bedankt voor de adviezen! We merken dat het toch kwam door de over productie. Ze geeft weinig terug en nauwelijks krampjes wanneer ze uit een bijna lege borst drinkt. Mijn productie blijft door het kolven stijgen, ik word er helemaal tureluurs van. Toch maar contact gezocht met de lactatiekundige om de productie naar beneden te krijgen. Dan is er hopelijk meer rust en plezier in de borstvoeding. Wel erg blij dat het geen reflux is en we het kunnen verhelpen!
Een baby met reflux drinkt tegen t zuur in. Ook flesbaby's doen dat. Wisten wij ook niet totdat @Averlhach en anderen me er op wezen. G dronk zich namelijk ook t rambam alleen met flesjes zie je dat wat beter die zat op de 240ml de kg, waar 150 zo'n beetje de norm was. Als er fiks reflux in t spel is, vervalt de regel "zelfregulatie" / "voeding op verzoek". Dan moet je zelf wat meer reguleren. Stom ook, ik dronk in mn zwangerschap van G melk tegen...zuuraanvallen (en vla en alles wat maar remde). Met R was ik bekend met omeprazol, toen had ik ook een andere vk.
Zo sneu dat ze er zo last van hebben! Ik vind het zo lastig om te zien als ze onrustig en huilerig is door de voeding. Vandaag is de lactatiekundige langs geweest en er is geen twijfel meer mogelijk, de productie en snelheid van de melk is veel te hoog. Ze kan er nauwelijks tegen drinken en dat veroorzaakt het extreme spugen, krampjes en onrust. Zodra mijn borst bijna leeg is, geeft ze nauwelijks meer terug en weinig krampjes. Nu tips gekregen om de productie omlaag te brengen
afgelopen weken is het slapen erg slecht geworden en is ze bijna de hele nacht onrustig. Van alles geprobeerd en vorige week een slaap schema gestart. laatste dagen toch weer meer het idee dat ze wel last van reflux heeft. Ben gestart met de droom voeding, af kolven en JBM erdoorheen. Ze heeft vannacht weer beter geslapen. In ieder geval van 19:00 tot 2:00, daarna weer af en aan wakker en onrustig.
Wat vervelend. Onthou wel dat indikken van voeding de reflux niet tegen gaat. Het komt nog steeds omhoog, maar dan dikker. Is nog steeds pijnlijk. Waarom ga je niet voor medicijnen?
we zijn laatst bij de ha geweest, maar die had niet het idee dat het reflux was. Toen kwamen we op de overproductie van borstvoeding. De borstvoeding was zo veel en zo snel, dat ze daarvan de reflux symptomen ervaarde. Lactatiekundige erbij gehad en nu gaat dat weer goed, overdag weinig last en spugen. Maar de nacht blijft zoeken. We hebben het bedje wat onder een hoek gezet, houden haar langer omhoog, tijd nemen voor boeren etc. Maar medicijnen vind ik nog een stap te ver. Ben sowieso helemaal niet van medicatie en probeer het eerst op andere manieren. Als het blijft aanhouden, moeten we toch weer naar de ha ermee.
Ik snap je deels wel, maar ik kan alleen maar aan zo'n klein hummeltje denken die blijkbaar ergens last van heeft. Mocht ze met medicijnen verlichting kunnen krijgen dan zou ik dat m'n kindje niet willen ontzeggen. Ik zou dus toch naar huisarts gaan, eventueel doorverwijzen naar kinderarts en het goed laten uitzoeken. Elke dag is er één teveel zou ik zeggen.
Zonder indikken krijg je, normaliter, geen medicatie. Er is ook een behandelprotocol reflux die valt online te raadplegen (ben aan t werk). Bij bv kan allicht een en ander anders liggen.
Indikken én medicatie mag niet tegelijk. Pas als je de stappen doorlopen hebt en medicatie alleen is onvoldoende, dan pas wordt overwogen door de kinderarts om eventueel ook in te dikken. Al schijnt indikken en bv sowieso geen succes te wezen begreep ik. (Wij geven fles) Maar in de banner van @Averlhach staat een linkje naar een blog met alle informatie er over netjes uitgewerkt. Medicijnen is niet zonder bijwerking en risico. Dr zijn verbanden gelegd (bewezen geloof ik nog niet?) tussen botontkalking en maagzuurremmers. Het hoofdzakelijke bezwaar wat onze huisarts had met R (die sliep 16wkn bovenop me vanwege reflux en ik zat/sliep recht op de bank) is dat maagzuur een functie heeft. Namelijk het neutraliseren van viussen en bacterieën die in het maag/darm stelsel terecht komen. Door een maagzuurremmer verlaag je de zuurgraad en kan het die functie niet goed meer uitvoeren. Daarom zijn ze, ookal heeft een kindje last, heel terughoudend in de regel. Wij kregen t gelijk t eerste bezoek al mee ondat we de refluxleefregels gelijk al bij geboorte geintroduceerd hadden, een flesvoedingsvoedings wissel allang achter de rug hadden om darmkrampen te verminderen (die triggert ook reflux (want krampen dus huilen, spieren aanspannen, druk op middenrif, druk op maag en weer een golf en weer lucht happen door huilen en weer krampen...)), vervolgens na 2 weken th2jtindikken gedaan (hielp geen bal maar 2 weken volhouden). Die ellende hadden we met G al gehad en zaten we niet nog een keer op te wachten, bovendien kennen we ook eigenlijk niet anders meer dan refluxleefegels. Normaal verschonen eeeeeuh...ik kan alleen rollend Overigens: maagzuur van een baby is nog niet zo zuur als van een volwassene. Dus plaatsvervangende medelijden omdat het zo herkenbaar was toen we zwanger waren (bijv) klopt wel maar dan met een nuance. Licht zuur, meerdere keren omhoog krijgen gaat op den duur ook zeer doen maar het is dus niet zo dat ze bij de eerste golf hetzelfde gevoel hebben als wat wij als volwassenen hebben dat je slokdarm zowat in de brand staat. Met strakke leefregels, kleine voedingen, juoste houding (rugby geloof ik met bv?), meerdere keren per dag (lijkt me wel moeilijk met bv), rollend verschonen, 30-45 minuten boeren na een voeding, schuin verschoonmatje en bedje bij t hoofdeind op poten (let wel op stabiliteit) kom je ook al een heel eind. En een draagdoek is hemels (riep ik als voormalig anti drager).
