Weer een vegan kerst in huize Cobon, door omstandigheden eten we alle dagen thuis. Kerstavond hapjes. Eerste kerstdag pot pie, gegrilde groene asperges, groene salade met stoofperen en hazelnoten. Tweede kerstdag gourmetten + het vegan assortiment van de AH. Ik denk dat we vegan tiramisu tompoucen gaan maken, maar ik moet het nog uitvinden ik wil ieg graag een lekker toetje maken.
gourmetten. Geloof de eerste en de 2de. Bij de 2 kerstdag erger ik mij wel een beetje. Mijn vriends moeder belde op,’ja laten we dit jaar maar Chinees halen’ ‘ moet het nog wel overleggen met je vader’. Nou ik was niet al te blij want had al bijna een bestelling gedaan bij de picknick vol met gourmet zooi…. Nu vandaag een telefoontje naar mijn vriend ja het wordt toch gourmetten. Nu gaat ze vrijdag met mijn vriend samen de boodschappen doen terwijl ik het eigenlijk gewoon leuk vind om het samen te regelen. Misschien ben ik dan weer een ongelooflijke zeur maar krijg zo het gevoel dat ze alles aan het overnemen is.
Vandaag de kalkoenkroon gekocht, cranberrysauce (jammer voor de oudste maar de saus met de hele bessen beviel me beter in prijs), ik heb rode kool en savooiekool al klaar in de vriezer, erwten ben ik vergeten te kopen vandaag maar ik heb wel de wortelen. Verder al zeker gebakken aardappelen en kroketten ook, die maak ik morgen of overmorgen. En dan gewoon een ijsstronk. Man en ik geven geen klap om het dessert en ijs doet het het beste bij de jongens. Voorgerecht en hapjes zie ik niet gebeuren. Ik moet ook nog 2 stoelen in elkaar zetten zodat we kunnen zitten. Vorige jaren sleepten we onze bureaustoelen naar de tafel (man en ik) maar mijn stoel mist ondertussen een wiel en ik heb hem stabiel aan mijn bureau dus zit er niet op te wachten om die te verslepen naar de keuken.
24 december bij m’n ouders: konijn, noedels en sperziebonen met ui en spekjes. 25 december: bij zwager, geen idee. 26 december: kalkoengebraad van AH, aardappelgratin en haricot verts. 27 december: bij vrienden en wat er gekookt wordt is een verrassing.
Ik heb me weer wat op de hals gehaald hoor. 8 gangen voor 7 volwassenen en 6 kinderen. En een heleboel kierkeurige eters. Maar heb is gelukt iets te bedenken. Een soort van. Niets supersjiek als ik soms zie wat hier voorbij komt maar voor mijn kieskeurige familie is dit al heel wat haha. 1 - Voorgerecht: (meer een amuse) : Paddestoelenvariatie in knoflookboter. 2 - Voorgerecht: Gegrilde romaine sla met balsamico en parmezaanse kaas met een garnalencocktail voor de ene groep, en de andere groep grote garnalen in zoete chilisaus. Voor de kinderen wel garnalen maar die krijgen komkommerslierten. 3 - Soep: Courgettesoep. 4 - Tussengerecht. Miniquiche lorraine of met zalm met gegrilde asperges. 5 - Spoom: Citroensorbet. En non alcohol voor de kids natuurlijk. 6 - Hoofd: Varkenshaas met aardappels uit de oven. De groente moet ik nog beslissen. De kids krijgen zelfgemaakte kipnuggets met gebakken aardappels. 7 - Plakken stokbrood met verschillende kazen. 8 - dessert is minipavlove met verse slagroom en vers fruit. Ik kan al een heleboel voor maken dus dat scheelt enorm.
Echt petje af dat je dat allemaal gaat doen. Ik hou geen rekening met 'wensen' die niet aan allergie gelinkt zijn. Vegetarier, vegan, whatever staat hier niet op het menu. Noten allergie enzo hou ik wel rekening mee want per slot van rekening heb je daar niet om gevraagd. Al de rest kan zelf wat meebrengen maar ik ga me niet in meer bochten wringen.
Hier gewoon simpel broccoli of bloemkool, gebakken krieltjes, voor mij een toscaanse carre en voir dochter kaassnitzel, appelmoes. Plus een lekker toetje. Dochter eet zeer slecht warm en we zijn op vakantie.
Ik heb hem bij lidl gekocht, maar moet er wel bijzeggen dat ik in UK woon. De bekende ketens hier hebben ze ook maar ik vind lidl wel beter. Vlees en verse groente koop ik sowieso bij lidl wegens betere kwaliteit, smaak en houdbaarheid.
Kerstavond met de kids thuis. Lekker stukje vlees gebakken aardappels en iets van boontjes, met een lekker toetje na! 1e kerstdag schoonfamilie. Iedereen neemt dan wat gerechtjes mee. Wij nemen nacho’s en bladerdeeg hapjes. 2e kerstdag naar mijn ouders. M’n moeder wilde dat we daar ook nacho’s maakte, dus dat gaat m’n man maar doen! Geen idee wat de andere meenemen, altijd een verrassing!
Ik heb nog een runderrollade in de vriezer liggen. Die wil ik met kerst eten. Kun je die het beste in pan laten sudderen of in de oven?
Wij doen het altijd in de pan. Eén keer in de airfryer gedaan (is denk ik vergelijkbaar met oven?) Man man wat een droog ding, dat doen we dus niet weer.
Kerstavond: gourmet met ijs 1e kerstdag: beef wellington van de bbq, pommes dutchesses, sperziebonen+spekjes en ijs 2e kerstdag: pizaretten en ijs
Kerstavond: Kip Tandoori (dankzij Knorr) 1e kerstdag: Gourmetten met ijs met stoofpeertjes als nagerecht 2e kerstdag: hachee met rode kool en aardappelpuree, ijstaart toe
Kerstavond, lekker samen op de bank met een bord patat! 1e kerstdag, lunch met de schoonfamilie bij ons thuis. Ik zorg voor afbakbroodjes, beleg, een pan pompoensoep en bladerdeeghapjes. Maar wel alles zelf, maar de soep maak ik zaterdag al. Daarbij nog gebakken en/of gekookte eieren. Diverse soorten drinken. Klaar. Iedereen mag lekker zelf beleggen en pakken. 'S avonds eten we denk de restjes op 2e kerstdag gourmetten bij mijn ouders.
Kerstavond pizzarette met het gezin 1ste kerstdag ga ik een tapas diner maken met zoon Vooraf Garnalencocktail, carpaccio, toastjes met kaasjes, verschillende vleeswaren, champignons in bierbeslag, zalm tompouce van de AH, knoflookbrood, wraps met zalm en roomkaas, gevulde eieren Warm Biefstukpuntjes in terriyaki saus, varkenshaas met champignonssaus, coquille met kreeftensaus, kleine hamburgers, kleine pasteitjes, gemarineerde kipspiesjes met satesaus, patatas bravas en groente uit de oven. Toetjes Creme brulee, chocobom van de AH volgens mij, macarons, toetje in glaasje, verschillende smaken ijs met dessertsausen om je eigen sundae te maken. 2e kerstdag is mijn oudste jarig en gaan we een winterbbq doen met familie en vrienden. Heater aan onder de overkapping, vuurkorf, lekker vlees, stokbrood met smeersels en salades, gluhwijn enz. Heb erg veel zin in de feestdagen, vorig haar zaten we in quarantaine omdat we toen allemaal corona hadden en best wel ziek waren