Oh sorry, dat had ik er niet helemaal uit opgemaakt Maar mee eens idd. Volgens mij is er zelfs ooit een rechtszaak geweest over dezelfde kwestie, aangespannen door vleesproducenten. Die hebben ze verloren. Ik denk alleen maar: arme rechter, heb je zo lang gestudeerd om dit soort gekibbel aan te moeten horen.
90% van de producten in de supermarkt zijn enorm bewerkt. En achter elk product staat een bedrijf met een marketing team dat jou wil laten geloven dat hun product beter, gezonder etc dat dat van de concurrentie. Van “kip het meest veelzijdige stukje vlees” tot aan “wast een berg, kost een beetje”. Het ene trekt je meer aan dat het andere en dat laat je dan gewoon liggen. Wat een gedoe om niks
Mag je vreemd vinden, maar als het puur om het onderwijs zou gaan zijn er hier meerdere scholen die gelijk en zelfs hoger scoren, die openbaar zijn en het heeft ook niet met wachttijd te maken want die is er bij al die scholen. Hier wordt overigens vanuit school wel meer met de kerk samen gewerkt en dat wordt dus ook enorm uitgedragen op school. Zeker in de lagere klassen (onderbouw). Oudste ging er pas naartoe in de bovenbouw (compleet andere reden) en daar merkte wij dat veel minder alleen rond het vormsel. En even voor de duidelijkheid de link die ik niet kan plaatsen is dat je er voor kiest om je kind op een school in te schrijven met een geloof om er vervolgens te dwingen om rekening te houden met een andere geloofsovertuiging. Juist aangezien de kinderen met allergieën het voor hun eigen kind moeten regelen en dus niet klassikaal. Die link gaat er bij mij niet in, prima als je om een andere reden dan geloof een school kiest, maar het dan dwingend opleggen gaat er bij mij niet in. Heb trouwens met een aantal daarvan gewoon gezellig contact maar die waren zelf nogal verbaasd over de dwingende manier van de ander in de app. Og om het met hun woorden te zeggen, als ze daar zo streng in zijn kunnen ze 'kind' beter thuis houden.
Eigenlijk zeg je op een verkapte manier : als je een allergie hebt ben je op elke school welkom en word daar rekening mee gehouden, (in dit geval een katholieke school) maar als je Moslim bent is het toch wel heel raar dat er rekening gehouden moet worden met halal eten. Stel je voor zeg dat je een beetje rekening houd met elkaar. Ja dat vind ik vreemd en dat is nog ontzettend netjes uitgedrukt.
Nee, ze zegt, als er geen rekening wordt gehouden met kinderen met allergie, waarom moeten we dan rekening houden met kinderen met een religieus dieet zeker als het niet de religie is die bij school hoort. Waar ik het ook niet mee eens ben, ik ben het met haar eens dat het ontzettend stom is als er geen rekening kan worden gehouden met allergieën en het is ook niet gepast om op een dwingende wijze hierover te communiceren, maar dat er moslim kindjes op een katholieke school zitten en dat daar met eten rekening mee wordt gehouden vind ik heel logisch.
Dank je dan heb ik het verkeerd gelezen. Ik ben het met je eens. Op de school van mijn zoon mag je gewoon het bonnetje inleveren en krijg je dus de gemaakte kosten terug. Religie/allergieën.
Bij ons wordt gewoon in de klas gecheckt wat voor dieet-eisen er zijn en wordt er op basis daarvan gestuurd in de zaken die een kindje kan pakken. Als een kind echt een allergie heeft waardoor er een hele aparte maaltijd moet komen, dan gaat de leraar even in gesprek met de ouders hoe dat het beste kan worden geregeld. In de klassen van mijn kinderen is ongeveer een kwart tot een derde van de leerlingen moslim (katholieke school), dus dat is nooit zo'n issue. Er zit wel wat verschil in hoe streng men is, sommige ouders vinden het prima als het geen varkensvlees is (dus bijvoorbeeld runderknakworstjes is prima voor een keer), andere ouders willen dat hun kind echt alleen halal vlees eet. Dat regelt zichzelf meestal prima is mijn ervaring. Bij het diner gisteren is een cateringservice gebruikt (vermoedelijk erg goedkoop geregeld via 1 van de ouders omdat er erg veel stille armoede is in de wijk) en daar is gewoon aangegeven met welke dieet-wensen er rekening moet worden gehouden in de verschillende klassen.
Dochter zat op een christelijke school juist voor de normen en waarden. Voor de maaltijd werd er even een moment stilte genomen voor die gene die bidden. Maar ook hier waren veel moslims dit is omdat het geloof dichterbij kwam van het geloof moslim. Maar echt zwaar was de school niet er werd me daar toch wat af gevloekt en vond het meer openbaar dan wat wij verwachte van een christelijke school. Nu hebben wij geloof ik wel een islamitische school, maar hoe en wat weet ik niet.
