oke dan hier komt het: Voor ca 6 personen: 400 g rijst 4 blikjes tonijn op olie, uitgelekt ca. 4 uien grof gesnipperd 3 paprika’s, in blokjes Bouillonpoeder naar smaak (ik kom meestal op zo’n 5 tl) Kook de rijst gaar. Bak de ui en paprika in olie op laag vuur gaar (tot ze lekker zacht zijn). Voeg dan de tonijn toe en verwarm mee. Voeg de bouillonpoeder toe en meng goed. Bak dan de rijst mee. Proef of er genoeg bouillonpoeder in zit. Hierbij serveer ik zelf nog vaak een simpele groene salade. Mijn vriendin bakte ook nog schijfjes bakbanaan erbij. Klinkt waarschijnlijk ook weer gek, maar ook dat was heel lekker.
Gyros van de bbq. Vlees staat nu in de marinade en gaat straks de rotisserrie op. Ik maal zelf pitabroodjes. En patatjes uit de airfryer erbij.
Change of plans. De kids eten krieltjes met bloemkool/broccoli/worteltjes en een vega burgertje. Wij maken een grote borrelplank voor onszelf nadat de kids op bed liggen met oa gevulde eitjes, soorten worst, ben as we speak zalmrolletjes aan het vullen, zometeen ga ik nog capacciorolletjes maken met pestoroomkaas en ik heb nog super mooie rookvlees (vers) gekocht net. Fles bubbels ligt koud en voor mijn man evt nog een speciaalbiertje. Hij denkt dat er stamppot eten en dat ik z’n biertje ben vergeten . ‘Schat, we liggen er vanavond toch vroeg in. 1 van ons moet om 7.30 al in de auto zitten voor zwemles en de ander mag 3 kids opstarten. En ben nogal moe dus denk dat ik er rond 21 echt in duik’. Nou, hij heeft dus totaal niet door dat ik bezig ben met de borrelplank. Aangezien hij ‘dienst’ heeft om de jongens naar bed te brengen (klinkt stom maar het werkt wel) denk ik dat man heel chill beneden komt na het douchen. Ben zelf nog in het dubio welke dienst ik morgen kies. 6u opstaan, de baby opstarten en met O zwemmen of om 7.30 opstaan en de andere 2 draken opstarten
Ik ga zo de patatpan aanzetten! En dan ‘met-je-bord-op-schoot’ voor de tv. Wekelijks genot; voor het hele gezin!
Man had gekookt: zelfgemaakte tomatensoep met zelfgemaakte balletjes en wederom, zelfgemaakte focaccia. Die man van mij kan eigenlijk erg lekker koken, waarom ik het al die jaren altijd heb gedaan. Ik zal Joost eens vragen.
Snij jij je kreukelfrietjes zelf? En zo ja wat gebruik je daarvoor? De jongens hier willen al lang kreukelfrieten en ik weet dat je zo'n dingetje kan kopen om zelf te snijden maar reviews helpen me niet veel verder. De ene helft zegt top ding, de andere zegt ruk. En aangezien het niet standaard gaat worden wil ik er ook geen belachelijk bedrag aan uitgeven.
Wij aten pasta salade ( zat helemaal in de zomer flow) en een gegrild stukje vlees. En als toetje een magnum
Beenham, honing mosterd saus, hasselback aardappeltjes , Yorkshire pudding, gravy, doperwten en groene asperges. Dus een echte sunday toast
Deze voor de gyros (alleen het sap van een halve citroen in de marinade en niet van een hele) https://bbq-junkie.nl/bbq-recepten/gyros-van-het-spit/ En deze voor de pita's https://lekkertafelen.nl/kookschool/pitabroodjes-of-shoarmabroodjes-zo-maak-je-ze-zelf/