Klopt... Gemiddeld kost koken op gas 35m3 per jaar. Elektra kost gemiddel 180kwh per jaar. Koken op gas kost dus gemiddeld 35x 3 euro per m3= 105 euro per jaar en kopen op elektra kost 180x 0.80 cent per kwh = 144 euro per jaar. Koken op elektra is met de huidige prijzen gewoon duurder dan op gas.
Wij wonen net in ons nieuwe huis en hebben in december 2000 kwh gebruikt, warmtepomp en inhoud van 1200 m3, dus zou dan wel kunnen in verhouding tot wat jij noemt. Schrok er echt enorm van, maar kan ook in dit topic en ook online weinig vergelijkbare dingen vinden, dus lastig dan. Hoeveel zonnepanelen hebben jullie? Wij hebben ook een sauna en jacuzzi (altijd 38 graden), dus ook logisch hoor dat we veel verbruiken, maar kan het gewoon nergens vergelijken zeg maar ☺️
thanx, ik zou het ook net uitrekenen scheelt mij weer. Echter wanneer je je huis niet met gas verwarmt is koken op gas wel weer duur ivm het vastrecht.
Google is my best friend Als we uitgaan van een gemiddelde watertemperatuur van 38 graden en een omgevingstemperatuur van 15 graden waarbij de jacuzzi het gehele jaar door aanstaat, dan verbruikt een jacuzzi 2000 kWh per jaar. Een gemiddelde sauna (op 230V, geen krachtstroomaansluiting) kost je 3,4kw per uur. vond ik nog ergens. Eens per week een uurtje zweten kost je dan nog geen 200kwh. Valt me heel erg mee!
Ja, dit had ik ook al gevonden Meeste verbruik komt sowieso door de warmtepomp en grootte van de woning. De omgevingstempratuur is 20/21 graden (staat op vloerverwarming), dus weinig verlies. Sauna overigens stuk goedkoper dan dagje naar de sauna te gaan
Wij hebben 20 panelen. Hoe oud is jullie huis? Ons uit 1974. Hij is ook nog niet helemaal goed geïsoleerd. Alleen vloer en dak. Beglazing komt binnenkort, dus dat scheelt ook nog veel. Ik vind het ook lastig bepalen wat normaal is. Laatst stond de warmtepomp niet goed afgesteld en toen hadden we al hoog verbruik bij een temperatuur van 15 graden. Zonde, want voor dat je dat ontdekt ben je wel een hele tijd verder.
Bizar toch als je bedenkt dat ze mensen van het gas af willen laten gaan. Dit moedigt alleen maar aan om gas te blijven verbruiken.
Wij zitten bij Essent. Die prijsplafond bedragen kloppen helemaal niet met prijzen die iedereen heeft denkik.
Bedankt voor de tips! De woningbouw wil voorlopig nog niks doen, en als we het zelf willen doen moet het helemaal officieel. Onze voordeur bestaat zowat alleen maar uit glas dus echt vervelend. En flauw vooral dat ze er niks aan doen. Ga nu eerst kijken naar dat folie, dat schijnt toch wel echt te helpen ook.
Waarom niet? Heb je weleens bijgehouden wat koken op gas je kost? Ik wel. En na 45min 3 gaspitten aan, was ik 0,17m3 kwijt Verwaarloosbaar dus.
waarschijnlijk dan alleen douchen en warm water en de rest verwarmen met airco, elektrische kachels of een warmtepomp? ben wel benieuwd naar het stroomverbruik in dat geval.
Hier december 66m3 met een label c rijtjeswoning uit de jaren 80 4 pers huishouden. Stroom was 239 kwh die maand. Man is wel gamer (pc). Hele koude dagen hebben we t elektrische kacheltje in de avond een uurtje bij laten draaien. Denk een keer of 4-5. Overige dagen cv ketel. Geen airco of andere verwarmingsopties, geen quooker of keukenboilertje.
Ik zie dat stroom bij de anwb ‘s nachts om 4 uur vaak gratis is. Klopt dit ook echt? Wij stappen per 1 feb over naar de anwb, maar dan loont het echt om de vaatwasser en wasmachine op de timer te gaan zetten. Wij krijgen deze maand wel onze panelen, maar dit is puur kosten drukken want er passen er maar heel weinig helaas.
Klopt dat dit in de nacht vaak voorkomt. Wij zitten bij Frank Energie en hebben ook een dynamisch contract. De kale inkoopprijs is vaak snachts 0,002 of 0,003 kwh. Maar dit zijn de kale prijzen. Inclusief kom je dan op rond de 0,181 per kwh. Wij zetten ook wel eens de vaatwasser met timer aan om 3/4 uur snachts.