Dat snap ik hoor, was ook zeker niet persoonlijk naar jou gericht zoals ik al schreef. Het voelt gewoon altijd een beetje scheef. Ik denk dat iedereen er hard voor werkt (uitzonderingen daargelaten) en dat het verschil in inkomen door veel meer aspecten wordt bepaald dan alleen ‘hard werken’ (helaas).
Mee eens, maar dan hoeft het harde werken dus niet benoemt te worden ☺️. Het wordt vaak als een logisch gevolg benoemt (hoog inkomen ‘maar we hebben er ook hard voor gewerkt’), en die gevolgtrekking wilde ik even uitlichten. Die lijkt vanzelfsprekend te zijn, maar is dat bij lange na niet.
Totaal off-topic maar hoe krijg jij die emoji’s in je post (die zijn niet ZP eigen). Ik krijg alleen het hartje en kop koffie geloof ik mee hier. Even testen: ❤️☕️ Zien jullie ook het hartje en kop koffie?
Haha van deze kant komen er geen vliegende stoelen hoor! Ik ben het met je eens dat het soms wel heel erg scheef verdeeld is, dat je qua bruto loon enorm uit elkaar kan zitten en netto super dicht bij elkaar uitkomt. Maarrr ik vind dus niet dat het per se zo is dat ‘hoe harder je werkt, hoe hoger je inkomen is’. Dat ligt (helaas) aan zoveel meer factoren mi, waarvan er hier al een aantal genoemd zijn door verschillende mensen.
Wij hebben samen €7200 netto per maand, we werken beiden 4 dagen maar wel fulltime. Onze hypotheek is zo’n €1100 en heel veel hoge kosten hebben we eigenlijk niet. We hebben zonnepanelen, dus mijn auto (lease) en de zorgkosten zijn het hoogst. We kunnen hier heel goed van leven en ik voel me ook rijk! Over hard werken: ik heb mijn toekomst redelijk uitgestippeld, heb 2 hbo diploma’s en één universitair. Hier moest ik hard werken en doorzettingsvermogen tonen. Nu doe ik wat ik leuk vind en waar ik echt in heb moeten investeren. Al.mijn studies heb ik zelf betaald en heb daarnaast hard gewerkt in de horeca (ja dat is echt hard werken!). Nu heb ik idd een ‘luizeleven’ (niet-echt hoor, maar zo voelt het soms wel). Ik heb ook oud klasgenoten die na schoolgingen werken en niet verder zijn gekomen, dat is een keus, maar waar ik nu sta: ja daar heb ik echt hard voor moeten werken en is ook ons niet aan komen waaien. Wat ik hiermee wil zeggen is dat er verschillende visies zijn op hard werken, lichamelijk hard werken of al jong weten wat je wilt bereiken en daar je uiterste best voor (moeten) doen om dat te bereiken. En dat kan ook met een MBO-diploma!
Wat ik niet begrijp is waarom mensen dit 'krom' vinden. We leven in een verzorgingsstaat. Dan is het toch ineens heel logisch? Ik ben super dankbaar dat ik in Nederland mag leven. Ik denk dan; ga eens kijken hoe het in andere landen geregeld is. Het staat je vrij om te verhuizen als je het krom vindt dat we zorgen voor elkaar. *geen stoel in m'n smoel please*
Het is informatie die je niet achter kan houden tijdens een gesprek, op het moment dat je de vraag krijgt op welke dagen /tijden je beschikbaar zou zijn....Ik heb geen opvang voor mijn zoon tijdens vakantie's of ziek zijn.Voor de bso is zijn iq te laag en zijn ass te aanwezig,dat word niets helaas.
