Ten eerste ken ik natuurlijk deze gezinnen, anders valt mn mond er niet van open. En degenen die ik met onregelmatige diensten ken weten het rooster juist maanden van te voren. Je weet dus weken van te voren wanneer je moet rijden, dan kun je voor die keer toch zorgen dat je iemand achter de hand hebt voor je rijdienst?
Wat een idiote opmerking is dit dan weer Mantelzorgers moet je op handen dragen. Zij helpen om ons uit de spuigaten gelopen zorgstelsel nog een beetje te ontlasten en enigszins betaalbaar te houden door voor een ziek familielid, vriend of goede kennis te zorgen. Voor dit soort mensen behoor je jezelf juist aan te bieden om een keer extra te rijden, zodat haar kind gewoon fijn zijn/haar sport kan beoefenen. Echt, sommige mensen ....
Maar ik gaf al aan in mijn eerste post dat ik me kan voorstellen dat er situaties zijn waar in het lastig is. Maar maak je nu zelf geen aanname om er dan maar vanuit te gaan dat de persoon die rijd geld genoeg heeft. Zoals je zelf zegt je kan niet achter de voordeur kijken. En om er nou maar vanuit te gaan dat je eigen kind met een ander mee kan vind ik bijzonder. Wie het kind meeneemt is op dat moment verantwoordelijk. Misschien eten ze er wel een boterham minder om en kunnen ze wel rijden. Je weet net zo goed niet hoe groot de portemonnee us Dan lijkt het me netjes om het aan te bieden. Ik ga er nooit vanuit dat ik mijn kind overal gratis mee kan laten rijden als het niet om de beurt is. Zelfs met vriendinnen niet ( heb geen rijbewijs)
Precies, mijn man is er als coach ook altijd bij, maar vindt het ook wel eens fijn om mee te kunnen rijden.
Sorry maar dat vind ik best grof. Dus omdat ik chronisch ziek ben zou mijn kind dan dus niet bij een vereniging "mogen" omdat ik dan b.v niet zou kunnen rijden.
Tuurlijk niet, maar jij kunt niet rijden, partner wellicht wel. En zoals ik schetste is het bij ons 2-3 keer in een heel jaar. Voor de meeste mensen is er dan toch wel een opa/oma/oom/tante te regelen.
In goed overleg kan veel. Maar vorig seizoen moest mijn man elke uitwedstrijd rijden. Als ik dan ook wou kijken moest ik zelf met de auto erachteraan rijden. Dat koste ons dus 2 keer brandstof. En het waren altijd dezelfde mensen die nooit reden en er is ook nooit gevraagd of iemand een keer een vergoeding moest hebben. Als iemand netjes bij mij komt en vraagt of ik wil rijden omdat ze echt niet kunnen doe ik niet moeilijk. Maar veel hebben gewoon geen zin om wat te doen.
Nee. Dan kun je in overleg. Maar dan is er vast altijd nog wel iets wat je kan doen of anders je man.
Zou kunnen maar partner werkt onregelmatig is mantelzorger voor mij, mijn ouders ( 80 +) , zijn moeder ( 75+) en mijn schoonzusje ( ook chronisch ziek en een zwager die het allemaal wel best vind ). Dus op dit moment in ons leven zou rijden daar niet in passen. Ik zou dan b v aanbieden om altijd de sportkleding te wasswn
Dat kan, maar in je eerste post zeg je dat niet zo, daarin zeg je dat je dan gewoon niet bij een vereniging moet gaan.