Van het wedstrijdschema van de wintercompetitie. 3 keer uit, alles anderhalf tot 2 uur rijden! We hebben het hier over hockey voor 10 en 11 jarigen, en niet bepaald selectieniveau of zo. Een uur moeten rijden zijn we wel gewend, maar dit is next level. Holy piep.
Wij hebben daarom oa de school gekozen waar mijn zoon op zit. Een moeder zei een keer tegen mij ‘moet je eens op het schoolplein van je zoon kijken, overal word gepest en jongens slaan nou eenmaal wel eens met stokken’ (hier zit trouwens nog een heel verhaal achter) Nou niet op de school van mijn zoon hoor. Er zullen echt wel situaties zijn waarbij er gepest word maar ze zitten er heel goed bovenop en jongens die expres met stokken slaan? Ook lekker generaliserend weer. Nou ja, normen en waarden dus. Wij geloven niet maar de normen en waarde die de christelijke school uitdraagt en wilt overbrengen vinden wij inderdaad ook heel belangrijk.
Dat ik een mail krijg van b.cc dat zojuist de vaatwasser is geleverd en er getekend voor is.. heb niemand gezien geen telefoontje gehad niks…
Op een goede openbare school krijgen kinderen ook normen en waarden mee. Dat is echt niet voorbehouden aan christelijk onderwijs.
Maar @Maev bedoeld het juist andersom. Ze kiezen voor een school die niet hun geloof uitdraagt (terwijl die school wel in de buurt is) en legt dan wel anderen dat geloof op. Dat is toch ook vreemd? Ik heb als kind op een protestantse school gezeten terwijl ik niet gelovig ben opgevoed. Mijn ouders kozen voor deze school vanwege de goede naam en de korte afstand vanuit huis. Het zou toch raar zijn als mijn moeder bij elke christelijke viering zou gaan roepen dat ze dat hele gelovige onzin vindt.
Maar rekening houden met dieetwensen is niet je geloof aan een ander opleggen hè. Ik bedoel als iemand aangeeft vegetarisch te zijn en graag hapjes zonder vlees te willen, dan legt hij ook een ander niet op zonder vlees te moeten eten. Ik vind in t voorbeeld waar de discussie mee startte het jammer dat het zo dwingend gebracht is. Ontzettend onnodig. Maar rekening houden met anderen is niets mis mee natuurlijk. Hier geldt dat bij allergieën altijd zelf moet worden meegenomen, om heftige allergische reacties door onbedoelde foutjes te voorkomen. Dieetwensen wordt wel onderling rekening mee gehouden (voor elk wat wils principe overigens, niet alles is dan voor iedereen, maar net zo goed als dat er vegetarisch eea wordt aangeboden).
Ik zat vroeger ook op een christelijke basisschool en daar zaten ook veel moslims op, (omdat die school dichter bij de wijk was waar de meesten woonden) dan de openbare school. Met kerst/paas viering wilden (of mochten) die kinderen niet mee doen met bijbellezing etc. Ik vond dat best kwalijk. Ik heb er geen problemen mee dat scholen divers zijn, maar er moet wel respect zijn voor de visie van de school en dat betekent dan ook meedoen aan christelijke activiteiten.
Op een katholieke school natuurlijk ook, maar dat is helemaal niet mijn punt. Mijn punt is dat wij voor deze christelijke school hebben gekocht omdat wij de normen en waarden van die school bij ons vinden passen. Dat zegt verder niks over alle andere scholen. Wij weten toch niet waarom familie X voor school Y kiest? We weten hun beweegredenen niet, maar duidelijk is wel dat ze hun kinderen niet op de islamitische school wilde om welke reden dan ook. Dat mag toch? Moet je als je in islam geloofd en Halal eet dan per definitie naar een islamitische school gaan? Het beste vriendje van mijn zoon eet ook halal, maar die zit toch echt op een katholieke school. en ten tweede, ik geloof dat er niemand hier heeft gezegd dat de mensen die moslim zijn zeggen dat de christelijke vieringen op de desbetreffende school onzin zijn. Of heb jij dat ergens wel gelezen en heb ik daar overheen gelezen?
Onze zoon gaat naar een openbare school trouwens, waar de samenstelling ook heel divers is. Voor het kerstdiner waren geen eisen, maar ik vroeg mij inderdaad ook af hoe ze dat hebben gedaan met kinderen die enkel halal mogen eten of allergieën hebben. Ik denk dat ze daar apart wat voor geregeld hebben, wat ik ook logisch vind.