Voor de duidelijkheid, ik heb het over zo'n perk: Hoe dan ook, ik vond het een absurd briefje en ik dacht: ik ga hier absurd op reageren. Dus ik naar het tuincentrum. Vier potten vol bloeiende ranonkels gehaald en die naar de overbuurvrouw gebracht. Ik putte uit in excuses. Uiteraard had zij het schaamrood op de kaken staan. "Nou, dat was nou ook weer niet nodig... zo erg was het niet hoor." Ik kreeg een kop koffie, we kletsen even en nu hebben we een leuke band en zwaaien we naar elkaar en zeg ik dat de bloemen er mooi bijstaan en ik weet zeker dat als ik per ongeluk een hoek van dat perk meepak bij het inparkeren, dat ik geen gezeik meer krijg.
Ik ben zo blij dat hier iedereen elkaar gewoon laat qua parkeren. Serieus, openbare plekken zijn van niemand hoor. Als ik dan lees: t kost letterlijk een minuutje om de auto’s om te wisselen op de oprit. Denk ik: veel langer zal t ook niet duren voor de betreffende buurman om een stukje verderop te lopen voor z’n auto. Ik vind t anders als er heel weinig ruimte is in een straat. Maar zelfs dan… je bent echt niet verplicht om je oprit voor je auto te gebruiken, zou wat worden. Je betaalt meer voor een woning met een oprit, dat wel. Maar die mag je ook voor je fietsen, mooie planten, of wat dan ook gebruiken. Het wordt pas asociaal als je bewust elke keer op een plek gaat staan om de ander te zieken, of als je weet dat de omstandigheden vragen om een parkeerplek dichtbij en je daar redelijkerwijs gewoon goed rekening mee kan houden. OT: ik zou zelf in dit geval waarschijnlijk het gedoe uit de weg gaan en iets vaker wat verderop gaan staan. En niet reageren op het appje. Hooguit als ik ze live eens zie aangeven dat je soms een reden hebt om bij huis te parkeren (spullen of kinderen uitladen), maar je anders geen punt maakt van een paar stappen wandelen.
Precies dit ja! En "even" omwisselen, nou ik zou dat schijt irritant vinden Nu heb ik makkelijk praten, want wij kunnen de auto's naast elkaar kwijt op de oprit
Als je zelf een oprit hebt waar beide auto's op kunnen vind ik het wel zo netjes, dat je óf beide auto's op de oprit zet en omwisseld als dat nodig is, óf 1 auto wat verderop zetten.
Echt, je koopt maar een huis met eigen oprit? Dat is niet altijd mogelijk en als gezin a (ts) 2 auto's heeft is dat niet het probleem van gezin b met maar 1 auto. Gezin a kan al 1 auto kwijt op de oprit en dan vind ik het persoonlijk een kleine moeite om gezin b tegemoet te komen met 1 auto en geen oprit om toch dicht tegen hun woning te kunnen parkeren.
Ik vind het zelf altijd wel heel gek als mensen zich dingen toe-eigenen die voor algemeen gebruik zijn. Ik kan me er niks bij voorstellen om een parkeerplaats op openbaar gebied als van mij te beschouwen, simpelweg omdat hij het meest praktisch voor mij is. Het is dus voor ts ook praktischer om maar 1 auto op de oprit te zetten en de ander in een parkeervak. In voorgaand perspectief zou ze dan net zo goed die plek als ‘van haar’ kunnen claimen. Zit voor mij geen verschil tussen. Wij hebben geen oprit, maar ik kan heel slecht tegen dit soort gezeur. Ik zet mijn auto hier graag schuin voor de deur. Dat is de laatste parkeerplaats voor een oversteekplek (file parkeren) en dan hoef ik niet moeilijk te gaan doen, maar kan hem gewoon meteen daarin rijden, zonder dat er een auto voor staat waar ik op moet letten. Maar soms is iemand anders me voor. Zo gaat dat nou eenmaal. Zou wat zijn als ik diegene dan ging aanspreken omdat ik die plek zo fijn vind. Zeker als er nog voldoende parkeerplaatsen overblijven. En het boeit mij dan niet hoeveel auto’s iemand heeft. Voor hetzelfde geld heeft degene zonder oprit ook twee auto’s. Zijn er dan ook weer ongeschreven regels van waar die tweede auto moet? Maar goed, ik weet even niet hoe ik zou reageren op zo’n appje. Ik denk eigenlijk dat dat afhangt van mijn band met de desbetreffende buur. Iemand die altijd al aan te zaniken is om onzinnigheden, zal niet zo ver komen ben ik bang
Ben ik even blij dat ik pas een hele week mijn auto op de oprit van de buren mocht zetten kregen ze als dank ook nog heel de week de werkbus voor hun raam Aan onze kant hebben ze privé oprit, andere kant kerkplein/parkeerplaats (ze wonen in de pastorie) dus hun parkeren sowieso al vaak aan de andere kant omdat dat praktischer is
Bij ons oude huis (nieuwbouw uit 2015) zijn de helft van de parkeerplaatsen op eigen terrein afgetrokken van de parkeernorm zodat ze minder parkeerplekken hoefde aan te leggen. Ze hadden last van een inpassingsprobleem. Is naar aanleiding van klachten, was dus wel echt sprake van een parkeerprobleem, ook vanuit de gemeente gecommuniceerd dat dit zo berekend is met het verzoek om er rekening mee te houden. Wij hebben uiteindelijk met onze overburen afgesproken dat wanneer de parkeerplaatsen en langs de stoep helemaal vol stond wij hem achter hun oprit mochten zetten (Ook naar de gemeente gecommuniceerd) ivm handicap en rolstoel en als zij op vakantie waren bijvoorbeeld op hun oprit. Maar weet helaas ook uit ervaring hoe lastig het is om niet met je auto weg te kunnen doordat je geblokt bent terwijl je aan het bevallen bent en het foute boel is. (na een klacht van ons en de vk is de gemeente toen wel met meer actie gekomen, lag al een klacht van het ambulance team en de brandweer door ervaringen in dezelfde periode). Wij hebben er nu bewust voor gekozen om een woning met eigen parkeermogelijkheid te kopen, ook met de buren een afspraak gemaakt die geen parkeerplaats hebben dat als we een keer voorstaan zij prima op onze plek achter mogen staan. Persoonlijk vind ik dus dat je best rekening kan houden met mensen die helemaal geen eigen parkeermogelijkheid hebben, het is immers een kleine moeite om de auto's even te verwisselen qua stand op de oprit, maar goed dat is mijn mening.
Exact onze situatie. En onze buren vinden het ook hun ‘recht’ dat zij hun auto’s in het zicht vanuit hun huis op de openbare plekken mogen zetten. Ook wij zetten er geregeld eentje op de oprit en eentje aan de straat. Plek zat! Maar toch kreeg ik een tijd terug een app, dat ze het asociaal vinden dat wij niet beide parkeerplekken op onze oprit benutten. Of ik m’n auto kon verplaatsen. Kom ik aan de straat: ruimte genoeg! Alleen niet pal voor hun raam. Mijn mening (mits er geen parkeerprobleem is): ik heb betaald voor mijn eigen stukje grond en mag daarmee doen wat ik wil. Openbare weg is voor iedereen. Ook daar betaal ik aan mee via de gemeentelijke belastingen. Als onze buren gegarandeerd een plek willen hebben op hun voorkeurslokatie (in het zicht vanuit hun raam) dan hadden ze een huis moeten kopen (net als wij) met een oprit die ze naar eigen inzicht kunnen gebruiken.