Uitgerekend 16 - 30 november 2023❤️

Discussie in 'Bevallingslijst forum' gestart door Papallona, 13 mrt 2023.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.753
    5.443
    113
    Vrouw

    Hai @MissLinda welkom en gefeliciteerd! Wat een mooie testjes heb je al! en ook al 2-3 weken, super!
    Wat een heftige periode moet dat zijn geweest met jullie eerste dochter. Is er ook een medische reden voor gevonden dat je zo vroeg bent bevallen?

    Als je je eisprong zo nauwkeurig weet, zal je zeker goed zitten qua termijn. Wat fijn dat je de echo al gepland hebt. Jij gaat meteen naar de gynaecoloog en niet naar de verloskundige?
    Zelf kies ik voor begeleiding via de verloskundige, die me overdragen op het eind voor de keizersnede. Ik vind dat zelf fijner, het persoonlijke contact. De huisbezoeken doen zij uiteindelijk ook nadien.

    Voel je niet verplicht om alles te onthouden, we krijgen allemaal last van zwangerschapsdementie geloof ik dus het zal een leuke warboel worden in dit topic ;) Gelukkig hebben we een mooie lijst om af en toe er bij te pakken.
     
  2. MissLinda

    MissLinda Lid

    1 jul 2020
    46
    73
    18
    Vrouw
    Jaa dankje! Ik vind het voor nu nog niet spannend maar ik denk dat dat zometeen wel komt zodra ik meer die 26 weken benader en dan alle tijd daarna.
    Ik ga het sowieso wel rustiger aan doen deze zwangerschap, dat kan ook alleen maar schelen. Ten minste, in hoeverre dat gaat met een drukke peuter in huis haha.
     
    Papallona vindt dit leuk.
  3. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.753
    5.443
    113
    Vrouw
    Wat fijn dat je dat al meteen hebt kunnen regelen. Ik geef je groot gelijk, geen risico's nemen.
     
    Papallona vindt dit leuk.
  4. MissLinda

    MissLinda Lid

    1 jul 2020
    46
    73
    18
    Vrouw
    Er was niet perse direct iets gevonden waardoor ik te vroeg ben bevallen. Het begon op een donderdagavond met lichte weeën en toen bleek ik al 2cm ontsluiting te hebben. De dinsdag erna ben ik uiteindelijk bevallen. Ze hebben de placenta onderzocht en het leek wel alsof de placenta los was gaan laten. Maar of die placenta dan los was gaan laten door de weeën, of de weeën op gang kwamen door de placenta...dat weten we niet. Het kan dus puur toeval zijn geweest.

    Ik ga meteen naar de gynaecoloog ja. Ik heb in november een gesprek met ze gehad omdat ik wilde weten hoe ons proces eruit zou komen te zien als we weer zwanger zouden zijn en toen vertelde ze me dat ik meteen met hun contact op kan nemen als ik zwanger ben, dus dat heb ik bij deze gedaan. Eerste echo is daardoor wel een tikkie later maar dan heb ik ook meteen het gesprek weer omtrent medicatie en extra controles e.d.
     
    Papallona en Nummer4 vinden dit leuk.
  5. Mina86

    Mina86 Fanatiek lid

    30 nov 2022
    1.190
    1.156
    113
    Vrouw
    Welkom @MissLinda! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Wat een spanning zal je gehad hebben je eerste zwangerschap! Maar wat fijn dat het nu goed gaat met je dochter!! Ik hoop dat je kindje deze zwangerschap langer in je buik mag blijven. :)

    Ik dacht altijd dat ze uitgaan van de eerste dag van je laatste menstruatie, ik vind je test behoorlijk donker voor een 4+1! :oops: Ik ben ook 4+1 en mijne is een stukje lichter en clear blue geeft 1-2 aan! Hele mooie testen hoor!! :)
     
    Papallona vindt dit leuk.
  6. Mina86

    Mina86 Fanatiek lid

    30 nov 2022
    1.190
    1.156
    113
    Vrouw
    Ja ik geloof dat ze bij mij meteen een termijn echo doen, vergoed, rond de 10/11 weken. En als je eerder wil komen moet je dat zelf betalen. Gelukkig is met maar €50, ik heb het er wel voor over!

    Hier spieken ze tussendoor helaas niet :( bij m'n oudste was de laatste echo met 20 weken. En met m'n jongste heb ik een 3d echo gehad met 30? weken ongeveer. Dat zou ik nu ook wel weer willen.

    Ik herken het. Ik wacht ook nog even! Eén van de verloskundige die daar werkt, en bij de geboorte van m'n oudste was, is een klant van mijn werk.. dat blijft toch gek.. :cool:
     
    Papallona vindt dit leuk.
  7. Mina86

    Mina86 Fanatiek lid

    30 nov 2022
    1.190
    1.156
    113
    Vrouw
    Ik begrijp je helemaal dat je nog even wacht! Spannend is het hé de komende tijd. Of alles goed en gezond is.. pffff.. Dat heeft mij ook lang weerhouden om voor een derde te gaan.. wat als....?

