Wij wel. De schil is net zo eetbaar als de banaan zelf; ik maak er veganistische pulled chicken mee Er zijn vast ook nog wel andere toepassingen, zo las ik eens iets over een chutney met bananenschil maar dat moet ik nog eens proberen. We hebben als semi locavoren niet vaak bananen in huis, dus het duurt nog even voordat ik me aan die chutney waag.
Roomboter Karnemelk Kaas Belgische mayonaise Heinze tomatenketchup Hela curry Fles riesling Bier Verse sappen Griekse yoghurt Water Potjes currypasta, sambal, etc. Groente, fruit en beleg en rauwkost, welke soorten wisselen.
wat er altijd in ligt; fles ranja, bier / wijn, knijp danoontjes, ham, kaas, melk, eieren, groente mix(komkommer, paprika, tomaten) groentes voor de konijnen…
Boter Bakboter Kaas Vleeswaren Jam indien aangebroken Groenten in de groentelade Vlees Zuivel Frisdrank
Siroop Cola zero Eieren Curry Mayonaise Soja saus Rijstazijn Mirin Medicijnen (niet alle natuurlijk ) En vast nog het een en ander.
Ik heb net even gekeken bij onze 100% pindakaas, maar er staat koel en droog bewaren. Maar ik heb het nog nooit in de koelkast gehad. De appelstroop ook niet, dat bederft niet ivm de hoeveelheid suiker. We hebben fruitspread ipv jam, dat moet wel in de koelkast. On topic, melk, karnemelk, yoghurt en kaas. Verder is er altijd wel iets van groente, maar dat wisselt per week.
Ik weet echt zeker dat het ooit erop stond! Libelle zegt het ook: https://www.libelle.nl/persoonlijk/moeten-we-pindakaas-nu-wel-of-niet-in-de-koelkast-bewaren~b03abb12/ Maar er gaat hier wel ruim een pot pindakaas per week doorheen dus echt noodzakelijk zal het wel niet zijn. Idem voor de stroop. Ik bewaar eigenlijk ook altijd zo veel mogelijk in de koelkast in verband met fruitvliegjes.
Cola Yogurt Worst, kaas, vlees Vleeswaren heb ik veel, en uit Duitsland Bacon Paprika Smeerkaas Milchschnitte Kinder pungui Boter Eieren Rucola Komkommer Tomaten Slagroom
Smoothie Yoghurt Melk Kaas Grilworst Boter Kruidenboter Croma Cola Bovenstaande is er altijd, de rest wisselt en is wel eens op.
De standaard dingen en altijd wel een camembert of andere stinkkaas! Leuk als de koelkast open gaat en er visite in huis is met een scherpe reuk
Melk Yoghurt Smeerboter Bak en braad Jam Kookroom Eieren Sausjes Smeersels voor bijv op het stokbrood Sap Sambal Augurken Uitjes Groente Appels Mandarijnen Druiven En voor nu is t elke week ook weer de aardbeien Op zolder hebben we ook nog een koelkast en daar staat altijd het bier en bijv de witte wijn koud. De voorraad sap en prik staat daar ook!
Grappig, ik vroeg me laatst nog af of dit een (correct) Nederlands woord is, zoals het Engelse condiments. Ik vind 'sausjes' de lading eigenlijk niet dekken namelijk.
Mijn koelkast is altijd propvol. Dit staat er sowieso ALTIJD Zilveruitjes Augurken Amsterdamse Uien Sandwichspread Jam Citroensap Zongedroogde tomaten Ketchup Curry Pesto Eieren (ja die bewaren wij in de koelkast) Roomboter Melk (twijfel gevalletje, want we zijn gestopt met melk drinken haha)
Een heleboel bewaren eieren in de koelkast lees ik hier. Maar ik bak veel en voor de meeste recepten heb je eieren op kamertemperatuur nodig. Dus bewaar ik ze ook op kamertemperatuur. Scheelt een hoop gedoe en gewacht. En ik heb inmiddels ontdekt dat ze ook gewoon goed blijven op kamertemperatuur, dus scheelt weer een hoop ruimte in de koelkast (ik heb altijd minstens 1, maar meestal 2 dozen van 10 in huis).
Blijven prima idd, hebben wij ook een tijd gedaan, maar hier juist weinig kastruimte en we krijgen een heel grote koelkast, dus dan weer in de koelkast. Hier altijd Eieren Kwark/skyr Fruit Mayo/ketchup (al hoeft ketchup ook niet volgens mij). Broodbeleg Kaas
Siroop Optimel Alpro barista Wijn/prosecco Cola Sap/smoothie Komkommer Snoepkomkommer Paprika/puntpaprika Ananas/watermeloen Roodfruit Kaas Kipfilet voor op brood Boter Zuivelspread Kruidenkaas Eieren Mozzarella Geraspte kaas Jam Sausjes