Ik wou dat onze kinderen wat meer interesse hadden in punten . Het interesseert hen echt geen knijt wat andere hebben, zelfs hun eigen punten boeit hen niet.
Hier ben ik het mee eens maar dan moet de school wel handhaven. Hier is het iedere keer discussie met school. Tijdens open dagen en info avonden verkondigen ze stellig dat alle leerlingen echt bij iedere les hun telefoon in de telefoonzak moeten doen. Praktijk is al 3 jaar lang dat mijn kind 90% van de schooltijd op haar telefoon zit omdat er amper leerkrachten zijn die het beleid nastreven. Iedere keer ga ik de discussie aan op school ( en met mijn kind) maar het is een gebed zonder eind
Wat slecht… Maar dat is ook wel een beetje met alles, dat het van belang is hoe een school met regels omgaat.
Ik ben docent en ik word wel regelmatig gek van die dingen! Bij mij moeten ze in de tas, anders is hij voor mij. Ik pak ze in, schrijf hun naam erop en lever ze in bij de teamleider. Daar mogen ze hem aan het einde van hun schooldag weer ophalen. Alle leerlingen weten dat ik er echt streng in ben en heb dan ook na de herfstvakantie weinig last meer Afgelopen week was er een jongen die zei: “Oh, mijn moeder belt. Mag ik even opnemen?” Serieus?? Ouders weten toch ook dat hun kinderen op school zitten? Regelmatig deze discussie gehad met leerlingen… Als het echt belangrijk is kunnen de de school bellen. Dit geldt ook voor appen met kinderen trouwens, niet doen als je kind op school zit! In ieder geval… als ze bij mij in de klas zitten! Maar een wet? Nee, ze moeten er mee om leren gaan. Stop de betutteling.
Gek word je van al die verschillende communicatiemiddelen…. Leerlingen hebben echt mijn telefoonnummer niet! Teams staat bij mij ook helemaal uit/afgemeld. Ze kunnen mij bereiken via SOM of via de mail en ik bepaal wanneer ik dat lees. En meestal krijgen ze ook pas op mijn werkdagen antwoord. Zo bescherm ik inderdaad mijn eigen vrije tijd. Ook als mentor ben ik zo hoor. Ik ben voor de schoolse zaken op de schooldagen. Sommige collega’s zijn altijd bereikbaar voor hun leerlingen. Dat maakt sommigen echt te betrokken en het werk te zwaar.
Ik geef je groot gelijk. Als mijn kind iets dringend aan zijn mentor moet vertellen of vragen kan hij altijd op school de leerkracht aanspreken. En anders ziet hij wel wanneer hij antwoord krijgt op zijn vraag. Wij (ouders) hebben van de mentor zijn nummer geloof ik wel gekregen. Voor echt dringende zaken. Maar verder kun je communiceren via de mail. Helemaal prima.
Haha ja zulke dingen snap ik ook echt totaal niet. Mijn oudste zoon vertelde dat ook een keer. Hij zat toen in havo 5 en bij een klasgenoot ging zijn telefoon af. Zijn moeder, hij schrikt, denkt dat er iets ergs aan de hand is en mag opnemen. Begint zijn moeder een of ander onbenullig l*lverhaal te vertellen. Die jongen schaamde zich rot. "Ma, ik zit op school in de les" Echt waar zit je dan als ouder met je gedachten?
Maar ik zou nooit bellen of appen als ze op school zitten maar wel als het heel belangrijk is. Ik zou dan dus eerst school moeten bellen, die zou mijn kind moeten zoeken, die zouden dan iets vertellen wat ernstig is en ik dus gewoon rechtstreeks kan doen als ik meteen naar mijn kind bel? Vind ik wel redelijk overdreven. Ik snap dat telefoon ontzettend vervelend zijn maar dat een ouder belt tijdens de les is natuurlijk niet altijd om te vragen of ze in de avond een slavink of schnitzel willen hebben...
Maar in mijn ogen moet dan die ouder gewoon eens even op gesprek komen in plaats van het kind te straffen ik weet wel dat sommige mensen inderdaad heel raar zijn Gaat mij er meer om dat als er echt iets heftigs is de school maar gebeld moet worden terwijl er juist een rechtstreekse verbinding is met zo'n ding.