Ja dit, bij ons is er ook een schema, mijn man moet altijd mee met de jongste die hij traint en dat is vrijwel altijd tegelijk met oudste. Mijn emmer zit meestal vol met mantelzorgtaken op zaterdag en ik heb ook nog eens rijangst waardoor het enorm veel energie vreet om te rijden met andermans kinderen. Ik hoop altijd maar dat mensen niet meteen een oordeel over ons hebben, want ik heb ook echt geen zin om me te verantwoorden en het allemaal uit te leggen op de app waarom ik niet kan. De trainer weet het en dat is genoeg. Heel afentoe rijdt man wel, als een wedstrijd niet tegelijk is. Maar laatst is dus 1 van de fanatieke ouders ernstig ziek geworden en die heeft dus in de app heel haar ziekte verloop gedeeld om uit te leggen waarom ze niet meer kan rijden. Ik vind dat echt ernstig, dat dat nodig is. Of dat je die druk voelt om dat te delen met wildvreemde mensen, omdat ze anders gaan oordelen over het niet rijden
Chronische ziekte - als je dat aangeeft zal het grootste gedeelte van de andere ouders daar alle begrip voor hebben Weekenddiensten - kun je toch inplannen, of iemand anders regelen, daarbij ga je er dan van uit dat een ander zijn vrije zaterdag wel wat vaker opoffert terwijl je zelf door de weeks doorgaans meer vrij hebt en die ouder die op zaterdag vrij is meestal doordeweeks aan het werk is Mantelzorg - zie punt 1 Meerdere kinderen - Ja, daar heb je toch echt zelf voor gekozen Stille armoede - dat zul je dan toch ergens aan moeten geven, hoe lastig dat ook zal zijn Edit: n.a.v. post cowgirl, nee je hoeft niet alles in detail uit te leggen. Maar weten dat er iets speelt levert vaak al heel veel begrip op.
Zo blij dat in het voetbalteam hier niet zo'n gezeik en onbegrip is als hier op het forum. Veel ouders rijden want zij vinden het leuk hun kind te zien spelen. En het zijn vaak dezelfde bij wie het niet lukt en ach die 1 of 2 rijden mee met meestal de trainer want die moet toch al rijden.
Je hoeft toch geen uitleg te geven? Maar een kort berichtje dat je door omstandigheden niet aan je plicht als rij-ouder kan voldoen. Niks meer en niks minder. Ik denk dat er dan gewoon wat meer begrip bij elkaar ontstaat. Ben wel blij dat we dit nog allemaal niet meemaken, bij de jongste gaan vrijwel altijd alle ouders mee. En bij de oudste gaat m’n man sowieso altijd mee, dochter regelt dan wel dat er meiden mee gaan want dat vind ze gezellig. Zijn wel idd vaak dezelfde ouders geloof ik. Ik weet van 2 gezinnen dat zij maar heel weinig of niet kunnen rijden, hebben ze in het begin van het jaar in de app gezegd.
Nou inderdaad! Wij rijden onze dochter 5 a 6 keer per week naar voetbal, alleen voor de training moeten we al een half uur rijden. Wedstrijden door heel Nederland (en soms België), alle kinderen komen ergens anders vandaan, dus meerijden is geen optie. Gelukkig vinden alle ouders het leuk om hun kinderen te zien genieten. Bij mijn zoon zijn er een aantal ouders die geen zin in de uitwedstrijden hebben, maar die wonen toevallig bij elkaar in de buurt, succes. Dat zijn namelijk de zelfde ouders die niet komen kijken bij de thuiswedstrijden omdat de kinderen daar zelf heen kunnen op de fiets. Vorige week was een van die moeders ineens wel mee naar een thuiswedstrijd. Haar zoon wilde graag dat ze een keer kwam kijken. Na 10 minuten ging ze weg want ze had afgesproken om met een vriendin te gaan shoppen en lunchen. Daarbij had ze toch niets met voetbal, dus nu was haar zoon vast blij dat ze gekeken had. Kinderen van dat soort ouders zou ik dus niet rijden. Oh ja, ik ben chronisch ziek en doe mantelzorg, met handig plannen kom je een heel eind.
Ik vind het jammer dat het als gezeik wordt gezien. Dat je kind op een sport gaat en jij ervan uit gaat dat anderen het dan wel regelen. Hier gaan de (betaalde) trainers niet mee naar wedstrijden, het komt allemaal op ouders neer. Echt heel jammer dat ouders die dus een schema voorstellen waarin het eerlijk verdeeld wordt zeikerds worden genoemd.