Wij krijgen binnenkort Turkse gasten te eten en zij eten halal. Hier in de buurt zit wel een Turkse supermarkt, maar ik weet niet goed wat ik kan maken. Heeft iemand tips / recepten ?
Nou wat je gewoon ook maakt maar dan met vlees van de halal slager? Of vegetarisch. Of vis. (Sommige moslims eten overigens alleen geschubde vis of garnalen, dus geen paling, kreeft of iets in schelpjes dan). T is niet heel ingewikkeld. Vermijd gelatine in je toetje.
Eigenlijk gewoon wat je anders ook zou maken, maar eventuele niet-halal ingrediënten vervangen door halal ingrediënten. Met vegetarisch en vis kan je sowieso niet fout zitten, daarvoor hoef je niet per se naar een speciale supermarkt.
Zolang je geen half-om-half gehakt of varken maakt is t prima. En gewoon lekker thee na het eten.. En ze zullen niet met lege handen komen... wees daar maar op voorbereid
Zo lang je Halal vlees gebruikt, geen producten met gelatine, geen varkensvlees en geen alcohol gebruikt zit je goed.
Wil je uitgebreid koken of gewoon “iets simpels”? Want als je iets makkelijks wilt maken heeft de AH bijvoorbeeld ook halal hamburgers in de vriezer. Als je uitgebreider wilt koken zou ik het vlees bij een islamitische slager halen. Dan kun je in principe alle kanten uit. Stoofschotels enz.
Dank jullie wel voor de Reacties. Alcohol en varkensvlees nuttigen wij zelf ook niet. Ga bij de Turkse slager vlees halen en een stoofschotel maken.
Houdt er ook rekening mee dat ondanks je natuurlijk geen wijn gaat schenken je ook niet wijn door de pastasaus gooit. Ja de alcohol verdampt dus daar krijgen ze niets van binnen maar nee dat wil het gemiddelde halal persoon niet eten.
Ik nuttig zelf nooit alcohol dus ook niet voor sauzen oid. Ik zou zelf ook geen eten waarin alcohol is verwerkt willen eten. Maar dank je voor de tip!