Wat een stomme opmerkingen hè. Het is gewoon nooit goed, hier inderdaad ook vaak opmerkingen over waarom geen alcohol etc. Maar wat je laatste zin betreft, dat heb ik dus helaas ook vaak met veganisten meegemaakt. Wel weer het militantere soort zeg maar. Als "afvallige" zullen ze mij wel nog lastiger vinden dan een doorsnee vleeseter, dus vanuit hun perspectief begrijp ik het nog wel, maar irritant vond ik het zeker.
Man man, dat topic deed mn bloed toen al koken en nu weer als ik er aan denk. Van die domme dozen met: " mn vent krijgt gewoon zo veel vlees als hij wil. Arme man als je zo'n vrouw hebt waar dat niet mag".
Nou helemaal dit idd. Voor mij hoeft het nergens op te lijken, sterker nog als het teveel lijkt op vlees dan blief ik het niet. (Zoals die beyond, incredible etc) Als een beetje associatie met vlees helpt om producten te verkopen zodat het rendabel is om een breed assortiment te maken, leef je uit, meer keus voor mij. En ik werk gewoon meer dan fulltime, dus enig gemak is me ook wat waard, naast het feit dat de rest van de familie wel soms vlees wil en ik dan voor mezelf niet vanalles uit de kast wil trekken. Overigens: ik vind het eigenlijk wel belangrijk om mijn kinderen af en toe iets met botjes of graatjes voor te zetten. Heb weleens een half babygeitje in de oven gehad. Een dorade krijgen ze op hun bord inclusief kop en vinnetjes. Memento mortuus.
Hier een omnivoor. Dus ik eet vlees. Graag zelfs, ik vind het heerlijk. Maar opmerkingen als dat het dier ervoor gefokt is zul je mij niet horen maken. Ik vind het vreemd dat er mensen zijn die geen vlees eten, mensen vinden mij vreemd omdat ik wel vlees eet ( gechargeerd utieraard). Wat ik me wel altijd afvraag, hie kan het zijn dat iemand geen vlees eet oa vanwege dierenwelzijn, maar wel vis. Die vis wordt gevangen en ligt daar dan gewoon dood te gaan omdat hij geen lucht meer krijgt. Dat is toch net zo erg? Ik wil geen heftige discussie hierover hebben, maar ik vroeg me dat gewoon af
Ik las een tijd terug een stuk dat je beter eerst even geen kaas kunt eten en dan pas overstappen naar de vegan kaas. De smaak van kaas is (nog) niet na te maken met alleen plantaardige producten dus je moet eigenlijk even "vergeten" hoe kaas smaakt omdat het er anders sowieso niet op lijkt.
Ik eet meestal de vleesvervangers voor a) gemak en b) als het echte product ook niet naar vlees smaakt (cordon blue, kipschnitzel, filet americain). Maar het liefst gewoon gerechten waar geen vlees bij nodig is, curry's, pasta's, ovenschotels ed
Blijkbaar hebben mensen meer compassie toe naar andere zoogdieren dan naar vissen, en dat er daarom mensen zijn die met vissen eten minder gewetensbezwaren hebben dan met vlees. Dat schijnt zelfs onderzocht te zijn.
Maar ligt het niet ook aan het soort kaas? Ik maak wel eens plantaardige kaas ter vervanging van harde witte kaas, vind dat zelf niet heel anders smaken. Waarschijnlijk vanwege het fermenteren, wat de smaak wel ten goede komt. Wellicht is dat bij echt Hollandse kaas een ander verhaal en proef je eerder dat het nep is.
Ik eet helemaal geen vis en schaaldieren, vind ik net zo zielig als een koe, kip of varken. Ook het idee dat zee inmiddels zo vervuild is en er microplastic in vissen kan zitten, en je dat op eet. wij eten heel af en toe vlees. 1 x in de 1,5 tot 2 maanden. De kinderen eten wel iets meer omdat ik voor hun wel vleeswaren koop, omdat ze anders alleen maar zoet op hun brood eten. Verder koken wij veel met linzen, peulvruchten, India’s en Italiaanse gerechten waar geen vlees in zit/kan worden weggelaten. We houden ook erg van eenpansgerechten. ik slik in de winter vaak een multivitamine maar dat komt meer omdat ik een allergie heb voor fruit en daardoor ook vitamine misloop
Vegan kaas is wat anders dan vegetarische kaas. Vegetarische kaas is kaas met plantaardig stremsel ipv dierlijk stremsel.
Ik vraag me dat ook af (ik eet dus ook geen vis of andere dieren die in het water leven/hebben geleefd en ook geen kip en ander gevogelte).
Ik heb geen plantaardige kaas. Ik heb vegetarische kaas. Dat is normale kaas maar dan met plantaardig stremsel ipv dierlijk stremsel. Kan je ook gewoon bij de lidl kopen, ligt gewoon bij de kaasplakken, volgens mij zijn al hun kaasplakken met plantaardig stremsel. Bij de kaasboer moet je er om vragen. Vegan kaas vind ik niet te vreten.
Ja, ik vind dat ook heel akelig. Maar dat is wel alleen het sterfproces, ze hebben dan niet hun hele leven alleen maar pijn en ellende gekend (ik hoop tenminste dat dat keurmerk dat garandeert...). En ik vind vis sowieso lekkerder dan vlees. En het is ook gezond. Natuurlijk kun je beargumenteren dat het hypocriet is. Maar je kunt ook niet van mensen verwachten dat ze overal altijd de verstandigste meest empathische keuze maken. Het is denk ik sowieso verstandig, ook voor ts, om de lat niet te hoog te leggen. Je mag best de tijd nemen om nieuwe eetgewoontes aan te leren, je kunt het beter haalbaar maken dan radicaal het roer omgooien terwijl je nog niet eens weet welke alternatieven je lekker vindt. De vega-tonijn van Vuna is trouwens heel lekker op pizza
Dit vind ik ook een dingetje. Tot nu toe vind ik vegan kaas smakeloze rubber. Misschien kom ik ooit nog wat tegen wat wel lekker is.