Heb eindelijk het menu voor 3e kerstdag rond. Een smulplaat van de slager (een gietijzeren ding dat je zo de oven in kunt schuiven) met een mixed grill erop. Gegrilde groente uit de oven, gebakken aardappeltjes en patatjes voor de kleine kinderen, een caprese salade, een grote schaal carpacio en als dessert kleine glaasjes met tiramisu.
Kerstavond bij mijn moeder en stiefvader: Hapjes. Iedereen maakt iets. Ik maak pizzarolletjes en kisir (Turkse salade). Eerste Kerstdag bij mijn moeder en stiefvader: Kiprollade, rosbief, truffel aardappelgratin, hasselback aardappelen, sugarsnaps gewokt in ketjap en bloemkool. Als toetje verschillende smaken ijs. Dan hebben we ook een oud leraar van zowel mij als mijn zus uitgenodigd. Beste leraar die we ooit hebben gehad. Hij is best eenzaam nu dus hebben hem uitgenodigd. Tweede Kerstdag: Dan komen mijn moeder, stiefvader, zus en neefje bij mij eten. Gaan we luxe gourmetten.
1ste kerst: (wij eten elke zondag soep en mijn man vind veranderingen niet leuk): tomatensoep en bospaddestoelensoep, kruidenstokbrood, zelfgemaakte ijstaart 2de kerst: varkenshaas met sausje aardappelkroketjes, sperziebonen, rauwkost, stoofpeertjes, toetje rest van 1ste kerst Met oud en nieuw wil ik gourmetten
Wij doen kerstavond gewoon simpel friet mee snacks. Doen we elke zaterdag en we moeten 6 uur in de kerk zijn voor de lichtjestocht. 1e kerstdag zijn we waarschijnlijk met zn vieren en doen we hapjes; Carpaccio en kip wraps Kleine worstenbroodjes Knakworstjes en bladerdeeg Stokbroodje met kruidenboter Gebakken mosselen en garnalen Komkommer/ tomaten Varkenshaas, liefst in rode wijn saus ofzo, iemand een recept? Toetje: kids rendierijsjes, ons toetje moet ik nog bedenken. 2e kerstdag komt mijn familie. s middags doen we een borrelplank en s avonds nemen mijn ouders vlees mee ( we mochten allemaal kiezen wat we wilde van de vleesboederij). Ik maak rode krielaardappels in schil gebakken met zeezout en rozemarijn en gewone krielaardappels uit de oven met creme fraich gevuld. Mijn zusje neemt de groente mee. Kids willen kipnuggets. toetje is simpel viennetta.
Wie heeft nog tips voor een kersttoetje? Voor 25 man, kinderen, volwassenen, 1x glutenvrij. En niet de puf en tijd uuren in de keuken te staan......
Zo, dat zijn heel erg veel personen, dan zou voor mij kant en klaar zeker ook een optie zijn. Misschien deze als je zelf wilt maken? https://www.eefkooktzo.nl/eton-mess-toetje/ Het is vooraf al voor te bereiden en op het laatst doe je alle ingredienten bij elkaar.
Dan zou ik gaan voor een parfait of semifreddo. Kan je makkelijk vooraf klaarmaken in bv cake bakvormen. En dan afhankelijk van de smaak nog iets van een saus erbij (chocolade- of karamel saus, of juist een vruchten coulis) en evt. wat vers fruit
Kerstavond met ons eigen gezin: soep-hoofdgerecht-meringuerol van Jumbo. Geen hele bijzondere/ingewikkelde dingen, wel de tafel leuk aangekleed voor de sfeer. 1e kerstdag: ik kook voor mijn familie, vooraf een proeverij van kleine hapjes, daarna een amuse. Als hoofdgerecht ribeye met 2 sausjes, 2 soorten groenten, 2 soorten aardappel, stoofpeer en appelmoes. Als nagerecht eton mess. En een kerstkoffie na met kardemom, nootmuskaar en kaneel, of thee. 2e kerstdag met schoonfamilie uit eten Alleen voor de koffie heb ik vooraf het recept getest, die was verrassend lekker (minder koffie smaak,veel melk en slagroom er op ). Van sommige andere dingen ga ik op de dag zelf pas uitvinden of het ook echt lekker is, komt vast goed.
Ik dacht hou het simpel en koop wat van ah excellent. Dus kerst avond voorgerecht: carpaccio bonbon hoofdgerecht: zalmrollade Met de kinderen ga ik zelf sushi maken die zij lekker vinden. 1ste kerstdag gourmetten bij mijn ouders, ik maak een scropino als toetje 2de kerstdag: voorgerecht: zalm bonbon. Hoofdgerecht: ossenhaas (met groenten en iets van aardappel)
Eerste kerstdag eten we bij mijn moeder. Geen idee wat. 2e kerstdag eet iedereen wat ie zelf lekker vind. Man , N en D eten pizza L eet spaghetti carbonara C en ik gaan naar k3, dus dat word waarschijnlijk mc donalds
1e kerstdag een heel menu bij schoonouders, ben alweer vergeten wat allemaal. Ik dacht (bieten)carpaccio, witlofsoep, beenham en als toetje van alles wat (minigebakjes) 2e kerstdag gaan we thuis gourmetten.
Een appelcrumble warm serveren met een bolletje vanille of kaneelijs en slagroom. Voor de volwassenen een klein likeurtje ernaast
Ik maak scroppino met limoncello (kan ook zonder alcohol voor de kinderen) maar ik heb voor de kinderen gewoon van die kerstboom ijsjes gekocht. https://familieoverdekook.nl/scroppino-met-limoncello-prosecco-en-roomijs/ https://uitpaulineskeuken.nl/recept/alcoholvrije-scroppino
@Lootje Eens. Ik ben een lui mens in de keuken, maar dit is super makkelijk en zó lekker!! https://www.dille-kamille.nl/laat-je-inspireren/recepten/cake-taart-en-ander-gebak/sinterklaas-crumble/ Heb de amandelspijs weggelaten en werd door niemand gemist en suiker bij de appel gehalveerd.
ik heb een nieuw gourmetstel dus wij gaan lekker gourmetten, morgenvroeg al heel vroeg naar de winkel alles halen jullie nog lekkere tips voor beetje luxe gourmetten?
Eerste kerstdag eten we waar we zin in hebben. Alleen mijn tante komt extra. Tweede kerstdag bij ons dan krijgen we ook niet super veel mensen. 10 in totaal en een baby. We gaan eten: Hertenrollade en kiprollade ( met lekkere sausjes) Twee bloemkolen geroosterd uit de oven Stoofperen Frisse salade Frietjes/aardappeltjes. Dessert weet ik nog niet. Die maakt mijn moeder en neemt dat mee.