Blegh ja, erg leuk ook als je klasgenoten hebt die het nut van verder bellen niet inzagen waardoor een gedeelte van de klas toch op school stond.
Andersom geldt net zo goed…Als leerling zit je ook niet 24u te wachten op de berichten van school. Wij hadden op tweede kerstdag ineens cijfers van de toetsweek die ingevoerd werden in SomToday Dus afspraken maken daarover lijkt me uitstekend!
Telefoonboek is natuurlijk geen argument de andere kant op. Het gaat om op school zelf, dus voor school kun je gewoon magister/somtoday/ groepsapp/ whatever checken. De school van maxi is hartstikke oldschool, als het niet voor corona nodig was geweest, had hij eigenlijk nog geen laptop nodig gehad, alles gaat nog via boeken en schriften. Behalve de agenda en huiswerk en er wordt regelmatig een uur gewisseld ook gedurende de dag om uitval te voorkomen. Hoe hogere klas, hoe minder, maar zeker de eerste 2 jaar probeert school altijd begeleiding beschikbaar te hebben. Als er een uur uitvalt, wordt er vaak een andere leraar geregeld om de klas op te vangen, maar dan wel meestal in een ander lokaal zodat er bijvoorbeeld meer geluid kan zijn of zodat er materiaal beschikbaar is. Soms gaan er meerdere klassen dan naar de mediatheek. Juist omdat het laatste moment kan zijn is de telefoon dan het meest handig. En verder is dat ding dus gewoon verboden en daar is totaal geen issue omheen. We krijgen constant mails met informatie van school, regelmatig ook met mededelingen om bepaalde regels weer onder de aandacht te brengen zoals wijze van ziekmelden (moet ik gewoon nog voor bellen en achteraf een briefje voor ondertekenen), maar nooit over het gebruik van de telefoon. Dus het lijkt mij vooral een individuele school issue, daar hoeft toch geen wet voor?
Hier doen ze geen meldingen meer geven wanneer er een cijfer in het Magister staat. Ze moeten nu echt Magister openen om de cijfers te bekijken. Vind ik echt zo flauw dat ze cijfers in een vakantie op Magister gaan zetten. Heb je lekker vakantie en dan zie je ineens dat je een onvoldoende heb gehaald voor een vak waarvan je dacht dat het wel prima was gegaan. Als ik vakantie heb zet ik mijn werkapp ook op stil. Ik hoef dan echt niet te weten wat er op de werkvloer speelt.
Ik heb nog nooit een melding van magister gehad als er cijfers binnen waren (wist ook niet eens dat dat kon), hier meld vaak 1 van de klasgenoten dat er een cijfer binnen is waarop iedereen het cijfer gaat bekijken. Alleen de docent van wiskunde geeft de cijfers eerst in de klas en zet ze daarna pas in magister.
Bij zoon op school is sinds dit schooljaar de regel: eerste uur is metoruur. Tel3foons inleveren, alles gaat in de kluis in het mentorlokaal. Laatste uur is mentoruur en aan het eind van de les mogen de telefoons weer uit de kluis. Werkt prima zo Daarnaast werken ze op chromebook, dus somtoday kunnen ze op chromebook bekijken.
Je kan het in je telefoon (Android in ieder geval) instellen bij instellingen, apps, magister, meldingen, meldingscategorieën. Bij mij stond dat standaard aan, heb het uit gezet. De kinderen komen soms zelf met hun cijfers en ik kijk af en toe.
Hier duren de " uren" 40 minuten. Ze heeft 1 mentor uur per week en nog 3 uur pw gewoon les van haar mentor
Van mij mogen ze juist in tussenuren en in de pauzes de telefoon verbieden. Toen ik eens een in een school moest zijn schrok ik juist van de aula. Allemaal kinderen die naar hun telefoon zitten te staren. Enorm stil terwijl ik me de herrie en gezelligheid van vroeger nog goed kan herinneren.
Ik moest eens bij zoon op school zijn tijdens schooluren en daar was het gelukkig nog lekker rumoerig. Eerste klassers waren aan het proberen een piramide van stoelen te bouwen in de aula en de conciërge was dat aan het proberen te voorkomen
Kan me nog herinneren dat we dat helemaal state of the art vonden. maar goed ik kom nog uit de cassettebandjes tijdperk, overstappend naar de walkman (cd versie) met buffering want elke keer dat je stootte was t drama en toen de mini discs. De diskettes voor je werkstuk dat je je plaatjes aan moest passen anders pastte t niet op 1,44mb Bij ons kwam de mobiele telefoon toen net uit en moest dat ding gewoon op stil. Ging hij af (wat doorgaans alleen t thuisfront kon wezen want sms was 0,30 per stuk) lag hij bij de leraar op zn bureau. Tenzij er wat speelde thuis en je dat eerder doorgegeven had. Tegenwoordig gaat er zo veel over die telefoons heen dat je dat onmogelijk nog kan vergelijken. Ik word al koekoek van de berichtenstromen van de school van G. (socialsschool, email, appgroep, telefoon) voor scholieren is dat alleen maar erger (toetsuitslagen bekend, roosterwijzigingen, mededelingen...). Basisregel op stil tenzij calamiteiten is geen verkeerde. Maar ook de updates vanuit school kunnen wel beter gestroomlijnd worden, bijv. met een gecontroleerd uitstuurmoment. Toetsuitslagen kunnen bijv. best wel tot 1200 wachten ipv 0845, 0900, 1010 verstuurd worden.
Zoon zegt nu dat hij het juist zoveel kabaal vind in de aula en daar last van heeft, nu ze geen telefoon meer hebben. Daar vind ik dan ook wel weer wat voor te zeggen. Zoon zit op SVO dus alle kinderen hebben wel een rugzakje, dus ik kan me voorstellen dat stilte in de aula voor veel kinderen wel fijn kan zijn
Dat doen ze bij oudste in de groepsapp ook, en dan appt het gros z'n cijfer, werkt heel motiverend als je zelf onvoldoende hebt en de negens en tienen van je klasgenoten rollen over het scherm. Oudste appt overigens nooit haar cijfers in de groepsapp, of ze nou goed of slecht zijn. Maar goed, daar doe je verder vrij weinig aan. Begreep wel dat dat in de 2e vaak al een stuk minder is.
haha hier helpt het juist wel - er is altijd wel iemand die het net zo slecht als jij hebt gedaan - of - die 4,5 voelt ineens niet meer zo slecht als dat het gemiddelde van de klas blijkt te zijn.... Ik ben er dus wel voorstander van . Gedeelde smart, halve smart zeg maar...
Ik snap beide kanten. Op de basisschool was dochter degene die de 9ens en 10en van klasgenoten voorbij hoorde komen. Nu is zij helemaal op haar plek en is zij degene die 9ens haalt. Omdat ze weet hoe vervelend dat voelde zal ze het nooit uit zichzelf zeggen of mee pochen. Maar het wordt wel door anderen gevraagd. Ik heb gezegd dat ze daar dan ook trots op mag zijn.
Haha ja dat had zoon pas. Ik mopperde een beetje dat hij zo'n laag cijfer (iets met slecht huiswerk maken ) maar het gemiddelde van de klas bleek maar 0,2 hoger te liggen dus zo slecht had hij het klassikaal gezien niet gemaakt.