Wij eten regelmatig macaroni. Dat vind iedereen lekker hier, dus een makkelijke maaltijd zonder gezeur Ik gebruik altijd een zakje macaronimix van Knorr. Nou ja, 2 zakjes. Daar doe ik dan 500 gram gehakt bij (ipv 700) En veel meer groenten. Er moet geloof ik zo'n 800 gram in, maar ik doe dan meestal 1200/1400 gram groente. En dat zijn: Prei Paprika Courgette Champignon En dat bereid ik volgens het recept op de zakjes.
Hier zelf gepruttelde saus uit de slowcooker, elleboogjes pasta en geraspte jong belegen kaas. In geval van haast een pot of zak bolognaise spagettisaus. Gewoon wat minder erbij doen dan de hele lading, problem solved.
Macaroni is bij ons het enige waar we geen extra groenten doorheen doen zodat iedereen het lust, en vaak onze makkelijke hap voor na zwemles. Gehakt Italiaanse kruidensaus (honig) Blikje tomatenpurree 140 gram Macaroni/penne/fussili noem t maar En vaak dan een beetje suiker om het zuur van de tomatenpurree er af te halen. Als man het maakt is het vaak met smac ipv gehakt.
Uitje met knoflook fruiten en wat italiaanse kruiden Dan een blik tomatenblokjes, pak passata en blikje tomatenpuree er door. Naar smaak zout en/of peper toevoegen. Dat is de basissaus. Je kan dan (vega)gehakt, hamblokjes, blikje tonijn er door doen. Eventueel nog geraspte kaas of mozarella. En eventueel groente naar keuze erdoor doen. Maar hoeft niet.
Italiaanse groentemix gehakt en jaja ook blokjes smac erbij een rode saus uit pot, een scheut ketjap en geraspte kaas Verveeld nooit Maak het meestal op een werkdag als ik laat thuis ben
Volgens een recept uit de zilveren lepel (Italiaans kookboek) van origine hoort er gehakt en pancetta in maar wij doen 400 gram champignons raspen en gebruiken dat als gehakt. Dan gaat er fijngesneden wortel, ui en bleekselderij in. Dat eerst uitbakken, gehakt (bij ons de champignons) erbij. Dan blikjes tomatenpuree erbij en wat water. Uurtje laten pruttelen en water toevoegen als het te dik wordt.
Als je de tomatenpuree mee bakt ontzuur je hem ook. Soms heb je echt zure tomaten en dan gooi ik er ook een beetje suiker bij.
Gehakt bakken en een uitje met knoflook fruiten Groentemix erbij Tomatenpuree en een beetje sambal Verse tomaten pureren Italiaanse kruiden Laten pruttelen
Tuurlijk! Hij staat toevallig nog in mijn notitie app ipv in een recepten app, dus is ook nog eens makkelijke copy/paste: Kaassaus voor Mac en cheese 50 gr boter (of beurre noisette) 100 gr sjalot 2 knoflook teentjes 4 takjes tijm 50 gr bloem 500 cc melk Diverse soorten kaas (bv 4x ca. 130 gr) Bv blauwe kaas, taleggio, gerookte cheddar, fontinella, oude goudse, emmentaler, gruyere Alles (behalve bloem en melk) samen aan fruiten en rustig karameliseren. Dan bloem erbij en even meebakken. Dan beetje bij beetje al roerend 500 cc melk toevoegen. Hier de geraspte kazen naar keuze doorroeren,tot ze gesmolten zijn. Ik proef dan altijd of hij naar wens is en anders gaat er nog wat kaas bij. Gekookte macaroni mengen met de kaassaus. Alles in een ovenschaal en dan de topping erop. Ik doe in ieder geval panko en geraspte kaas. Dan in de iven onder de grill tot de kaas gesmolten is en en een beetje bruin wordt. Evt extra toevoegen in Mac en cheese: Uitgebakken spek Maïs Hamblokjes etc. Extra toppings: verse peterselie, specerijen (bv pork rub)
De snelle macaroni is hier; 3 paprika's in blokjes 2 uien 2 teentjes knoflook Hamblokjes Tomaten puree en ketchup. Geraspte kaas Ui,knoflook aanbakken, daarna paprika's en ham erbij. Laten garen. Tomaten puree en ketchup erbij. Dit bij gekookte macaroni scheppen op laag vuur, geraspte kaas erdoor en laten smelten in de pan. Kaas gesmolten, macaroni klaar! Zoon en alle kinderen die hier mee eten vinden t heerlijk. Ik gooi er soms als ik wat over heb nog wat courgette blokjes of wat champignons in plakjes bij in de pan.
Macaroni eten wij hier eigenlijk na zwemles. Voor zwemles al klaar gemaakt. -half om half gehakt, aangemaakt met eitje en kruidenpaneermeel, dan bakken -zakje macaroni groente -blikje tomatenpuree -macaroni -een scheut ketjap manis er doorheen
Grappig. Echt exact dit. Wij eten niet vaak macaroni en als we het eten als ongeveer enige wat we uit pakje eten op die manier. Puur als snelle maaltijd inderdaad Maar ik heb veel lekkerdere varianten (favoriet van de kinderen is de ragu bolognese met spaghetti, die van mij truffelravioli of bloemkoolpasta. Oh of met Burrata en spinazie en zalm..)
Heeeeeeerlijk. Ga ik maken.. Ik was onder de indruk toen ik las"bechamel from scratch" ,maar was vergeten dat het ook uit een potje kon komen. En dat ik het dus ook "from scratch" maak.. (vroegah dus niet. Jak. Aten we pakjes en zakjes en ik dacht dat het koken was..) Sta ik dus weer gelijk aan DE Adje grapje. Je bent zo leuk, het plezier straalt altijd door je berichten heen. En ik zou graag 2x pw aanschuiven..
Oh ik maak het niet zoals mijn ouders. Die deden er smac in. Maar ik vind dat echt niet te doen om te eten dus ik doe er gehakt in (of vega gehakt)
- gehakt - boterhamworst - zak macaroni groente - zakje macaroni saus - geraspte kaas - soms een gebakken ei - augurk
Ik heb DE variatie tip voor jullie : In stukjes gesneden cervelaat worst als vlees ! Zo'n rol. Dat geeft zoveel smaak aan het gerecht Verder gebruik ik honig stroganof saus. En een blik tomatenblokjes met basilicum. Broccoli en champignons
Ahh lief! En ik ben geen food snob hoor, dus wat mij betreft is iedereen gelijk aan mij Ik maak graag dingen zelf, vooral omdat ik dat lekkerder en leuk vind. En soms is het ook verrassend eenvoudig. Maar er komt hier echt nog wel eens een pakje of zakje in huis.
Hij is nog niet genoemd, maar wij vinden het verspakket Mac en cheese van AH erg lekker. Het sausje wordt met pompoen aangemaakt, héérlijk! Zonder gehakt ook (dat wil ik dus echt niet in de macaroni hebben, vind ik echt vies)