(aanstaande) Groene moeders

Discussion in 'Algemene clubs' started by citroenrasp, Feb 9, 2022.

  1. Cobon

    Cobon Niet meer actief

    citroenrasp likes this.
  2. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,452
    30,826
    113
    Female
    Vond ik ook.
    Ik werd getriggerd door het stukje over orgaanvlees en het hele beest consumeren ipv alleen de filetjes.
    Wat dat betreft zijn we ook wel een apart volkje. We zweren erbij dat we vlees willen eten. Liefst veel. Maar we willen niet zien wat het is. Het moet netjes in plakjes gesneden en verpakt zijn of tot worstjes verwerkt. Anders eten we het niet.
    Een slagerij waar je achter een open deur hele karkassen zien hangen willen we niks van weten.

    *we bedoel ik hier het stereotype vleeseter die liefst elke dag de bbq aansteekt en niks wil weten van vegetarisch en liever ook niet te veel groenten erbij. Gelukkig niet alle Nederlanders ;)
     
  3. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,792
    113
    Dank jullie wel @Cobon en @Mamafiets :)

    Ik had nog gevraagd of het oké was of ik dat stukje over vlees erbij mocht zetten. Want degene achter het blog is volgens mij vegan. Maar dat vond ze niet erg, dus dat vond ik erg tof!

    En dat is inderdaad echt een groot verschil ja. Vlees eten ze niet vreselijk veel hier maar ze eten wel zo'n beetje alles van het dier. En inderdaad hier hangt dus ook vaak zo'n schaap bij de slagerijen :roflmao: Ik kijk er eigenlijk niet meer van op. Het lijkt mij logischer om te weten waar je vlees vandaan komt, als je het dan toch eet zeg maar.
    Ik denk dat de prijs van vlees ook wel meer in verhouding is hier. Rood vlees bijvoorbeeld is duurder dan in Nederland. Vind het dan wel grappig dat er zo werd/wordt geklaagd over de verhoogde prijzen van vlees terwijl het hier nog een stuk hoger ligt. Van mij mag dat in NL ook wel hoor, dat leidt toch wel naar minder vleesconsumptie.
     
    TanjaK, Saartje33 and Mamafiets like this.
  4. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,891
    4,163
    113
    Female
    Haha ja

    Ik had laatst een Surinaams kookboek van mijn zusje geleend (Paramaribo) daar staat ook soep in van kippenklauw. Ergens ben ik dan gefascineerd, je eet het toch niet als het vies is? Maar als ik dan die pootjes in zo'n diepvries zie liggen.. ieeeeh. Wie weet komt het er nog een keer... bij een kerstdiner als voorgerecht... voor mijn schoonouders:roflmao:
     
    citroenrasp and Mamafiets like this.
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,792
    113
    Ik kom het op blogs over ancestral cooking (Amerikaans) ook wel tegen, in veel westerse landen was het tot niet lang geleden kennelijk ook best normaal om te eten.
    Wij hadden laatst duif (zelf geslacht) en daar soep mee gemaakt. De klauw zat er inderdaad ook bij, schijnen veel voedingsstoffen in te zitten (trigger warning ivm de foto :roflmao:).
     

    Attached Files:

  6. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,184
    6,582
    113
    Wat leuk at je erover schrijft!

    De plattelandswinkel hier heeft ook meerdere vormen in zijn winkel liggen. Het smaakt er in het algemeen niet slechter van. Bij grote courgettes geven ze aan dat die vooral lekker zijn in de soep.

    Die buitenbeentjesomslag lijkt niet echt van de grond te komen he? Paar jaar geleden had het veel aandacht, maar nu helemaal niets meer. Jammer dat het niet de standaard is geworden.
     
    citroenrasp and Saartje33 like this.
  7. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,891
    4,163
    113
    Female
    Nee inderdaad, tegenwoordig zit iedereen op de hype van de overblijfpakketten / TGTG / versblijvers, niet dat dat slecht is hoor maar het lijkt dat de aandacht daarnaar verschoven is.