Ik denk dat het niet alleen zit in ‘hard werken’, maar wat te denken van bijv. de bussen waar mensen dagelijks in stappen. De chauffeurs hebben de verantwoordelijkheid over zoveel mensen, en komen veel asociaal gedrag tegen, maar een enorme carrière zit er niet in. En zo zijn er nog talloze banen die wat mij betreft veel meer erkenning mogen krijgen. Bij mij is het meer geluk dan wijsheid geweest. Ik zit hier prima, veel vrijheid, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, nog veel mogelijkheden om te groeien, soms echt wel hoger stress level, is dat dan meteen hard werken? Na een dagje achter de toonbank tijdens mijn bijbaantje van 7:00 - 17:00 was ik veel meer uitgeput. Alleen lag ik daar nooit wakker van, dat scheelt misschien
Dat is natuurlijk veel te simpel. Toeslagen en uitkeringen zijn maar een klein deel van waarom je belasting betaald. Ook jeugdzorg, gevangenissen, zorg, wegen, scholen, universiteiten, politie, waterbeheer en ga maar verder, worden betaald uit belastinggeld. En daar profiteren we allemaal van. En het klopt dat sommige mensen netto betaler zijn en andere netto ontvanger, maar in het geheel hebben we er ook voordelen van omdat veel zaken ons wel raken (zorg, scholing) en het zorgt voor een rustiger en veiliger land als er sprake is van een vangnet. Niemand wordt blij van belasting betalen, maar het is wel heel veel te kort door de bocht om te zeggen dat er belasting wordt betaald voor andermans toeslagen.
Ik werk in de gehandicaptenzorg. Wij hebben ook bso's voor kinderen met een beperking. Ook voor kinderen met autisme of een laag iq.
Ik zeg dat ik het weleens krom vind. Dat ik me eraan irriteer soms. Maar dat betekent niet dat ik wil of ga verhuizen hè. Ik accepteer het en zit gewoon af en toe lekker te zeiken want daar zijn ‘we’ in deze staat ook heul erg goed in
Vlaanderen: Wij verdienen denk ik gemiddeld. Ik heb regelmatig het geluk dat mijn ouders al wat schenken aan ons als kinderen. Hierdoor hebben wij het huis van mijn ouders kunnen kopen. Alsnog zit daar een aardig bedrag hypotheek op. (1500 per maand) Ik heb 2 bachelor diploma's: lager onderwijs en orthopedagogie MAAR door omstandigheden ben ik ergens anders terecht gekomen op werk vlak, eigen keuze geweest hoor. Ik verdien nu meer dan toen ik in het onderwijs werkte maar ik werk ook meer (meer uren en minder vakantie). Ik ben het eens dat je geluk moet hebben waar je wieg staat maar dat alleen helpt niet. Mijn ouders hebben 4 kinderen. Allevier doen we iets totaal anders en gaan we ook totaal anders met geld om. Als we een schenking krijgen dus zeker ook... Je ziet toch wel echt een verschil in de keuzes die we daarmee maken... Maar dat we allevier geluk hebben, dat staat buiten kijf. Wat betreft de verzorgingsstaat, helemaal eens dat we voor elkaar moeten zorgen MAAR wat mij betreft zouden ze wat strenger mogen zijn. Als het een keuze is om thuis te blijven en niet te werken (niet WILLEN), dan hoef ik daar niet persé voor te betalen vind ik. Als je niet KAN werken vind ik dat ik wel mijn steentje moet bijdragen. Wat ik enorm krom vind is de erfbelasting, mijn ouders hebben al hun hele leven lang ongeveer 50 procent van hun inkomen aan de staat gegeven. Als ze straks sterven en nog veel over hebben gaat er nog eens een groot percentage naar de staat. Dat vind ik persoonlijk waanzin!
Ik weet dat ze er zijn maar helaas niet hier in de buurt...ik heb namelijk geen auto.Het hoeft niet in het dorp zelf te zijn maar op normale fietsafstand of goed te doen met ov en dat word het niet hier.
Taxivervoer hoort er niet bij ,alleen naar een dagbesteding toe maar ophalen doen ze niet ,dat moet ik dan zelf regelen ongeacht de afstand.