Wat eten jullie met de feestdagen? Ik trap af.. Eerste en tweede kerstdag eten we bij de (schoon)ouders dus geen idee. 2e kerstdag hebben we een box met allerlei hapjes besteld (carpaccio, burgertje met pulled pork, wraps, ......) Met oud en nieuw makken we met alle vrienden tapas. Wij maken een grand dessert. Wil ook nog een hapje maken dus hoop hier nog wat ideeën op te doen
Hier nog enorm in twijfel. 25 dec uitgerekend en tot nu toe altijd rond de uitgerekende datum bevallen. 24e nog wel een etentje gepland bij ons favoriete restaurant door m'n moeder haha Als iemand tips heeft voor een snel en simpel, maar toch feestelijk gerechtje voor 2 volwassenen en kinderen (en dus geschikt voor een zwangere; tips zijn welkom)
Ik hou niet van verrassingen als t om eten gaat... mijn zus weigert t prijs te geven En ze weet dat ik daar niet blij van word Dus oprecht geen idee! 1e kerst zonder onze vader erbij
Ik heb net een kerstmenu bedacht, we zijn met 7. Laten we het klassiek met een twist noemen. Bietencarpaccio Heldere champignonsoep Crackers Hasselback pompoen Krokante spruiten Stoofpeertjes Vegetarische meatloaf Groene salade Yoghurt panna cotta? Saffraan kardemom toetje? We hebben in ons gezelschap een vegetarier, iemand die geen vis of kip wil, iemand die liever geen rood vlees eet (alleen soms lam)... ik vind 't best en houd t wel vega.
Ik lees mee! Ik moet nog inspiratie opdoen voor kerstavond (met gezin en mijn moeder) en voor 3e kerstdag (dan krijgen we vrienden te eten en zijn we met 6 volwassenen en 6 kinderen). Ik heb gewoon nog geen flauw idee en dat is niets voor mij.
Eerste kerstdag eten we vis en schaaldieren. Gegrilde kreeft Krabsalade Visbouillon Vis in zoutkorst Grand dessert Tweede kerstdag eten we met heel de familie bij mijn zus. Geen idee wat ze maakt..
Dat je nog zo fit bent! Echt knap. Ik was chagrijnig en moe rond mijn bevallingsdatum. In jou schoenen zou ik lekker gaan gourmetten thuis
Verschilt per persoon denk ik, maar afbellen kan natuurlijk en zelf ben ik nog met 41+6 uit eten geweest haha. Heb je in elk geval thuis ook geen troep, helpt goed met nesteldrang.
Sterkte, ik hoop dat je er toch nog een beetje van kan genieten en dat jullie mooie herinneringen ophalen. <3
Kerstavond: Altijd makkelijk, want we eten later op de avond veel hapjes bij de al tot meer is love keestspecial . Dit keer maak ik broodjes ei-ham-prei salade en wat over is van die salade kan dan later op de avond bij de toastjes. Voor de hapjespan heb ik ook kaarsjes van boter gemaakt. Die steken we aan en als die gaat smelten kan je dippen met bv stokbrood. 1ste Kerstdag: (9 volwassenen, 4 pubers en 1 kind) Voorgerecht: Carpaccio cocktail (maken mijn ouders) Tussengerecht: In beurre noisette en sous vide gegaarde coquilles met wortelcrème, beurre noisette crumble, spongecake van wortel, beurre noisette mayonaise en gebruineerde hazelnoten Hoofdgerecht: Confit van zalm Rucolasaus met mierikswortel Béarnaisemayonaise Bijgerechten: Pastinaakpuree met mascarpone en mierikswortel Tarte tatin van rode ui Gratin van prei Zoetzure rode bietjes En een salade van roodlof met roquefort Dessert: Een soort bûche met in de kern pindakaramel, daarom heen chocolademousse, daarom heen bananenbavarois en dan een laag chocolade biscuit met pinda, en de buitenste rand is karamelbavarois en ook weer bananenbavarois en chocolade mousse (liggen er al twee klaar in de vriezer). Garnituren: Compote van banaan Bananenpapier (hele dunne tuilles van banaan) pinda praline ganache Namelaka van karamel Flinterdunne karamel van chocolade En de namen van de gasten in chocolade geprint (ieder natuurlijk zijn eigen naam) 2de Kerstdag (alleen ons gezin): Geheel naar wens van de kinderen (en lekker makkelijk voor mij) gaan we gourmetten. En dan o.a. lekker met hertenbiefstuk, zalm, grote garnalen en coquilles Geen dessert, want we zitten daarna toch propvol. En anders heb ik nog wel wat macarons over van eerste kerstdag en eten we dat bij de koffie. En voor het kerstontbijt maak ik nog cinnamon rolls en suikerbrood.
