Ik dacht altijd dat je als je getrouwd bent of GP in gemeenschap van goederen, dat ook eigen spaarrekeningen verdeeld moeten worden bij scheiding. Ook al staan die op je eigen naam en niet een gezamenlijke spaarrekening. Nu gaat een vriendin scheiden (GP) en zij zegt dat alles wat op eigen rekeningen staat, niet verdeeld hoeft te worden. Wat is nu waar?
https://www.zorgzaamscheiden.nl/blog/Scheiden-en-schulden?gclid=CjwKCAiAk--dBhABEiwAchIwkXWzurksv-L9nNiQW0ieGlrZlsaSQd3S6MYomL8ETPxEdEF4qae5KRoC0Q0QAvD_BwE Wanneer is het gp in gegaan. Voor of na 2018 Dat geldt bovenstaande. Als je tijdens gp heel veel op jou rekening hebt gezet dan moet dat wel gedeeld worden.
dat dacht ik ook, alles wat je inbrengt is van beide. Zowel spaargeld als schulden. https://www.juridischloket.nl/familie-en-relatie/relatie/gemeenschap-van-goederen/ https://www.echtscheidingswinkel.nl/geld-en-polissen/spaarrekeningen-na-scheiding
Ligt er volgens mij ook aan hoe je getrouwd bent. Als je getrouwd bent op huwelijkse voorwaarden dan staat in de huwelijkse voorwaarden Zijn jullie getrouwd onder huwelijkse voorwaarden hoe spaargeld wordt verdeeld. Daar kan een afspraak in staan dat ieder zn eigen spaargeld houd. Gezamelijke rekeningen moeten wel gedeeld worden. Mijn zus is vorig jaar gaan scheiden en zij hadden naast de gezamelijke spaarrekening ook ieder een eigen spaarrekening. De gezamelijke moest eerlijke verdeeld worden en de eigen spaarrekening/spaargeld op naam mocht ieder zelf houden
Het gaat dus om eigen rekening, niet gezamenlijk. Ik dacht altijd dat dat gewoon verdeeld werd in gemeenschap van goederen, maar niet dus.
in de onderste link in mijn vorige berichtje staat dat je eigen spaarrekening ook gedeeld moet worden. Vanwege vermenging van vermogen, bij een (langer)huwelijk. Mij lijkt ook dat dit gedeeld hoort te worden. hadden zij huwelijkse voorwaarden? Of gemeenschap van goederen?
We hebben eigen rekeningen maar omdat we getrouwd zijn in gemeenschap van goederen is t eigenlijk gewoon ook gezamelijk geld. Bij scheiding dus ook delen.
Is dat niet wat je vooraf afspreekt? Je kan bepaalde dingen ook uitsluiten toch? Ik begreep van mijn vriend, die is ooit getrouwd met koude uitsluiting dat hij alleen alimentatie moest betalen. Een een bedrag dat zij hadden afgesproken dat zij per jaar van hem zou krijgen voor zolang ze getrouwd waren. Als alles in gemeenschap van goederen is afgesproken dan gaat alles door de helft.
Jawel, bij gemeenschap van goederen moet het allemaal verdeeld worden, ook een spaarrekening op eigen naam.
Dat kan met een testament als je bv een spaarrekening hebt waar een erfenis op staat. Maar alles wat je daarin niet benoemt (de huis, tuin en keuken rekeningen) gaan door de helft. Als je alles gescheiden wil houden moet je op huwelijkse voorwaarden trouwen.
Ik dacht altijd dat alles wat je hebt opgebouwd of gespaard hebt tijdens je huwelijk of GP dat dat verdeeld moet worden. Alles wat je daarvoor hebt gespaard of opgebouwd blijft van jou. Ik heb zelf een GP in gemeenschap van goederen.
Klopt, of als dat in het testament van de gever wordt vastgezet. Ik kan bijv voor mijn kinderen aangeven dat mijn nalatenschap niet voor de koude kant is en niet in de gemeenschap van dat huwelijk valt.