Dat deed mijn oudste ook! Die was een ramp in de klas, maar trok daardoor wel aandacht, alleen hadden ze pas na een paar jaar door dat het door de verveling kwam. Maar mijn dochter ging dus rustig zelfstandig verder werken en trok verder geen aandacht, dus dan is het héél makkelijk om daar geen extra aandacht aan te besteden. Nu was zij ook best heel tevreden en gelukkig, maar nu in 2vwo zie haar toch veel meer tot haar recht komen én heeft ze vriendinnen gekregen.
Als hij niet zo luidruchtig was geweest zat hij nog steeds op zijn oude school. Omdat ze er last van hadden moesten ze wel iets. Dat en trouwens een super kleuterjuf! Een juf die er al tig jaar zat en nog nooit zo'n kind in de klas heeft gehad. Door haar is het gestart.
Nou, ik ben toch blij dat toen onze plusklasdochter, met in de klas werk dat gecompact werd, van een I naar een IV kukelde met dr rekencito, dat we wel aan de bel getrokken hebben. Ze en wij waren al niet heel tevreden met de juf, en we kregen ook niet echt een duidelijk antwoord. Bleek ze toch een aantal hiaten te hebben. Compacten is leuk, maar dan moet je wel zeker weten dat die leerling alles goed beheerst, en dat was eind groep 3 dus niet. Begin dit schooljaar binnen een paar weken door de plusklasjuf weer bij gewerkt en nu een hele fijne juf en weer terug naar een II. Wat gewoon veel passender is. Als ik het had laten gaan, wie weet hoe het dan ging begin schooljaar, met een aantal hiaten.
Daarachter zette je: maar een keer een uitschieter naar beneden of naar boven is niet gek. Ik vond dat wel gek dus.
mijn dochter ging van niveauwaarde 3.6 B naar 2,2 C. Echt net aan C.Dat hadden we niet verwacht. Dat is ook gewoon bijna 1,5 punt naar beneden.
Het is goed dat je dan in ieder geval vragen stelt over hoe dat dat kan en hoe het precies zit. Toch wil het zakken van een A naar een B niet altijd achteruitgang betekenen. Hoe het precies zit snap ik niet helemaal, maar onze zoon (groep 4) is met begrijpend lezen van een A naar een B 'gezakt' Toch zei zijn juf dat hij gegroeid is ten opzichte van zijn vorige toetsmoment. Alleen is hij denk ik minder hard gestegen dan eerst. Zijn niveau zat bij vorige keer toetsen op 18 maanden onderwijs vanaf begin groep 3 en nu op 21 maanden. Terwijl hij nu nog maar 15 maanden onderwijs heeft gehad vanaf begin groep 3. Hij loopt dus nog steeds 6 maanden voor.
Het is maar net welke rapportage de school dan kiest, want IEP vergelijkt even goed met landelijke gemiddeldes. Dat is namelijk wettelijk verplicht. Cito heeft ook leerlingrapportages die gericht zijn op groei.
IEP heedt normscores per leerjaar. Dat is wat anders dan: je kind scoort bij de 5% hoogst of laagst scorende leerlingen. Bij Cito is dat het eerste dat je te zien krijgt. En ik heb nog nooit van andere scholen gehoord dat het anders was. Bij IEP is de hele layout gericht op persoonlijke ontwikkeling met de talentenkaart.
De nieuwe leerling in beeld van cito heeft een rapportage waarbij de groei per vakgebied zichtbaar is en het functioneringsniveau. Waar jij op doelt zijn de oude grafieken. Het is dan maar net waar de school voor kiest om aan ouders voor te leggen. Cito biedt de school vele malen meer mogelijkheden om op groeps en leerlingniveau detailanalyses te maken. Wij hebben een pilot gedraaid met IEP, maar gauw weer mee gestopt. Overigens doen we wel de IEP eindtoets maar dat is wezenlijk iets anders dan het leerlingvolgsysteem