Kerstavond eten wij hazenpeper. Mijn man heeft een tijdje terug een haas geschoten, toen hij een keer met een jager mee mocht, en die ligt nog in de vriezer. Donderdag ontdooien, vrijdag marineren en zaterdag stoven en opeten. Eerste kerstdag zijn we bij mijn schoonouders en die zorgen dan voor het avondeten. En tweede kerstdag komen mijn ouders bij ons en dan gaan we gourmetten. Ik wou eigenlijk wel eens groots uitpakken qua koken, maar gourmetten is altijd zo gezellig.
Wauw! En dat maak je allemaal zelf? Ik schreef hieronder dat ik wel eens groots wilde uitpakken, maar dat kwam nog niet in de buurt van wat jij hier aankondigt, haha.
Ja, voor eerste kerstdag maak ik alles zelf, ook bv de mayonaises. Maar ik begin al weken van tevoren en heb voor deze week een hele planning klaarliggen . Vandaag maak ik de namelaka en pinda praline ganache. Ik heb bv de pastinaakpuree, wortelcrème en tarte tatins van rode ui al in de vriezer, de kruidenolie voor de béarnaisemayonaise staat al in de koelkast, etc. Een paar weken geleden al 4 soorten macarons gemaakt en ingevroren. De namen heb ik al geprint, het bananenpapier en dunne karamel van chocolade is ook lang houdbaar (dus ligt al klaar in bakjes). En bij mijn menu probeer ik altijd te kijken wat ik dus tijdig klaar kan maken en gebruik ik graag mijn ovens. Dus alles ligt straks zoveel mogelijk voorbereid klaar en hoef ik met kerst alleen nog maar te ontdooien, op te warmen, in de oven te schuiven etc. Het vergt alleen een goede voorbereiding, maar uiteindelijk is het goed te doen. En als iets bij het vooraf maken mislukt, dan kan ik het altijd nog opnieuw proberen of, als het niet lekker blijkt, schrap ik het gewoon van mijn lijstje. En tweede kerstdag is een ander verhaal, dan komen er dipsausjes van duyvis met mayo uit pot op tafel
1e Kerstdag eten we bij mijn ouders. 2e Kerstdag zijn we thuis en eten we makkelijk en vooral iets dat iedereen lekker vindt: mini loempia mini pizza stokbrood met smeersels wat rouwkost zoals worteltjes, paprika en komkommer\ toetje: ijs met slagroom Oud en Nieuw nog geen idee...
1e kerstdag met ons 4tjes gourmetten, ik moet de hele dag werken. 2e kerstdag lunch bij schoonouders en diner bij mijn ouders. Geloof bij beide families van alles wat. Ik vind het wel prima, hoef alleen wat brood en salades mee te nemen dus kom er dit jaar in combinatie met zwangerschap en werken lekker makkelijk vanaf. Oh ja, misschien dat ik met de kinderen vrijdag nog wel een kerstboomtaart maak. Edit: oud en nieuw is hier meestal soep met een broodje en verder oliebollen en appelflappen. S avonds lekker borrelhapjes enz.