Ik begrijp je! Maar ik ben echt huiverig met medicatie. Ze is niet echt huilerig, ze blijft veel vrolijk. Alleen merken we nu dat ze vooral in de nacht veel haar spieren aanspant, heen en weer beweegt en kreunt. Overdag is dit al grotendeels weg, ik merk dat dit erger is zodra er meer druk achter de bv zit. Hier lijkt dan ook het probleem te liggen. Ik neem haar nu in de nacht bij me als ik de onrust merk (hoe eng ik dat ook vind met zicht op verstikking etc.), dan zorg ik dat ze op haar zij ligt of ik mijn arm onder haar hoofd heb. Ook vooral veel de speen erin. Als het wel reflux is, neutraliseert het wat. Overigens las ik laatst een topic van iemand met dezelfde vraag, die had van een kinder neuroloog (geloof ik) gehoord dat het normaal is dat baby’s in de actieve slaap (voornamelijk tussen 3:00 en 6:00) veel kunnen bewegen, geluiden maken en huilen. Schijnt normaal te zijn.
Is het mogelijk om evt de ergste druk er eerst af te kolven voor de keren dat je merkt dat het teveel is? Voor zover je dan de tijd daarvoor krijgt, baby met honger kent immers geen geduld.
Dat doe ik inderdaad! Maar het is nu zo goed als weer afgestemd op de kleine. Enige vervelende is dat ik de laatste voeding wat zwaarder probeer te krijgen, in de hoop dat ze beter doorslaapt. Maar zodra ik de kolf er weer op zet, ook al is het ter vervanging van een voeding, de productie direct omhoog schiet.
En met de hand de toeschietreflex alleen wat remmen? Zoiets kwam ik ook nog tegen maar volgens mij meer uit de darmkramp hoek. Mijn BV kennis is helaas heel beperkt aangezien ze er beiden niet tegen konden (teveel lactose). Er zijn sinds begin 2017 wel heel veel draadjes over (verborgen) reflux en darmkrampen geweest. Ook met borstvoedingstips. Dus allicht zit daar nog een gouden tip bij wat misschien een herkenning geeft en toepasbaar is (zonder gelijk alles overhoop te gooien). Het beginstukje heb je nu in elk geval. Nu nog uit zien te breiden. Weet in elk geval je bent niet de enige, ook zeker niet de laatste. Al voelt t soms hopeloos en moedeloos als je er nog middenin zit, alles is een fase en deze gaat goddank OOK écht voorbij!!! En ja, bij voorkeur gisteren, dat riepen we hier ook. En soms is gewoon "er zijn" zodat ze bij jou kunnen schuilen al genoeg. Allicht niet als de oplossing voor t probleem, maar wel om haar er doorheen te helpen. Voor ons als volwassene voelt dat al snel als "niets doen" maar zie t als kroelen en geborgenheid bieden en dan voelt t vermoedelijk ook voor jezelf al heel anders. Meer als een waardevollere inzet dan intieel gedacht zeg maar.
Lastig allemaal hoor, waarom kunnen baby's niet gewoon praten? Goede aanvullingen van @Vero0504. Hier moest ik wel medicijnen starten tegelijk met indikken. Hier zat een team van KNOartsen, kinderartsen en pre-logopedisten er op. Dus voor mij nieuw dat dat niet tegelijk zou mogen. Ik voel de onmacht Roos. Het is vreselijk. Het samen slapen herken ik ook. Had je nu al de buikligging geprobeerd? Hier heeft dat veel verlichting gegeven.
Afgelopen nacht weer ontzettend onrustig, maar ook veel huilen. Alleen kort na de voedingen, reflux klachten, maar later leken het alleen maar krampjes. Van 1:00 tot 11:00 vanochtend, alleen maar korte dutjes en telkens huilen van de pijn. Leken echt krampjes. Heb nu Infacol gehaald en kreeg er probiotica van Bio-kult bij, iemand daar bekend mee?
Wij hebben infacol gebruikt maar werkte helemaal niet. Hier gingen de krampjes uiteindelijk vanzelf over na 3,5 a 4 maand (de normale krampjes, want hier koemelkallergie waardoor wel andere darmproblemen). Ze zeggen vaak ook dat de krampjes er de eerste 3 maanden helaas bij horen omdat de darmpjes nog niet goed ontwikkeld zijn. Hier duurde het iets langer dan die 3 maanden, maar uiteindelijk klopte het wel. Wel heel vervelend en vermoeiend voor jullie zeg! Hopelijk gaat het slapen snel beter. Vervelend ook van de reflux... Hier had S daar ook veel last van maar uiteindelijk ook vanzelf verbeterd.
Wij hebben de eerste maanden ook infacol gebruikt. En ook die andere variant, sab simplex geloof ik? Maar ging uiteindelijk goed over, ik geloof met een maand of 3 echt van de krampjes af.