    Wanneer is de nipt test? Dat is helemaal nieuw voor mij! :$

    Gelukkig is het voor jullie te doen, zo even zonder inkomen!

    Ik ben leidinggevende in de kinderopvang, werk zo'n 30 uur per week. Doe kantoor werk en sta op de groep op een BSO. Lichamelijk zal het wel goed te doen zijn denk ik, weet niet of ik die 30uur volhoud.. m'n vriend sprak gisteren uit dat hij wilt dat ik stop met werken als de baby er is.. Ik zei; daar gaan we het nog wel even over hebben ;);)

    Ik denk dat ik een hoop vraagtekens krijg op m'n werk. Ik ben er dus een jaar uit geweest vanwege burn out en ptss. Dus ik zal ook wel afkeurende blikken krijgen.. mja.. het is wat het is..
     
    Papallona vindt dit leuk.
  8. Mina86

    Mina86 Fanatiek lid

    30 nov 2022
    1.190
    1.156
    113
    Vrouw
    Wat goed dat je het hebt aangegeven op je werk!
     
    Papallona vindt dit leuk.
  9. pautjepoets

    pautjepoets Bekend lid

    7 jan 2012
    675
    319
    63
    Vrouw
    Ik schrijf ook graag met jullie mee!
    Vanaf afgelopen donderdag test ik positief en nu de testen goed oplopen durf ik mij hier wel te melden. Ik heb mij ook al aangemeld bij de verloskundige.

    Ik heb al twee kids. Een dame van 7 jaar en een zoontje van 5 jaar. Onze dochter heeft behoorlijk wat zorg nodig (oa verstandelijke beperking en een chromosoomafwijking) waardoor er heel lang geen ruimte is geweest voor een derde. De wens is echter altijd gebleven. Dus nu het een tijdlang beter gaat en het thuis stabieler is wilden we er toch weer voor gaan. Ik ben daarom ook wel benieuwd wat mensen in de omgeving er van vinden. Zou best kunnen dat niet iedereen het begrijpt..

    Allemaal gefeliciteerd! We zijn gewoon ZWANGER :D Super leuk om elkaars ervaringen te lezen en tof om te zien dat de eerste afspraken al gepland staan voor sommigen.
     
    Papallona vindt dit leuk.
  10. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Welkom en natuurlijk GEFELICITEERD! We zijn inderdaad gewoon zwanger zeg.
    Jij hebt ook wel een aardig rugzakje dan zeg, kan me voorstellen dat dit wel eens pittig voor jullie is geweest. Fijn dat het nu wat stabieler is en je er voor kan gaan.

    Hoe voel je je?
     
  11. Mina86

    Mina86 Fanatiek lid

    30 nov 2022
    1.190
    1.156
    113
    Vrouw
    Welkom @pautjepoets!

    Gefeliciteerd met je zwangerschap! :):)

    Het lijkt me erg pittig om een kindje te hebben die zoveel zorg nodig heeft. Fijn dat het nu wat rustiger en stabiel is in jullie gezin waardoor er ruimte was voor jullie wens! .. En fantastisch dat het uit mag komen! :oops:Wat is het nog onwerkelijk hè!

    Heb je al enige symptomen? Voel je je goed?
     
    Papallona vindt dit leuk.
  12. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    oh ja, de NIPT... Ook nieuw voor mij, moet ik me ook maar even gaan inlezen.

    Haha heerlijk dat je vriend dat zo uitspreekt, is dat ook iets wat jij zou willen?
     
  13. pautjepoets

    pautjepoets Bekend lid

    7 jan 2012
    675
    319
    63
    Vrouw
    ♡ Uitgerekend: 16 - 30 november 2023 ♡
    -----------------------------------------


    16 November
    - Papallona, 35 jaar, tweede kindje


    17 November

    18 November

    19 November

    - Nummer4, 42 jaar, vierde kindje
    - Mina86, 36 jaar, derde kindje


    20 November

    - Pautjepoets, 34 jaar, derde kindje

    21 November

    22 November

    23 November

    24 November

    25 November

    26 November

    27 November

    28 November

    29 November

    30 November

    --------------------------------------------
    Jongen (0) | Meisje (0) | Verrassing (0) | Onbekend (4)
    --------------------------------------------

    Sterretjes:

    Afspraken:


    Maart:

    30-03: papallona, vitaliteitsecho kliniek (7+0)

    April:

    11-04: papallona, vroege echo verloskundige (8+5)


    WIL JE OP DE LIJST?
    Vul de lijst dan zelf even aan met je naam, leeftijd, hoeveelste kindje en of je wilt weten wat het wordt. Pas dan ook de totalen aan onderaan.