    Hier lijkt het groenteschap van de supermarkt ook steeds meer te worden overgenomen door de verspakketten. (Standaard groenteschap, 1 kant en dan daar de helft zeg maar).

    Had voor kerst ook wel lol bij de groenteboer, daar hadden ze paarse spruitjes en iemand vroeg of dat anders smaakt. Echt super droog: "Neuh, gewoon het zelfde maar met kerst moet het ineens speciaal zijn." (net als bij de roodlof, gele courgette, romanesco etc)
     
    citroenrasp and Saartje33 like this.
  8. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,184
    6,582
    113
    Ik ga naar de plattelandswinkel omdat daar nog veel onverpakt is. De komkommers bijv nu niet, in de zomer weer wel. Maar nu koop ik ook veeeeel minder komkommer dan in de zomer. Eerst hadden ze nog losse zoete aardappels bij de AH, maar nu niet meer. Wel zie ik nu losse mandarijnen en sinaasappels.

    Ik vind al die kleurtjes op mijn bord wel leuk :) Onderdeel van de smaakbeleving. En romanesco vind ik echt wel een typerende smaak hebben.

    Orgaanvlees is ook iets wat ik nu niet eet, maar wat ik ook niet snel zou eten. Daar moet echt een behoorlijke knop voor om. Net als insecten, hoewel ik een burger van insectenpuree vermoedelijk wel weer zou eten. Het heeft niets met herkenbaarheid te maken overigens.
     
    Fruity90 likes this.
  9. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,452
    30,826
    113
    Female
    Heel jammer idd.
    Ik kocht weleens de buitenbeentjes bij ah. Maar dan had je gelijk een zak met 5 of 6 courgettes. Veel te veel dus.
     
  10. Saartje33

    Saartje33 Fanatiek lid

    Dec 6, 2018
    3,899
    5,859
    113
    Female
    Ja dat vind ik dan weer zo opvallend. Soms heb ik tijd om dat allemaal te verwerken en de diepvries te doen ofzo. Maar vaak ook niet en dan is het te veel.
     
  11. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,184
    6,582
    113
    ze zaten ook altijd in een plastic zak. Dat stond mij ook tegen. Ik kocht nog wel eens puntpaprika's, die zitten sowieso in plastic.

    Ik zou ook niet weten wat ik met 5 a 6 courgettes aan moet. Na invriezen vind ik ze ook vrij bitter worden. En om nu elke week cocurgettesoep te eten, gaat me ook te ver
     
  12. Fruity90

    Fruity90 Fanatiek lid

    Jan 16, 2022
    2,891
    4,163
    113
    Female
    Ik was wel blij met de verpakte komkommer, door miscommunicatie thuis hadden we er ineens 2. Na 2 weken vakantie is hij nu nog steeds goed :).

    Ik vind zelf die kleurtjes ook leuk hoor, maar vind het wel suf dat het alleen rond de kerst te koop is en dan duurder dan de gewone terwijl het dus gewoon hetzelfde is.
    Vond zelf Romanesco niet heel veel specialer dan bloemkool, behalve dat het er geinig uit ziet.
    Courgettesoep
    Courgettebeignets,
    Courgette geraspt met granaatappel op platbrood
    Gevulde courgette
    Courgettespaghetti gemixt met gewone spaghetti, garnalen en zongedroogde tomaten

    In blokjes snijden om de vriezer in te gooien zodat je er ooit nog meer soep van kan maken :roflmao:

    Lang leve de moestuin en denken dat je meer dan 1 courgetteplant nodig hebt.
     
