Hier zitten de uitslagen ook bij het rapport. Wij vonden de teksten bij de rapport belangrijker dan de uitslagen van de cito. Overigens geven ze op deze school wel aan wat ze verwachten wat de uitstroom zal zijn. Ze passen de lesstof ook aan op het kind. Persoonlijk vinden we dat advies leuk en aardig maar ik weet niet of het over 2 jaar dat bij hem past. (Nu 8jaar in gr 6) Zelf vbo gedaan en man VWO. Zo lang hij zijn best doet en het niveau bij hem past vinden we het prima
Hij heeft er 1 overgeslagen. Hij moet dit schooljaar nog 9 worden Dus zonder versnelling zou het gr 5 zijn.
toevallig belde de meester mij al op over die cito..Het zit gewoon in de verhaaltjes en een beetje laksheid. Ze moet gewoon haar uitrekenpapier gebruiken ipv alles uit haar hoofd. Teken gewoon die getallenlijn etc. Dan kan ze het dus gewoon prima. meester heeft haar een werkblad gegeven van redactiesommen.nl 7 vragen en 4 fout. Vervolgens nog een keer en dan met verplicht alles opschrijven en toen 6 van de 7 goed. We gaan dus gewoon oefenen op die verhaaltjes en derest laat ik lekker bij school. Ze ziet nu zelf ook in dat ze gewoon niet alles uit het hoofd moet willen doen. Ze hoeft echt niet alles A te scoren. Ze moet gewoon doen wat ze kan. Juist mijn dochter valt dus nooit op dat ze nooit hele hoge scores heeft en ook nooit hele lage scores. Dat wil niet zeggen dat ze nooit geen hulp nodig heeft.
Moet de leerkracht het wel doen. Niet alle leerkrachten zullen uit zichzelf kijken waar C scores vandaan komen. Je kunt als ouder daarom wel de vraag stellen.
Als het een stabiele C score is en/of de score komt overeen met het beeld wat de leerkracht in de klas heeft, dan zal een leerkracht daar niet verder naar gaan kijken nee... De vraag stellen kan en mag altijd! Maar om nou thuis een C score van een groep 5 leerling op te willen krikken omdat je ervan overtuigd bent dat je kind meer capaciteit heeft?
Die heeft alleen vaak nog 20+ andere kinderen en komt daar, helaas, niet altijd aan toe. De kinderen die heel laag scoren of die qua gedrag opvallen komen vaak eerst en als er dat tijd en energie overblijft ‘de rest’. Zou niet zo moeten zijn, maar is wel vaak hoe het in de praktijk werkt. @ts: Fijn dat je duidelijkheid hebt!
ja maar dus wel nadat ik had gevraagd of er iets mis was gegaan. Taak van de leerkracht alleen inderdaad vaak is er geen tijd voor.
Lijkt me ook logisch. C is een gemiddelde score en er zullen heel veel leerlingen zijn die dat scoren of lager, je kunt toch moeilijk als leraar elke c nauwkeurig gaan bekijken? Misschien als normaal een a scoort en dan een d, maar een keer een uitschieter naar beneden of naar boven is niet gek. En als je regelmatig een c scoort (ondanks wat je op andere vakken scoort) dan is de kans veel groter dat dat gewoon je niveau is dan dat je kind stiekem veel beter kan scoren. Mijn oudste zoon had in groep 6 een c, normaal altijd alleen a's. Sta ik echt niet meteen op de stoep om te kijken waar dat vandaan komt. Daarna werden het weer a's. Jongste zoon scoort ook een c op begrijpend lezen, maar dan regelmatig. Is gewoon zijn niveau. Een a of b op rekenen. Dat hij een a kan scoren op rekenen wil niet automatisch zeggen dat hij ook goed moet zijn in alle andere onderdelen.
Hier kijken ze eigenlijk bij iedere leerling wel of die score in lijn ligt met bv de methode of verwachtingen op basis van hoe de leerkracht een kind kent. Dus als een kind bv C scoort, maar de leraar ziet dat tijdens de afname een kind heel dromerig was, afgeleid, etc - dan ligt die C misschien niet in lijn met de verwachting en wordt er gekeken of die afleidbaarheid wat omlaag kan (bv zo’n study buddy gebruiken, koptelefoon op etc). En mijn oudste scoort bv hoog, maar ook dan kijkt de leraar nog naar wat er bv beter kan qua werkhouding, uitdaging etc - niet om die score nog hoger te krijgen ofzo, maar om te zoeken naar wat past en waar extra aandacht nodig is. Dat die aandacht alleen is weggelegd voor kinderen die heel laag scoren, herken ik niet.
Wat fijn dat de meester heeft gereageerd! Het niet willen gebruiken van een kladblok en alles uit zijn hoofd willen doen is heel herkenbaar.
Misschien hebben we het voordeel van het hb onderwijs dat ze elk kind inschatten welke lijn ze die periode gaan volgen. Als ze er boven zitten kijken ze of ze dat gene in extra uitdaging kunnen maken. Zitten ze er onder kijken ze waarom dat is. Is het met extra uitdaging en gaan ze terug naar het reguliere of slordigheid etc.
Natuurlijk is dat een voordeel. Mijn dochter zat in een klas waarbij 90% onder het gemiddelde scoorde. Dan heb je als leraar vaak geen tijd over om nog te kijken naar het kind wat a en b's scoort. Dat bleek wel degelijk lager dan ze zou kunnen, maar ja, in zo'n klas heb je dan wel wat anders en ben je allang blij dat je zo'n makkelijk kind hebt natuurlijk.
Nou zijn oude juffen vonden het juist niet makkelijk. Hij deed helemaal niks meer en gingnoveral tegen in. Maar je hebt gelijk in een reguliere klas met veel problematiek en tig niveaus ben je al lang blij dat er kinderen zijn die gemiddeld zijn of er boven zitten. Niet dat de hb school zo perfect is maar hij kan in ieder geval op niveau werken.