Even een lastige situatie die ik wil delen. Ik ben 100 procent afgekeurd vanwege meerderen chronische aandoening. Echter, ik word er geen gelukkig mens van thuis te zijn. Ik zou zo graag evt weer aan de slag willen. Echter is mijn grootste probleem de belastbaarheid. Ik kan bvb 2 dagen alles in een goede week om daar naar dagen plat te liggen. Volgens mijn proffesor is het niet haalbaar.... Maar zelf dacht ik er aan evt deeltijd weer aan de slag te gaan. Maar zal mij dan om moeten scholen. En als het niet blijkt te gaan, kan ik niet terug vallen op de 100% arbeidsongeschikt. Iemand hier ervaring mee? Of tips?
Zou je niet starten met vrijwilligerswerk? Dan kan je bekijken wat je leuk vind en je belastbaarheid meer in kaart brengen. Misschien een goede opstap?
Wat is je werkervaring? Welke opleiding heb je gevolgd? Voor veel bedrijven is inclusiviteit juist een heel belangrijk topic.
Ja, dat zou ook kunnen! Merk ook dat mijn hersenen graag terug aan de slag zet. Zou graag iets in de richting van maatschappelijke werk gaan doen. Op onze zoon zijn school zijn er werkzaam en zij hebben zo een leuke/fijne werkzaamheden. Natuurlijk niet altijd fijn, want er gebeuren ook zielige dingen. Maar zou mij heel erg fijn lijken om mensen te kunnen begeleiden naar de juiste instantie, klankbord & co piloot te zijn op het gebied van zorg/passende zorg. Gemeente dingen regelen etc. Natuurlijk is niet elke maatschappelijke werker bezig met dit soort dingen. Maar weet dat ze bij onze zoon opschool vooral dit soort dingen doen. En dat lijkt mij dus echt een ideale baan
Ik ben vanuit school een, assistent filiaalmanager uit mijn hoofd mbo 3 maar zou graag iets als, maatschappelijke werk, doktersassistente ' al is dat laatste lastig ivm medische rekenen en dyscalculie.
Ja dat is een fijne baan ook als je wat minder inzetbaar bent soms. Je kunt vrij goed je eigen werk inplannen en parttime werken komt in dat vak ook vaak voor. Als je die richting interessant vind dan is starten met vrijwilligerswerk sowieso een goed idee. Er zijn best veel vrijwilligersbanen die onderdelen van MW in zich hebben. Denk aan slachtofferhulp, praatmaatje in de GGZ of bij justitie, het regelen van (financiële) administratie, mensen begeleiden naar instanties, etc etc. Er is vast een vrijwilligerscentrale bij je in de buurt. Die kunnen met je meedenken.
Ik doe zelf vrijwilligerswerk, ik schuif aan bij het inloopspreekuur waar mensen met vragen komen.De meeste hebben hulp nodig met invullen van formulieren/kwijtscheldingen maar er zitten ook andere dingen bij die meer tijd nodig hebben en dan plan ik een huisbezoek in.Ik kan heel veel zelf indelen ,als ik me niet goed voel (fibro) of als mijn zoon thuis is dan doe ik minder.Vrijwilligers zijn altijd nodig op meerdere gebieden.