Voordat ik mijn kind op school zou willen spreken moet er wel iets heel ernstigs zijn. Dan lijkt het voor mijn kind prettiger dat er iemand (conciërge oid) hem uit de les haalt, naar een rustige plek brengt om dan pas dat ernstige nieuws te horen. Dus niet midden onder de (wiskunde)les. Dan is er meteen een volwassene bij om eventueel steun te geven. Mijn dochter heeft het meegemaakt dat een klasgenoot uit de les gehaald werd. Hij kreeg toen, samen met zijn zusje, te horen dat zijn moeder niet meer leefde. Dat zijn wel heel erge dingen om mee te maken. Dat wil je gewoon niet midden tussen je klasgenoten horen. En als het zo vreselijk belangrijk is dat het niet kan wachten tot na schooltijd zou ik dus nooit mijn kind zelf bellen.
Ik app trouwens wel mijn oudste tijdens school. Om hem te herinneren aan testen meenemen, of dat er niemand thuis is als hij thuiskomt,of iets dergelijks. Als ik wacht tot hij klaar is met school, dan ben ik meestal te laat. Maar ik weet dat zijn telefoon op stil staat, dus het bericht ziet hij tijdens een pauze of zo. Als er iets ernstigs is om voor te bellen, dan bel ik liever school. Toch fijner als iemand dan even tijd voor hem kan nemen ipv iets plompverloren in de klas horen.
De receptie weet altijd (staat in de roosters) waar leerlingen zijn. De receptie heeft ook een directe lijn met alle docenten, of loopt naar het lokaal. Dus nee… de telefoon wordt in mijn lokaal niet opgenomen.
Ja, precies dit! Bij oudste hebben ze een telefoonhotel in elke klas en daar moet dat ding de hele les in op 'stil'.
Ik stond laatst op het schoolplein naast een aantal moeders die aan het klagen waren over de juf. De juf had namelijk de telefoon van haar kind afgenomen tijdens schooltijd omdat het te vaak af ging. Moeder was laaiend: Als ik mijn kind wil bellen, dan bel ik mijn kind! Let wel, dit ging om kinderen in groep 5. Dus ik ben bang dat sommige ouders er wat makkelijker over denken dan anderen. Daar gaat deze discussie natuurlijk gewoon om. Als een school beleid heeft dat telefoons uit moeten tijdens de lessen, iedereen daar gewoon op handhaaft en ouders dat ondersteunen, is er helemaal geen wet nodig. Maar een deel van de kinderen en ouders vinden dat zij andere rechten hebben dan anderen, vinden dat regels van school sowieso alleen opgevolgd hoeven te worden als het hun uitkomt of vinden regels sowieso nutteloos. Maar ik betwijfel of een wet dan echt gaat werken, ik bedoel, gaan we dan echt de politie erop afsturen om kinderen hun telefoon af te pakken? Dus uiteindelijk zal een deel van de betrokkenen nog steeds schijt hebben aan de regels en zit de rest van de mensen met een nutteloze wet waarop toch niet gehandhaafd kan worden.
Überhaupt al stom dat kinderen in gr 5 een telefoon bij zich hebben. Vreselijk zulke ouders die menen dat de regels niet voor hen gelden.
Mijn dochter mag in school de telefoon niet gebruiken. Lesmateriaal dat zijn gewoon boeken, een pen en kleurpotloden etc.. Geen computers e.d. Thuis checkt ze Magister voor de roosterwijzigingen en de rest hoort ze wel op school. Wifi is er wel, maar niet voor leerlingen. Worden ze in school " betrapt" met de telefoon, wordt deze ingenomen. Prima. Ze zit overigens op een Vrijeschool middelbaar onderwijs. Ik hoor haar nooit klagen. Als er wat is, kan ze buiten in de pauze een appje sturen en als het dringend is, belt school wel. Daarnaast; ze is thuis mobiel genoeg. Juist fijn dat ze op school dus beperkt worden in het gebruik en dat het onderwijs schriftelijk is. Ps; docenten etc. Lopen ook niet met hun mobiel rond.
Echt hè, sommige mensen Waarom zou je je kind in vredesnaam moeten bellen? En dat zulke ouders ook niet snappen dat je dat als leerkracht gewoon niet in je les wil hebben
Tja, als een ouder al moeite heeft met het reguleren van het mobielgebruik, waarom verwachten we dit dan wel van kinderen en jongeren!? Lubach haalt ook wetenschappelijke onderzoeken aan: alleen al de aanwezigheid van de smartphone is een afleiding. Ik zou het (als docent en als ouder) een héél goed idee vinden om ze van school te weren. Mijn ervaring is dat de school niet durft door te pakken en een zwabberbeleid is het gevolg. Bij de ene docent mag het wel, bij de ander niet. En uitzetten? Wat een illusie. Ze trillen en piepen ook in de telefoontas lekker door. Hup, weer afgeleid. Lekker duidelijk toch, voor de leerlingen…