Ik kreeg het van de zomer ook niet op hoor. Koelkast en 2x vriezer die continu aanstaan. Overdag nog regelmatig wasmachine en vaatwasser en daarnaast nog paar uur zwembadfilter en zoutwaterfilter. En nog stroom over.
Ligt eraan. Hij slaat pas aannwanneer se kamerthermostaat aangeeft dat het in de kamer onder een bepaalde temperatuur komt. Als zij hem op 15 graden zet en de temperatuur blijft boven de 15 graden dan zal.hij niet aanslaan. Hier is het 13 graden wanneer jk hem snachts uit zou zetten. Als ik hem op 10 graden zou zetten dan slaat hij niet aan. Want, het is al boven de 10 graden. Als hij onder de 10 zakt, dan slaat hij pas aan.
Hier ook. Ik merk duidelijk verschil met die speedfans. Temperatuur blijft stabieler en het voelt warmer waardoor hij 1 -2 graden lager kan. Het is ook veel sneller warm in de kamer. In de helft van tijd wat hij er anders over doet.
Vind het toch maar raar. Want hoeveel mensen zullen er zijn wiens jaarrekening pas in december afloopt?
Dat klopt, maar om hem dan in de ochtend weer op een aangename temperatuur te krijgen moet hij extra hard aan het werk. Het kan dus zijn dat het per saldo voordeliger is om hem 's nachts bij te laten warmen, dan om hem in de ochtend heel hard aan het werk te moeten om het warm te krijgen in huis.
Die eerste is jouw teruglevering toch? Die kun je dan wel even naast je verbruik zetten, voor jezelf hoor niet in die app
Ja dat snap ik alleen komt normaal de temperatuur niet onder de 16 graden (ook niet als het vriest) in de woonkamer. Maar dus wel onder de 16,5 en dan slaat hij een paar keer aan. Dus ik dacht als ik hem nu naar 15,5 of 16 zet dan slaat hij niet aan (deed hij toen bijv in 2021 met die week schaatsen en vorst ook niet)
Dat ligt aan je huis. Hoe oud hij is en hoe geïsoleerd deze is. Als huis niet goed is geïsoleerd dan raden ze aan om juist lager te zetten of uit. Je stookt dan voor de buitenwereld. + wat ook mee speelt: ben je overdag thuis of niet. Bij mijn huis is het goedkoper om hem snachts uit te zetten en pas weer aan te zetten wanneer we langdurig thuis zijn. Hij gaat dus savonds rond 21.00 uur uit en de volgende dag rond 16.00 uur, wanneer we allemaal weer thuis zijn, weer aan. Tja, dan moet hij even iets harder werken. Maar de hoeveelheid gas die hij daarvoor verbruikt is minder dan wanneer ik de cv gewoon door laat gaan. Zou betekenen dat hij snachts aan staat terwijl iedereen warm onder de dekens ligt met raam open.... en zou betekenen dat hij overdag aan staat terwijl er niemand thuis is. In ons geval zou hou zo'n 12 uur aan staan terwijl er niemand in de woonkamer is. Zonde en niet nodig.
Ja dit bedoelde ik dus. Hij stond altijd op 15,5 en daar is het sinds we hier wonen nog nooit onder gekomen, zelfs niet toen met die week in februari in 2021 dat het zo koud was…
Ja dat is zeker een verschil. Ik ben tbm en in principe altijd thuis. Dus hier staat hij overdag de hele dag aan. Vanmorgen kreeg de warmtepomp het niet op temp. Mijn broer (installateur) gaf als tip om hem in de nacht niet te ver terug te zetten, omdat hij dan in de ochtend (als het het koudste moment van de nacht is) minder hard hoeft te werken. Hij hoeft niet echt op te warmen, maar alleen op temp te houden. Boven stoken we alleen in de badkamer.
Nou hier gaat er straks absurd veel elektriciteit verbruikt worden. Kom net thuis heel koud, warmtepomp een storting kan ik zelf niet fixen dus komt nog een monteur. Maar als hij dan weer aangaat gaat dat natuurlijk extra energie kosten. En weer super lang duren voordat het weer op temperatuur is met die vloerverwarming
Oei, hopelijk komt de monteur snel. Want anders wordt het wel heel erg koud. Hier moest de warmtepomp er heel hard aan trekken vanmorgen. We zitten nu op, alleen vandaag al, zo'n 25 kwh... Dat is het stroomverbruik van alles bij elkaar: warmtepomp, boiler, wasmachine, vaatwasser etc.
Dus iedereen moet massaal aan de warmtepomp maar ik lees dat 1 op de 5 huishoudens hun huis niet warm krijgen om wat voor reden dan ook. Wordt er van tevoren niet gekeken of je huis wel geschikt is oid?