  13. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,687
    6,581
    113
    Female

    Ik heb altijd veel courgettes in de tuin. Ik was eerlijk gezegd blij dat het vorig jaar zo lang koud is geweest en ik daardoor laat kon zaaien en daardoor (en mede door de droogte) wat minder opbrengst had, maar nog heb ik een lade vol in de vriezer.
    Het hele jaar door gebruik ik het voor de pasta en soms door curry's en tegen de tijd dat de voorraad weer op is groeien de volgende al weer in de tuin.
    Merk er niks van dat ze bitter worden in de vriezer, ik vries ze rauw in blokjes of schijfjes in.
     
  14. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    Dec 14, 2019
    6,687
    6,581
    113
    Female

    Nou dat dus... ik zaai altijd te veel en eindig altijd met 10 planten. Mijn omgeving eet dus ook mee van de courgettes uit mijn tuin haha
     
    Fruity90 and Saartje33 like this.
  15. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,452
    30,826
    113
    Female
    :roflmao::roflmao::roflmao:
    Ik snij ze altijd klein en doe ze door willekeurig wel gerecht. Dan hebben de mannen niet door dat ze groente eten :roflmao:
    En gepureerd met tomaten als basis voor pastasaus.

    Heb helaas maar een kleine vriezer, dus invriezen zit er niet in.
     
    Fruity90 likes this.
  16. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,184
    6,582
    113
    O ik zou dan geen courgette meer kunnen zien :D

    Hier hebben we sinds vorig jaar kweekbakken, maar geen een courgette. Het begin kwam er elke keer, maar ze gingen bij de bloem elke keer rotten. Weg courgette
     
  17. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,452
    30,826
    113
    Female
    Ik krijg met dit gepraat alweer zin in het moestuintje :)
    Courgette heeft het niet hoed gedaan hier. Rode biet wel. En om een of andere reden heeft de plus hier nooit verse rode biet. Dus daarvan doe ik dit jaar wat extra.
     
  18. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,792
    113
    Met courgette schijn je ook "ananas" te kunnen maken, moet je het eerst wel in ananassap weken of zoiets. Dat schijnen ze in Amerika veel te doen.

    Met een overschot aan courgette zou ik lekker gaan fermenteren. Heerlijk vind ik dat, en ook nog eens erg gezond. In feite kan je zo'n beetje iedere groentesoort fermenteren, je hebt er alleen wel wat geduld voor nodig. Afgelopen zomer fermenteerde ik veel watermeloenschil. Zo leuk vond ik dat, vooral omdat het iets is waarvan je niet zou denken dat het eetbaar is. Krijg dan echt het gevoel weer iets "gered" te hebben van verspilling :D
     
    teenslipper, Mamafiets and Saartje33 like this.
  19. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    Apr 22, 2019
    18,452
    30,826
    113
    Female
    Jullie zitten wel een beetje onder mijn huid merk ik.
    Ik deelde mijn avondmaaltijd (met courgette en paprika erin) en dacht toen.... "ohnee... als de groene dames hier dat lezen val ik door de mand mijn zomergroente in januari" :roflmao::roflmao::roflmao:

    (Was wel heel lekker ;))
     
    citroenrasp and Saartje33 like this.
  20. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,399
    21,792
    113
    Hahaha :roflmao: Ik heb ook een paar keer courgette en doperwten gegeten de afgelopen dagen. Wel uit de vriezer, ingevroren toen het nog in seizoen was. Máár heb nu dus wel wat kastomaten in de koelkast liggen! Mijn man zag ze op de markt en had er ineens zo'n zin in :rolleyes:Zelf kan ik prima zonder tomaat de winter doorkomen hoor, maar zolang het af en toe hierbij blijft zie ik het maar door de vingers :roflmao: Vind de tomaten best lekker hoor, daar niet van, maar ik gedij gewoon goed op seizoensgroenten. Het is ook een beetje gewenning denk ik, want ik vind bepaalde groente nu gewoon meer "passen" en dat heb ik in de zomer precies zo.

    Maar jij hebt ook nogal wat selectieve eters hè? Dat maakt het natuurlijk ook lastiger. Bij ons lusten we nagenoeg alles dus dat scheelt.
     
    Mamafiets likes this.

Share This Page