    Je kunt dit kopiëren door op 'reageer' te klikken onder aan de laatst geposte lijst, en de woorden [QUOTE ] en [/ QUOTE] aan het begin en einde van het bericht weg te halen (en dan natuurlijk niet vergeten om je eigen wijziging door te voeren)
     
    Papallona vindt dit leuk.
  14. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    En dan ga ik me nu toch zorgen maken… als ik druk moet zitten (toiletgang) dan doet mijn baarmoeder echt pijn. Sowieso voel ik die vandaag wel meer dan voorgaande dagen. Herkent iemand dit?
     
  15. pautjepoets

    pautjepoets Bekend lid

    7 jan 2012
    675
    319
    63
    Vrouw
    Ik voel eigenlijk van alles :oops: hele dag door krampjes, steken onderin de buik. M'n borsten zijn ook gevoelig en soms wat misselijk (dat laatste heb ik bij m'n andere zwangerschappen nooit gehad).

    Wat heb jij een lange weg afgelegd om zwanger te worden. Dat heeft vast veel impact gehad!
     
    Papallona vindt dit leuk.
  16. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.753
    5.443
    113
    Vrouw

    Dat is dan wel vreemd dat zij ineens je verloskundige is, maar aan de andere kant ook wel weer vertrouwd misschien? Maar op het werk wil je natuurlijk ook nog even niks laten merken.

    Misschien lag het er bij mij aan dat ik sowieso veel echo's kreeg na 30 weken om de groei op te volgen, omdat ik eerder al twee grote kindjes had gekregen. Plus het feit dat ze net een nieuw apparaat hadden. Wellicht deze keer een grote teleurstelling als ze niet elke keer een echo doen :p
     
    Papallona vindt dit leuk.
  17. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.753
    5.443
    113
    Vrouw

    De NIPT | Prenatale en neonatale screeningen (pns.nl)

    Handig om je even in te lezen over de nipt. Rond 11 weken wordt er bloed afgenomen. Waarschijnlijk krijg je bij de intake al meteen de vraag of je daar aan mee wilt doen.
    Vanaf 1 april valt het onder het reguliere screeningsprogramma. Ik heb geen flauw idee wat die wijziging inhoudt, eerder kon je er (tegen betaling) voor kiezen of kreeg je het vergoed boven een bepaalde leeftijd meen ik.
    Het is de vervanger van de combinatietest.

    Qua werk: een zwangerschap valt niet te plannen. Ze hebben het er maar mee te doen en ze zijn verplicht om je werk aan te passen of je ander werk te bieden als je werk te zwaar blijkt. Als werknemer met een vast contract sta je sowieso sterk.

    Stoppen met werken: alleen wanneer jij daar achter staat. Maar let wel: na 4-5 jaar (waar ik nu ben) val je wel in een gat wanneer je kindje naar school gaat.
    Ik ben nog steeds aan het bijkomen van de afgelopen 4 jaar fulltime moeder zijn haha, maar ik zou net weer om me heen gaan kijken naar werk. Gelukkig redden wij het op 1 inkomen dus de nood is er niet, maar het zou wel fijn zijn om eens een andere omgeving te zien dan alleen maar deze 4 muren gevuld met kinderen...
    Mijn 2 werkavonden vind ik heerlijk, ik zie het ook niet als werk maar als even geen moeder zijn :)
     
    Papallona vindt dit leuk.
  18. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.753
    5.443
    113
    Vrouw

    Gefeliciteerd @pautjepoets ! Wat fijn dat je testjes goed oplopen.
    Altijd pittig wanneer je al een kindje hebt dat extra zorg nodig heeft, ik snap dat je dan je wens in de ijskast hebt gezet, maar hoe fijn dat jullie nu weer wat ademruimte hebben.
    Stabiliteit is altijd belangrijk, hopelijk reageert jullie dochter ook goed op het blije nieuws. Zal ongetwijfeld even weer wat onrust brengen wanneer de baby er is (was hier elke keer zo) maar het regelt zichzelf wel.
    En de buitenwereld... Volgens mij moeten we dat allemaal wat meer proberen los te laten.
     
    Papallona vindt dit leuk.
  19. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    5.753
    5.443
    113
    Vrouw
    ja... heel voorzichtig en lang blijven zitten... :oops::p
     
    Papallona vindt dit leuk.
  20. Papallona

    Papallona Fanatiek lid

    9 apr 2016
    1.029
    247
    63
    Vrouw
    Heb geen last van obstipatie, het tegenovergestelde zelfs haha. Maar heb het ook bij plassen. Op het moment dat ik iets kracht zet dan voel ik dat
     

Deel Deze Pagina